Çözüldü 3 farklı mavi ekran hatası almak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

Dodontkar

Picopat
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/file/d/1Yb3KVJpcai-OPHNdTEbedxEybb1P7i5c/view?usp=sharing
RAM
Apacer Panther Black-Gold 8GB (2x8GB) 3200MHz CL16 DDR4
SSD veya HDD modeli
ADATA SU630 480gb
Ekran kartı
ASUS RX580 8gb
Anakart
ASUS B450M-K
İşlemci
RYZEN 5 5600
Merhaba, mavi ekran hatalarını çok sık almaya başladım. Bundan 1-2 hafta önceye kadar oyun oynarken nadir ve rastgele bir şekilde bir anda ekran donuyordu uzunca bir süre, sonrasında mavi ekran gösterip reset atıyordu ve tekrar açılma esnasında "BIOS için del tuşuna basın" yerinde sonsuza kadar kalıyordu. Bende PC res atar atmaz del tuşunu spamlayıp BIOS'u açıp BIOS'tan hiçbir şey yapmadan çıkıp PC'yi tekrar açabiliyordum. Bu mavi ekranlara alıştığımdan artık her donduğunda mavi ekran gelmeden PC'yi kendim kapıyorum aynı işlemleri yapıp bir şekilde idare ediyordum, fakat artık son 2-3 sefer oyuna tıkladığım anda bile ekran donmaya falan başladı. Şu ana kadar karşılaştığım 3 farklı mavi ekran hatası var;
  • KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR
  • CRITICAL_PROCESS_DIED
  • SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION

HD tunedan scan taraması yaptım temiz çıktı, Memtest86 testi yaptım temiz çıktı. Ben büyük ihtimalle RAM falan diyordum ama testlerde bir error çıkmadı. Sıkıntı nerede anlayamadım. Donanımsal olduğunu düşündüğüm için yılbaşı zamından önce alayım diyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Minidump dosyasını paylaşıyorum fakat tarihi güncel değildi emin olamadım yine de paylaşıyorum.

Çözüm
Hocam zaten CPU+RAM ekstraydı ben Power seçeneğinden yaptım zaten CPU RAM GPU ne varsa soktu teste bir şey çıkmadı. FurMark'ta da 10 dakika ekran kartını soktum teste (başka bir test göremedim) yine bir şey çıkmadı. İlk başta belirttiğim gibi de HD tune ile derin tarama yaptım ve hiçbir bad sectore rastlamadım. Ancak geçtiğimiz temmuz ayında yaptığım scan de bir defaya mahsus %91.9 oranında bad sector aldım ve hemen arkasına bir daha scan yaptığımda yine tertemiz çıkmıştı.

Hocam,

HD Tune üzerinde test yaptınız ve bad sector aldınız %91, 9 oranında burada hiç hata almamamız gerekiyor hocam. Ben sağlıklı olması açısından sisteminize yeni bir SSD almanız ve Windows 11 24H2 sürümünü kurup sorunsuz çalıştırmanız olacak.
Hocam zaten CPU+RAM ekstraydı ben Power seçeneğinden yaptım zaten CPU RAM GPU ne varsa soktu teste bir şey çıkmadı. FurMark'ta da 10 dakika ekran kartını soktum teste (başka bir test göremedim) yine bir şey çıkmadı. İlk başta belirttiğim gibi de HD tune ile derin tarama yaptım ve hiçbir bad sectore rastlamadım. Ancak geçtiğimiz temmuz ayında yaptığım scan de bir defaya mahsus %91.9 oranında bad sector aldım ve hemen arkasına bir daha scan yaptığımda yine tertemiz çıkmıştı.

Hocam,

HD Tune üzerinde test yaptınız ve bad sector aldınız %91, 9 oranında burada hiç hata almamamız gerekiyor hocam. Ben sağlıklı olması açısından sisteminize yeni bir SSD almanız ve Windows 11 24H2 sürümünü kurup sorunsuz çalıştırmanız olacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam,

HD tune üzerinde test yaptınız ve bad sector aldınız %91, 9 oranında burada hiç hata almamamız gerekiyor hocam ben sağlıklı olması açısından sisteminize yeni bir SSD almanız ve Windows 11 24H2 sürümünü kurup sorunsuz çalıştırmanız olacak.

Hocam SSD almaya çalışacağım fakat Windows 11 kurmaya çalışırken hem flashtan hem de Rufus'tan ISO şeklinde denedim. Install driver to show hardware hatası aldım. İnternetten araştırdığımda neredeyse sadece yeni alınan laptoplarda bu sorun oluyormuş ve çözümü ırts yüklemek. Benim işlemcim AMD olduğu için ve çok fazla kaynak bulamadığımdan Windows 10'un en son sürümünü yükledim(Windows 10 Home 19045). Fakat mavi ekran hala almaya devam ediyorum( sadece Marvel Rivals ve Rocket League oynarken). Dediğim gibi eğer sorunun SSD de olduğu kesin ise en kısa zamanda değiştireceğim.

Hocam SSD almaya çalışacağım fakat Windows 11 kurmaya çalışırken hem flashtan hem de Rufus'tan ISO şeklinde denedim. Install driver to show hardware hatası aldım. İnternetten araştırdığımda neredeyse sadece yeni alınan laptoplarda bu sorun oluyormuş ve çözümü ırts yüklemek. Benim işlemcim AMD olduğu için ve çok fazla kaynak bulamadığımdan Windows 10'un en son sürümünü yükledim(Windows 10 Home 19045). Fakat mavi ekran hala almaya devam ediyorum( sadece Marvel Rivals ve Rocket League oynarken). Dediğim gibi eğer sorunun SSD de olduğu kesin ise en kısa zamanda değiştireceğim.

SSD değiştirin sorun çözülür hocam.

Son durum nedir? @Riven313

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı