3 ay Work and Travel'da çalışarak ortalama kaç dolar elimizde kalır?

Contumax

Decapat
Katılım
30 Kasım 2020
Mesajlar
26
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar ben WAT yapmak istiyorum da bir sorum olacak 2 işte çalışırsam eğer 2-3 ay çalışma sonunda ortalama net kaç dolar elimde kalır? Orada teknolojiye para harcamayı düşünüyorum da telefon tablet vb. WAT yapanlar elinde kaç dolar kaldığını söyleyebilir mi? Bahşişli meslek kabul etmeyelim ne olur ne olmaz. Biliyorum bu aşırı göreceli bir olay fakat aralık olarak verebilir misiniz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben yapmadım ancak yapan arkadaşlarımdan gördüğüm kadarıyla kâra geçen çok fazla olabiliyor. Sen harcama yapacağını söylemişsin. Buradan TL bazında çıkacak para ortalama bir şirketten gidecek olursak 3k dolardan o anki kura göre hesaplarsın. Ancak arkadaşlarım geldiğinde harcama hiç yapmadılar ve neredeyse günde 3 4 saat uyumuşlardı sadece çalıştılar ve gezdiler, 5 6k dolar gibi bir para ile gelmişlerdi. Yine de kendi fikrim bu yönde tam olarak neler yapmayı düşünüyorsun. Ben de önümüzdeki sene gideceğim gibi ön kayıt işini hallettirdim 2 3 gün önce.
 
Total kazancın şehirlere göre ve çalışmana göre değişiyor. Çift vardiya çalışırsan daha da fazla. 10-16bin dolar arası kazanırsın büyük ihtimal. 3-5K arası bir giderin olacaktır. Artan cebine kalan para.
 
Ben yapmadım ancak yapan arkadaşlarımdan gördüğüm kadarıyla kâra geçen çok fazla olabiliyor. Sen harcama yapacağını söylemişsin. Buradan TL bazında çıkacak para ortalama bir şirketten gidecek olursak 3K dolardan o anki kura göre hesaplarsın. Ancak arkadaşlarım geldiğinde harcama hiç yapmadılar ve neredeyse günde 3 4 saat uyumuşlardı sadece çalıştılar ve gezdiler, 5 6K dolar gibi bir para ile gelmişlerdi. Yine de kendi fikrim bu yönde tam olarak neler yapmayı düşünüyorsun. Ben de önümüzdeki sene gideceğim gibi ön kayıt işini hallettirdim 2 3 gün önce.

Çok iyimiş zaten benim almak istediklerim şunlar:
iPhone 13 ya da 13 Pro.
iPad air/pro
AirPods(hediye)
Giorgio armani 200ML parfüm.
apple watch(param yetmezse almam pek sorun değil)

Toplam 2200 dolar falan yeter benim için.
 
Tamamen ne kadar calistiginiza bagli. Biraz da isinize. WaT rekoru bir aralar 25 bin civari bir seydi. Ama ortalama bir calisan 5-6 bin civari yapar.

 
Çalıştığın müddetçe aldıklarınla bile çok rahat kâra geçersin bence. Yine de temkinli olmakta fayda var aga. Sen hangi eyaletleri düşünüyorsun?

Acente'nin mülakatını geçtim. Daha ön ödeme ücretini yatırmadım. Henüz hangi eyaletlere giderim hiç bilmiyorum acenteyle konuşmam lazım. Wat öğrencilerinin fazla bulunmadığı 2. iş bulma olasılığı olan eyaletler düşünüyorum ama hangileri bilmiyorum. Kısacası para yapabileceğim yerler düşünüyorum.
 
Acente'nin mülakatını geçtim. Daha ön ödeme ücretini yatırmadım. Henüz hangi eyaletlere giderim hiç bilmiyorum acenteyle konuşmam lazım. Wat öğrencilerinin fazla bulunmadığı 2. iş bulma olasılığı olan eyaletler düşünüyorum ama hangileri bilmiyorum. Kısacası para yapabileceğim yerler düşünüyorum.
Her yerde 2.iş var. Para kazanmak istiyorsan giderin az olduğu ve zor işleri yapacaksın. 2.iş en çok parayı getirmiyor. Çift vardiya çalıştığında haftada 40 saat üstünde 1.5x alıyorsun saatlik. Onun üstüne 2.iş yapabilirsen de helal olsun.
 
Her yerde 2.iş var. Para kazanmak istiyorsan giderin az olduğu ve zor işleri yapacaksın. 2.iş en çok parayı getirmiyor. Çift vardiya çalıştığında haftada 40 saat üstünde 1.5X alıyorsun saatlik. Onun üstüne 2.iş yapabilirsen de helal olsun.

Her iş yeri overtime vermiyor. 1-2 hafta çalışırım ve overtime isterim vermezse 2. iş bulmaya çalışırım. Overtime verip üstüne 2. iş çok zor olur haklısın.
@Flapers gayet haklı. Eyaletlerin giderlerine göre maaş sistemi var. Yani olabildiğince senin de dikkat etmen gereken bir konu olacak. Bahşişi alabileceğim işler daha iyi olabilir.

Bahşiş alabileceğim ne gibi meslekler var? Garsonluk için yeteri kadar ingilizcem olduğunu düşünmüyorum. Kasiyerlik olabilir ya da masa yeri gösterici falan İngilizce konuşmamı ölçtürdüğümde B2 çıktı. Ona göre bir meslek seçeceğim artık fakat tip öncelikli.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı