3 Adım TYT denemeler iyi mi?

3 adım soru bankalarını çözmeyen de hiç sınava girmesin. Denemesi bize dağıtılmadı ama soru bankaları çok güzel.

70+ AYT netim var ve 3 adım soruları işlem pratiği artırmaktan başka ne işe yarıyor hiç anlamadım. Hiç çözmeden sınava girmeniz daha iyi bile olabilir emin olun.

İlk başta güzel gidiyordu ama sonradan sorular çok zor olmaya başladı, okuduğumdan hiçbir şey anlamadım, yaptığım denemede sadece 7 doğru yapabildim, gerisi yanlıştı, moralim bozuldu biraz ama sınavın bu sorular kadar zor olmadığını okuduğumda rahatladım biraz.

IMG_3394.jpeg

Çoğu yanlış yapmanız için özenle seçilmiş aylardır ders çalışıyorum 33 net yaptığım zamanlarda oluyordu ama bu denemeleri çözmeye başladıktan sonra netlerim inanılmaz derece düştü bence kesinlikle çözmeyin, soruların çoğu böyle.

Soruda mesela ulaşılamaz demiş, b seçeneğine bakarken, güldüren eserleri daha çok severlere ulaşılamaz diyor burada sıkıntı yok ama, D seçeneğine bakarken paragrafta geçmemesine rağmen anlayamadıkları için sevmezlerin sadece sevmezlerini söyleyerek doğru diyor ve geçiyor çözen hoca, kendide biliyorda işte, belki üşendikleri için sevmiyorlar? Ama paragrafta böyle bir bilgi yok, b seçeneği bile mantık olarak daha da çıkartılabilir, yazarın çocuklar için kaçındığı biçimlere ve yöneldiği biçimlere değinmiş, yani böyle bakmakta bu tip sorular için yanlış fakat böyle bile bakıyorsa D seçeneğini asla çıkartamaz.

Ayrı olarak matematik sorunda çok açık bir şekilde yanlış olarak verilen bilgiler var, soruyu çözen hocalar bile bile dikkat bile etmiyor, yahu bari göze sokmamaya çalışıyorsun 2 yıl olmuş kitap çıkalı bari soruları düzelt.

Bir de ben geçen sene 12. sınıftım bunların dersler için ayrı testleri vardı birçoğu yanlıştı, hocaya sormaya gittiğimde yanlış oğlum onlar diyordu.

Asla önermem sorular bildiğiniz yanlış yapın diye koyulmuş gibi.

Ben dahil 3 farklı kişi aynı soruyu çözdük ve üçümüzde aynı şıkkı bulduk hatta sorunun cevap anahtarına bakmaya tenezzül bile etmemiştim o kadar emindim sorunun doğru olduğundan sonrasında soru yanlış çıktı bu durum bir iki defa başıma gelmedi belki bir Türkçe denemesi içerisinde 3-4 defa başıma geliyor :D

Belki de sorular çok kolaydır ve bana zor geliyordur ancak geçmiş sene TYT sınavlarını çözdüğümde bile en basitinden Türkçede +25 net alıyorken. Bu sınavlarda +20 netlere düştü ve ciddi fark ediyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı