3 adet yabancı dil önerisi

babylade

Picopat
Katılım
28 Ekim 2020
Mesajlar
394
Daha fazla  
Cinsiyet
Kadın
Bilgisayar mühendisliği öğrencisi olduğumu da göz önünde bulundurarak hem bana mesleki avantaj sağlayacağını, hem de kültürel veya sosyal alanda katkı sağlayacağını düşündüğünüz 3 adet dil önermenizi rica edeceğim.
İngilizce dışında, orası zaten artık zorunluluk olarak belli oldu.
 
Fransızca cunku 19. Yy'da Fransa'da biyoloji ve sağlık alanında louis pasteur dışında cok önemli çalışmalar yapılmış ve 21. Yy'da da bazı fransız doktorlar biyoloji konusunda sıradışı fikirler içeren kitapları Fransızca olarak yayınlamış.

Almanca cunku en bol ve yüksek ücretli işler Almanya'da.

İtalyanca cunku cok şirin insanlar, Türkiye gibi 3 yanı denizle cevirili tatilde gittiğinde ortamları daha iyi yaşarsın :)
 
Haha direk Japonca ve İspanyolca derdim ben. Şahsi olarak öğrenmek istediklerim bunlar. Japonca'yı zevk İspanyolca'yı da pek çok ülkede kullanıldığından ve öğrenmesi kolay olduğundan tercih ederdim. Fakat 3. bir dil için düşünmedim henüz. Almanca olabilir.
 
Çin´in bilişim dünyasındaki yeri çok büyük ve gittikçe büyümeye devam ediyorlar. O nedenle Çince çok önemli. Çince´nin dışında İspanyolca ve Hintçe öğrenilebilir. Çünkü Hindistanlılar da bilişim dünyasının önemini keşfetmiş olmalılar ki bu alanı adeta istila etmişler. Çinliler donanım alanında, Hindistanlılar yazılım alanında. İspanyolca da önemli çünkü Amerika kıtasında en çok konuşulan dil ve ABD´de de İngilizce´den sonra en çok konuşulan dil. Ayrıca İngilizce, Çince ve Hintçe´den sonra dünya üzerinde en çok konuşulan dil.

Genel olarak değil belki ama özel olarak Arapça öğrenmek isteyebilirsin. Bunun da sebebi petrol zengini Arap ülkelerinin yeni teknolojilere ve bilişim alanına yatırım yapmaları ya da müşteri olarak ürün almaları. Eğer uluslararası bir şirkette çalışacaksan Arapça bilmenin bu anlamda çok faydası olabilir.
 
Bilgisayar mühendisliği öğrencisi olduğumu da göz önünde bulundurarak, hem bana mesleki avantaj sağlayacağını hem de kültürel veya sosyal alanda katkı sağlayacağını düşündüğünüz 3 adet dil önermenizi rica edeceğim.
İngilizce dışında, orası zaten artık zorunluluk olarak belli oldu.

İspanyolca, Fransızca, Almanca. Almanca öğren bence kesinlikle. Ama tabii arkadaşın dediği gibi o kadar yetkinlikte değilim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı