3 Ayda Kas Geliştirilir mi?

Macfit'te, yaklaşık bir senedir ''Personal Trainer'' eşliğinde spor yapıyorum ve sana şöyle söyleyeyim; ilk 5 ayda 25 kilo verdim, sonraki aylarda da sadece kas kütlesini arttırmak üzerine antrenman yaptık. 1 sene sonrasında gerçekten çok güzel bir değişim oluyor, özellikle karın kaslarının belirgin olarak görünmesini istiyor isen çok daha sık gitmen gerekiyor spor salonuna. Ayrıca ''sana özel'' beslenme programı da istemen gerek, beslenme çok önemli.

17 yaşındayım. 1.80 falan boyum var 50 kiloyum.
Öncelikle çok zayıfsın. Kilo alma ve verme işlemleri kesinlikle spor eşliğinde yapılmalı. Normalde spor salonlarında personel trainer diye adlandırılan çalışanlar nasıl bir sistem uyguluyor bilmem. Ben bu işin fizyolojozisini biliyorum. Hedefin kas kütleni yağlanmadan artırmak olmalı. Ciddi bir şekilde bu işi yürütürüm diyorsan yediğin yicekleri kalorisini hesaplaman kilo hedefin olduğu için bu ayarı tutturman gerek. Benim mesleğim diyetisyenlik olmadığı için ne yemen gerektiği hakkında bilgim olsa bile bu konuda bilgiyi bir diyetisyen arkadaştan almanı tavsiye ederim. Anaerobik aktiviteleri artırman yani ağırlık çalışarak kas yapımı artırman gerekli. Bunun yanında aerobik egzersiz olarak koşu yapman, ip atlaman yüzme yapman gerekli. Benim kilo almam gerek aerobik egzersiz yaparsam kilo veririm diye bir mantık yok. Öncelikle bunları yapman için bir spor salonuna yazılman veya eve gerekli teçhizatları alman gerekli. Bunları sağladım diyorsan sana program hazırlayabilirim.
Ben de aşırı zayıfım ne yapmam gerek? Kilo almak değil de hani birisi bana en azından spor yap eklemlerinde sorunlar oluşur falan dedi. Şu an bisiklete biniyorum eski bir bisiklet küçük bir şey ileride yeni bir bisiklet alacağım. Sizin önereceğiniz başka bir şey var mı? Kaslı olmak değil de sportif olmam için neler önerebilirsiniz?

Bende kaslarımı geliştirmek istiyorum.
Yaş 21 boy 1.75 kilo 60.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Hocam yukarıda yazdım aynı şeyler senin içinde geçerlidir.

Elbette kas geliştirilir ama 3 ayda Mr. Olympia seviyesine gelmeyi beklemeyin. Dikkat etmeniz gereken 3 madde var;

1. Düzenli antrenman
2. Sağlıklı beslenme
3. Uyku

Vücut geliştirme ve sağlıklı beslenme hakkında bilgilendirici videolar çeken YouTube kanalları var, takip etmeni öneririm. Bu sporda bilgi çok önemli, doğruluğu belirsiz bilgilere kanmayın. Bu konular hakkında bilimsel araştırmalar yapılıyor, kaynak gösteren ve doğruluğu kanıtlanmış bilgileri uygulayın.

Takip etmeni önerdiğim YouTube kanalları:
1. AĞIRSAĞLAM
2. Fitness Time
3. Genç ve Fit
4. Shredded Brothers
5. Fit Yemek

Elbette kas geliştirilir ama 3 ayda Mr. Olympia seviyesine gelmeyi beklemeyin. Dikkat etmeniz gereken 3 madde var;

1. Düzenli antrenman
2. Sağlıklı beslenme
3. Uyku

Vücut geliştirme ve sağlıklı beslenme hakkında bilgilendirici videolar çeken YouTube kanalları var, takip etmeni öneririm. Bu sporda bilgi çok önemli, doğruluğu belirsiz bilgilere kanmayın. Bu konular hakkında bilimsel araştırmalar yapılıyor, kaynak gösteren ve doğruluğu kanıtlanmış bilgileri uygulayın.

Takip etmeni önerdiğim YouTube kanalları:
1. AĞIRSAĞLAM
2. Fitness Time
3. Genç ve Fit
4. Shredded Brothers
5. Fit Yemek
Mesleğiniz nedir?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı