3 Günlük ev interneti iptal bedeli var mıdır?

Geçen sene 2 sene sözleşmeli internet alan 1 saat sonra iptal eden ve 600₺ gibi bir borç ödeyen tanıdığım var.
Büyük konuşuyorum yıkarım ortalığı. Çok cimri pinti vs biri değilim iyi kötü gelirimde var ama ona vereceğime yakarım yine 1 kuruş vermem öyle bir durumda. Hem memnun olmayacam hemde 1 saat için o parayı vercem. Güzelmiş.

3 gündür aktif ve 10GB civarı kullanım yapılmış. Bu ikisi çok tutmaz herhalde, bunun dışında büyük sayılar söz konusu olur mu?

İlk ve son ay taahhütten koşulsuz cayma olayı vardı, onun dışında 14 gün içinde alınan her türlü hizmet veya ürünü feshetme vesaire. Bunlar işlemiyor mu benim durumuma?
Hesaplamayı çok kolay bir şekilde içler dışar çarpımıyla yapabilirsin. Ücreti hesaplarken taahhütsüz fiyatı üzerinden hesaplamalısın. Bu şekilde hesaplarsan paketten kaynaklı ücreti bulursun. Birde 24 tl miydi neydi bi hat çekme ücreti var onu ödersin kurtulursun. İptal etmek yerine alternatif firmalara bakabilirsin. TürkNet, Millenicom, Netspeed vb. Bahsetmiş olduğun ilk ve son ay cayma hakkı olduğuna dair bir şey görmedim. Yasal bir dayanak ta bulamadım ama senin durumunda çok fazla bir ücret çıkmayacaktır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Taahhütlü ise edemezsiniz. Değilse edersiniz ancak daha modem vs. gelmemiş bu yüzden bir müşteri hizmetlerini arayın.
isterse 24 aylik taahutlu olsun 20.ayinda cikar. Kimse kardesim nereye gidiyorsun demez. Sozlesmelerinizi okursaniz eger orada belirtiliyor. Sure bitmeden cikarsaniz kullandiginiz sure indirimsiz hesaplanir aradaki fark odenmeli vs diye.

Modem almıştım 15 gün cayma hakkı vardı. 3 günlük kullanım olduğu için indirim aldığınız miktar çok fazla olmayacaktır. Çok fazla ücret yansımaz. Ama buraya yazmaktansa direk arayıp sorarsanız söylerler ne kadar bir bedel olacağını.

1 yıl üzeri taahütlü sözleşmelerde indirim parası da alınmıyor sadece kaç gün kullandıysa o kadar para vermesi gerekiyor.
Şu yanlış bilgiyi vermekten bıkmadınız yemin ediyorum. Arkadaşlar haber sitesi vb. yerlerde gördüğünüz her bilgiye böyle direkt inanmayın. O yönetmeliğin maddesinde abonelik sözleşmesi yazıyor. Taahhüt sözleşmesi için ayrı bir hüküm var. Şu an firmalar abonelik sözleşmesi üzerinden değil taahhüt üzerinden bu indirimleri yaptığından taahhüt sözleşmesinin hükümleri geçerli.

Şu yanlış bilgiyi vermekten bıkmadınız yemin ediyorum. Arkadaşlar haber sitesi vb. yerlerde gördüğünüz her bilgiye böyle direkt inanmayın. O yönetmeliğin maddesinde abonelik sözleşmesi yazıyor. Taahhüt sözleşmesi için ayrı bir hüküm var. Şu an firmalar abonelik sözleşmesi üzerinden değil taahhüt üzerinden bu indirimleri yaptığından taahhüt sözleşmesinin hükümleri geçerli.

Yani diyorsunuzki tüketici kanunu 52. madde 4. fıkra bu konu için geçerli değildir yanlış anlamadım değil mi? (yanlış biliyorsam doğrusunu öğrenmek istiyorum)
TüketiciK. MADDE 52

Ayrıca kulaktan dolma bilgiyle böyle bişey söylememiştim aslında. Donanım haberin Taahütlü sözleşmeden cayma ve ceza | Tüketici Haklı adlı videosundan alıntıladım aslında taahütllü sözleşmelerle abonelik sözleşmesi aynı başlık altında gibi duruyordu yanlışlık varsa düzeltiniz.
(7. dakikadan sonra konu ile ilgili örnek veriliyor)

Son düzenleme:
Herkes yanlış bir şekilde mobil taahhüt cayma bedeli gibi anlatmış durmuş, evet kullandığın gün kadarını ödeyeceksin ama saçma sapan interneti almadan önce tam olarak hatırlamıyorum ama bağlantı ücreti, devre hazırlama ücreti, port kiralama ücreti vb. saçma sapan ücretler çıkarıp kullanım yaptığınız gün üzerine ekleyip 800-1000 TL cayma ücreti çıkarıyorlar. 14 gün cayma bedeli hakkını da kullandırtmıyorlar akıllarınca. Evet 5 kuruş bile ödemeden kurtulmak mümkün ama çok uğraştırıcı süreç, ilk iptal edeceksin, cayma bedelini çıkaracaklar, gideceksin THH'ye dosya artıracaksın. 6 aya kadar uzar gider. Bu süreç içinde icraya verilmek istemiyorsan cayma bedelini öde, dosya sonuçlanınca karşı taraf ücreti geri öder sana. Icra dosyası açılırsa bir de mahkemelerde dosyayı durdurmak için uğraşırsın. Bizzat kendim biri için bu süreci yaşadım. Uzun ve meşakatli ama 1000 küsür TL borcu kapattık. Geçmiş olsun.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı