3 boyutlu yazıcı ile laptop alt üst kapak cover vs yapılabilir mi?

584167

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, kullandığım laptop 10 yıllık zamanın verdiği ısı ve kullanımdan dolayı kırılmalar aşınmalar ve parça tedariğinin olmayışıyla birlikte yokluk mucitlik getirir misyonuna girerek arayış içinde olmaya başladım :D
Toshiba satallite S50T-A-10W marka ve modele sahip olan cihazım için.
LCD cover (orijinali alüminyum ama plastik baskıya bile hayır demem)
LCD çerçeve (orijinali parlak siyah ama mat plastik baskı bile işimi görür)
Alt kapak (Full plastik)
Üst kapak (klavye tarafı plastik, touchpad civarı alüminyum)
Parça sorunu yaşıyorum, açıkçası laptop parçalarıyla uydurma kasa ile masaüstü de yapılabildiğini biliyorum.
Hatta laptopumdaki bulunan işlemci ile günümüzdeki GTX1650 hatta RTX 3060 ekran kartlarıyla bile toplama oyuncu bilgisayarı yapılabiliniyor.

Gelelim asıl konuya, benim yaşadığım bu 4 parça sorunu ne yazık ki yedek parça olarak bulunamıyor.
Bende bu parçaları bulamadığım için 3boyutlu yazıcı ile basılabilir mi onu merak ediyorum, basılabilirse ya da basabileceğini iddia eden bir arkadaşımız olursa ücreti vs hiç sorun etmeden vereceğimi de açıkca söylemek istiyorum.
Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim 😍

Üst kapak haricinde basılabilir ama çizimiyle falan yüklü bir meblağ tutabilir ve istediğiniz kadar güzel de durmayabilir.
Tek parça basacak kadar büyük tablası olan bir yazıcıyla basılırsa daha hoş bir görüntü ve biraz daha sağlam olur, diğer türlü parça parça basıp birleştirmek gerekebilir duruma göre.

Üst kapak haricinde basılabilir ama çizimiyle falan yüklü bir meblağ tutabilir ve istediğiniz kadar güzel de durmayabilir.
Tek parça basacak kadar büyük tablası olan bir yazıcıyla basılırsa daha hoş bir görüntü ve biraz daha sağlam olur, diğer türlü parça parça basıp birleştirmek gerekebilir duruma göre.
Cnc de alüminyum keserek bile basabilseler yine kullanırım :D o derece tilt oldum

Sende o parçaların çizimi olsa bile tek seferde doğru ölçüde baskı çıkmaz, printerlar baskı dosyasındakiyle birebir aynı ölçüde basmaz, çözünürlük değişimi bile tek başına ölçüleri değiştirir yani istenen çözünürlük için boyutsal denemeler yapılması gerekir.

Bu nedenle makineyi folyo ile kaplamanı tavsiye ederim.

Sende o parçaların çizimi olsa bile tek seferde doğru ölçüde baskı çıkmaz, printerlar baskı dosyasındakiyle birebir aynı ölçüde basmaz, çözünürlük değişimi bile tek başına ölçüleri değiştirir yani istenen çözünürlük için boyutsal denemeler yapılması gerekir.

Bu nedenle makineyi folyo ile kaplamanı tavsiye ederim.
laptobu aldığım hafta sağ menteşe kırıldı, yetkili servise gönderdim 450tl ücret istemişlerdi öğrencilik zamanım olduğundan yaptırmamıştım ve geri gönderdiklerinde eksik parçalarla civatalarla gönderdiler bende bidaha göndermedim bilgisayarı yaptırmak için :D
şimdide parçasını bulamıyorum :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı