3 fandan 1'i dönmüyor

chizzels

Picopat
Daha fazla  
Merhaba. Bilgilsayarımı aldıktan 5-6 ay sonra bir gün bilgisayarı açtıgımda fan yavaş dönmeye ve traktör gibi bir ses çıkarmaya başladı. İlk hafta PC açıldıktan 10-15 sn sonra ses kesilirdi. Sonralarda kesilmemeye başladı. Ve ben de bilgisayarcıdan öndeki 3 fandan en alttakinin kablosunu çıkarmasını istedim. 1 hafta sonra öndeki 3 fandan ikisinin de aynı sorunu yaşadım sizce bu neden olabilir? Kuzenim yağlaman lazım diyor ama kasanın önü acılmıyor. Vatan'dan gelen bilgisayarcı ise bozulmuş diyor. Arada kaldım. Öndeki 3 fanın da kablosunu çıkarmak iyi bir fikir midir? Isınmada herhangi bir fark oluşur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Fanlar çok aşırı tozlanmış veya rulman ömürleri bitmiş ise çok ses çıkarabilir durabilir ya da yavaş dönebilirler. Tavsiyem aynı ölçülerde 20 25 TL'ye 3 adet fan alıp yenilemeniz. Kasa içine giren havanın iyice düşmesi durumunda sıcaklıkla alakalı problemler ile karsilasabilirsiniz.

Hocam, yağlama işlemi çalışan fakat ses yapan fanlar için yapılabilir. Hiç dönmüyor ise yenisini almak veya varsa garantiye göndermek gerekir. Ön fanlar sirkülasyon için önemli.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı