Ranks kısmı kanalı ifade etmiyor hocam.Ranks kısmında single yazıyor birinin, sanırım anladım olayı.
Sanırım sıkıntı yaratmıyor olmasının sebebi iki farklı marka RAM'inde aynı CL, MHz ve bellek boyutu değerlerine sahip olması. Kısacası uyumlu olmaları.
Zaten XMP'de sorun çıkardılar. XMP kapattım CL15 2133MHz kullanıyorum. 3000 yapmayı deneyeceğim yakında.Ranks kısmı kanalı ifade etmiyor hocam.
Sanırım sıkıntı yaratmıyor olmasının sebebi iki farklı marka RAM'inde aynı CL, MHz ve bellek boyutu değerlerine sahip olması. Kısacası uyumlu olmaları.
Benimki çift mi çalışıyor yani şu an? Sizin gösterdiğiniz gibi aynı.3 adet DIMM ile çift kanal çalışmak mümkün. Kanal oluşturmak için belleklerin markası, frekansları veya gecikme değerlerinin önemi yoktur. Önemli olan aynı bellek boyutu, aynı DIMM konfigürasyonu ve simetrik slotlarda olmalarıdır.
Örneğin şöyle bir kurulumda çift kanal olacaktır. Bu kurulumda kanal hızını en yavaş bellek belirler.
Eki Görüntüle 1386005
Daha fazla ayrıntı ve örnek için kaynak: Single- and Multichannel Memory Modes
Kaynağa göre çift kanal olarak çalışıyor.Benimki çift mi çalışıyor yani şu an? Sizin gösterdiğiniz gibi aynı.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.