3 ayda vucut yapılır mı?

Tamamen genetiğe bağlı.
Haklılık payınız var, Elit genetiğe sahip birisi ise 1 yılda terminatör olamaz yine fakat normal genetiğe sahip birine göre daha fazla etki görebilir.

Abartıp umut verme. 1 sene sonunda duzgun bir vucut hattin olur kaslarin belirgin olur duruşun degisir ama Terminator falan olmazsin.

Yani hocam zaten hedefim dışarıdan bakıldığında omuzlarım biraz geniş dursun göğüs kaslarım belli olsun falan öyle inanılmaz bir beklentim yok sadece normal derecede kaslı denecek kadar umarım anlatabilmişimdir.

Anladım hocam umarım 1 senede falan bir şeyler olur enazından sağ olun cevap için.

Arkadaşlar bende yaklaşık 2.5 aydır yapıyorum. 185 90 kiloydum başladığımda şu an 96 kiloyum.
Adamakıllı beslenmem olmadı. 1. ayın sonunda kolum idman çıkışı 39 cm idi şu an idman çıkışı 43 gördüm. Fakat biceps curlde ağırlık arttıramıyorum. Sebebi beslenme olabilir mi? Bir de incline dB pressde 30 luklar ile set giriyorum. 2.5 aya göre gücüm normal midir?

Yaşın ve kilon kaç ?
Biceps Curl de maks kaç atabiliyorsun ve bench de 30 kg artı bar ile 50 mi kaldırıyorsun?

3 ayda dehşet bir gelişim bekleyemezsin, maksimum olacak şey yazdığın gibi yağ oranın düşer ve incelirsin. Asıl değişikliği 1 sene civarında alırsın.

En belirgin değişim genelde 3-6 ay arasında gözlemlenir, genetiğe, kilo aldığına veya verdiğine göre değişiyor ayrıca boyun uzun o yüzden senin için "gözle görülür" kısmı daha zor olacak. Her gün aynaya geçip geliştim mi diye bakmamak benim şahsi tavsiyemdir. Beslenmene ve uykuna dikkat et güzel şekilde antrenmanını yap her türlü gelişeceksin.

Hocam ben de 4 aydır gidiyorum. Başta 95 kiloydum şu an 82 kiloyum. Kilo vermek dışında yağ oranım düştü o kadar. Uzaktan kaslı gözükmüyorum fakat artık "obez" gözükmüyorum normal gözüküyorum. İnternette kötü vücudu olan hiç kimse kendisini atmaz. Genelde aşırı kaslı olanlar şov yapıyor. Yoksa Fitness'ta ciddi gelişim için en az 1 yıl düzenli gitmek lazım. Benim yaşım 17 ve boyum 185. protein tozu gibi supplementlere gerek yok bence şu an. Yağ oranım benim 18-19 civarıydı sanırsam. Hocam bana yağ oranın düşünce kullanırsın dedi. Siz bence yolunuzda ilerleyin. 1 yıla görürsünüz gelişimizi.

Yaşın ve kilon kaç ?
Biceps Curl de maks kaç atabiliyorsun ve bench de 30 kg artı bar ile 50 mi kaldırıyorsun?
Yaşım 19, 96 kiloyum, başlayalı 2.5 ay oldu.
Bench pressde 70 kilo ile set giriyorum.
İncilne dumbell pressde ise 30 luk dumbeller ile set giriyorum.
Biceps curlde kollarım dinlenmiş ise 15 kg ile, yorgunsa 12.5 kg ile
Hammer curlu ise 17.5 kg ile yapıyorum
Squadım 100x5 pr
Deadlift 150x2 pr

Hocam bence gücün gayet iyi.
Ekstra kreatin ve kafein takviyesi ile ufak bir artış da yapabilirsin.

Hocam bence gücün gayet iyi.
Ekstra kreatin ve kafein takviyesi ile ufak bir artış da yapabilirsin.

Hocam bir tane çocuk var o da 19 yaşında sanırım boyu 160 165 maksdır. Kilosu da 60-70 arasıdır diye tahmin ediyorum. O çocuk 100kg bench atıyor. Şimdi bende 96 kilo olunca güçsüzüm gibi hissediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bir tane çocuk var oda 19 yaşında sanırım boyu 160 165 maksdır. Kilosuda 60-70 arasıdır diye tahmin ediyorum. O çocuk 100kg bench atıyor. Şimdi bende 96 kilo olunca güçsüzüm gibi hissediyorum.
Relatif güç ile açıklıyoruz bu durumu yani vücut ağırlığına oranla kaldırılan ağırlık olarak. Genelde wilks katsayı formülüyle hesaplanıyor. 65 kiloda 100 bench atıyorsa 79.52 puan oluyor. Sizin o puana ulaşmanız için 96 kiloda 130 ile bench atmanız gerekiyor (bench press, squat, deadlift yarışmalarında bu formül kullanılıyor)
Kendimden örnek verecek olursam 62 kiloda +85kg dips yapıyorum wilks puanım 0.81, gören diyor ki bu toplam 147 kilo kaldırıyor ben 100 kiloyum +47 yapsam aynı güçte oluruz diyor ama 100 kilo birinin bu puanı ulaşması için +100 kilo dips yapması lazım

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…