3 ayda 15 kilo vermek mümkün mü?

Sağlıklı sağlıksız, yaptığın antrenman, metabolizman, aldığın makrolar vesaire her şeyden bağımsız bir şekilde günde 1.500 kalori açık veriyorsun, 90 günde 135.000 kalori yapar bu da 17.5 kilo yapar (vereceğin garanti demiyorum). Biraz daha uzun vadeli bir programla tartıdan bağımsız aynadaki görüntünü değiştirecek şekilde ilerlersen daha iyi olur.

Kısa vade olarak 3 aylık bir hedef koydum iradem sağlamdır paketli gıdaları çok aramam haziran sonrası için yeni bir plan oluşturacağım bu daha uzun bir süre olacak ve spor içinde vaktim olabilecek.

Verirsin ancak amacın kilo vermek değil, bunu unutma. Amacın tartıda yazan sayıyı azaltmak değil, düzgün bir vücuda ulaşmak. Hızlı kilo veren birisi su atar, kas kaybeder. Attığın suyu hemen alırsın, kas kaybı da vücudunun oldukça orantısız olmasına neden olur?

Evet farkındayım hocam protein tüketimini'de yüksek tutmaya çalışacağım vücutta fazla ödem var sanırım düzenli bir kalori açığı ile ilerletebilirim.

Bir süredir araştırıyorum bu işi, yaşımız aynı ve benim de alt vücudum fazla yağlı. Benim videolardan, okuduklarımdan anladığım kadarıyla yazacağım, yanlış varsa düzeltin. Öncelikle kalori olarak BMR'ın altına en fazla 100-200 kalori düş. 17 yaşında gelişim devam ettiği için aktiviteyi arttırarak kilo vermelisin. BMR'ın altına düşersen vücut kendini açlık moduna alıyor ve metabolizmayı yavaşlatıyor. Ağırlık antrenmanı yapmalısın, bu şekilde vücut kasları kullandığın için kaslarına dokunmuyor yağlarından yakıyor. Günlük yeterli proteini almalısın, yağı ve karbonhidratı dengeli almalısın.
Günde 1000 kaloriyle kilo verirsin ama az yağ yakarsın, kasların da erir ve metabolizman çok yavaşlar, sağlıksız olursun vs. yağ oranını hesapla ve ona göre hareket et. Kolay gelsin.

Kısa vade olarak 3 aylık bir hedef koydum iradem sağlamdır paketli gıdaları çok aramam haziran sonrası için yeni bir plan oluşturacağım bu daha uzun bir süre olacak ve spor içinde vaktim olabilecek.

Evet farkındayım hocam protein tüketimini'de yüksek tutmaya çalışacağım vücutta fazla ödem var sanırım düzenli bir kalori açığı ile ilerletebilirim.
Sadece protein ile olmaz. Sert kilo kaybı kas kesin kaybettirir. Haftada bir kilo ver. Ağırlık antrenmanı yap.

Alperen hocama katılıyorum en iyi yöntem ketojenik diyet olacaktır 3 ay çok uzun bir süre.

Bir süredir araştırıyorum bu işi, yaşımız aynı ve benim de alt vücudum fazla yağlı. Benim videolardan, okuduklarımdan anladığım kadarıyla yazacağım, yanlış varsa düzeltin. Öncelikle kalori olarak Bmr'ın altına en fazla 100-200 kalori düş. 17 yaşında gelişim devam ettiği için aktiviteyi arttırarak kilo vermelisin. Bmr'ın altına düşersen vücut kendini açlık moduna alıyor ve metabolizmayı yavaşlatıyor. Ağırlık antrenmanı yapmalısın, bu şekilde vücut kasları kullandığın için kaslarına dokunmuyor yağlarından yakıyor. Günlük yeterli proteini almalısın, yağı ve karbonhidratı dengeli almalısın.
Günde 1000 kaloriyle kilo verirsin ama az yağ yakarsın, kasların da erir ve metabolizman çok yavaşlar, sağlıksız olursun vs. yağ oranını hesapla ve ona göre hareket et. Kolay gelsin.

Ben oturdukça kilo alıyorum hocam şu son neredeyse 11 aydır stajda bilgisayar başında sürekli oturmaktan kalça ve bacaklar kalas gibi oldu ciddi bir orantısızlık var yani pantolon giyemiyorum vücut antrenmanını es geçmemeye çalışacağım elimden geldiği kadar bununla birlikte Kardiyo'da yapmam gerek günün çoğu oturarak geçiyor yaz gelsin hareketli bir iş ile birlikte düzeltmeye çalışacağım şu anki hedefim hazirana kadar nispeten de olsa kilo vermek sonrası için daha ciddi bir program ayarlayacağım.

Ben oturdukça kilo alıyorum hocam şu son neredeyse 11 aydır stajda bilgisayar başında sürekli oturmaktan kalça ve bacaklar kalas gibi oldu ciddi bir orantısızlık var yani pantolon giyemiyorum vücut antrenmanını es geçmemeye çalışacağım elimden geldiği kadar bununla birlikte Kardiyo'da yapmam gerek günün çoğu oturarak geçiyor yaz gelsin hareketli bir iş ile birlikte düzeltmeye çalışacağım şu anki hedefim hazirana kadar nispeten de olsa kilo vermek sonrası asıl bölüm.
Şunu unutmayın ki, uzun süreli zaman aralıklarında sporsuz yemek yemek, deride sarkma oluşturacaktır. Ama eğer idmanlarınızı atıp, protein ve karbonhidrat takviyelerinizi stabil bir şekilde tüketirseniz ve günde bol bol su içerseniz, karbonhidratı hızlı sindirip kaslarınızı daha dolgun gösterecektir. Gün içinde çok kilo aldırmasın, hem de tok tutsun derseniz, yulaf alabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı