3.600 TL Sistem toplamak

egeyardimli

Hectopat
Merhaba ben yeni bir bilgisayar toplayacağım ama bu konuda hiç bilgim yok. Ben de kuzenime söyledim ve o aşağıda listelediğim parçaları önerdi. Kasa monitör vb şeyleri ise benim bulabileceğimi söyledi ama ben ne alacağımı bilmiyorum. Bütçem 4000-4500. Kasa için ışıklı falan olması önemli değil, kuzenime sorduğumda başka ne lazım diye yazdığı şeyleri listeliyorum; 500W 80+ PSU, kasa, HDD 1TB, monitör, klavye. Sizden ricam aşağıdaki şeyler iyi mi yoksa değişse olur mu söylerseniz sevinirim bir de bunlar dışında alınacak şeylerin linkini falan atarsanız. Bu aşağıdalikiler (kuzenimin önerileri) toplam 3.628.64 TL ediyor. Bir de hoparlör almamız gerekir mi ya da başka bir şey? Evde sadece fare var kalan (söylemediğim) bir şey lazımsa onu da belirtirseniz sevinirim

RAM: G.Skill SniperX 16GB(2x8GB) 3200MHz DDR4 CL16 Ram Fiyatı

Ekran Kartı: https://www.hepsiburada.com/sapphire-pulse-amd-radeon-rx5500-xt-8gb-128bit-gddr6-pci-e-4-0-ekran-karti-11295-01-20g-p-HBV00000PVV2L?

Anakart: Asus Prime A320M-F AMD A320 AM4 DDR4 3200 VGA USB3.1 mATX Fiyatı

İşlemci: AMD Ryzen 5 1600 3.60GHz/3.40GHz 16MB Cache Soket AM4 Fiyatı

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşın bütçesi ne olduğunu siz anladınız mı?

Anladığım kadarıyla kasa için ayırdığı para 3600 TL, geri kalanı da monitör, klavye olarak saydığı şeyler. Yani linktekiler toplamda 3600 TL tutuyor galiba. Vallahi beynim yandı şimdi bende anlamadım galiba.

Kuzeni linktekileri bu arkadaşa önermiş, linktekiler de toplamda 3600 TL tutuyor. Geri kalan ürünleri de 4500 TL'ye kadar biz tamamlayacağız galiba.

Anladığım kadarıyla kasa için ayırdığı para 3600 TL, geri kalanı da monitör, klavye olarak saydığı şeyler. Yani linktekiler toplamda 3600 TL tutuyor galiba. Vallahi beynim yandı şimdi bende anlamadım galiba.

Kuzeni linktekileri bu arkadaşa önermiş, linktekiler de toplamda 3600 TL tutuyor. Geri kalan ürünleri de 4500 TL'ye kadar biz tamamlayacağız galiba.
Bütçem 4500 ve başlığı Bilgisayar İçin Gereken Parçalar yapmıştım. Moderator düzenlemiş olmalı ama dikkat etmemiş sanırım hemen geçmiş
Şimdi tam anlamadım bütçeniz 3600 TL mi 4500 TL mi?
Bütçem 4500 ve başlığı ''Bilgisayar İçin Gereken Parçalar'' yapmıştım. Moderator düzenlemiş olmalı ama dikkat etmemiş sanırım hızlı dikkat etmeden geçmiş
Bütçen kısıtlı olduğu için ilk etapta 16 GB RAM gereksiz. RAM'i 8 GB yap, oradan artan para ile B450 modelli anakartlara yönel. Bende bir bakayım bir şeyler uydurabilirsem yazarım.
İstediğim birşey varda 8 gb yetersiz kalıyor o yüzden 16 şart gibi

İstediğim birşey varda 8 gb yetersiz kalıyor o yüzden 16 şart gibi
Bütçen çok kısıtlı ama, bu bütçeye ekran kartı da çok yüksek. 4 parçayı 3600 TL'ye seçmişsin, geri kalan 5 parçayı 1000 TL'ye toplamak istiyorsun. Bu çok zor, en azından benim için zor. Daha bilgili biri yardımcı olur umarım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı