3 Günlük ev interneti iptal bedeli var mıdır?

Yani diyorsunuzki tüketici kanunu 52. madde 4. fıkra bu konu için geçerli değildir yanlış anlamadım değil mi? (yanlış biliyorsam doğrusunu öğrenmek istiyorum)
TüketiciK. MADDE 52

Ayrıca kulaktan dolma bilgiyle böyle bişey söylememiştim aslında. Donanım haberin Taahütlü sözleşmeden cayma ve ceza | Tüketici Haklı adlı videosundan alıntıladım aslında taahütllü sözleşmelerle abonelik sözleşmesi aynı başlık altında gibi duruyordu yanlışlık varsa düzeltiniz.
(7. dakikadan sonra konu ile ilgili örnek veriliyor)

Evet. Tam olarak öyle söylüyorum. Şu anki durumda 4. Madde değil 16. Madde geçerli olacaktır. Öncelikle, hukuk eğitimi aldığımdan yazdıklarıma güvenebilirsin veya danışmanlık ücretini ödeyerek bir avukata da sorabilirsin size kalmış.

İlk attığın linkin orijinal ve resmi hali: Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü
Buradaki yönetmeliği iyice okursan -gerçi senin attıklarında da aynısı yazmakta- Abonelik Sözleşmesi deniyor. İmzaladığın abonelik sözleşmesini incelersen herhangi bir cayma bedeli olmadığını görürsün. Firmaların paket fiyatı üzerinden indirim yaptığı sözleşmeler ise Taahhüt Sözleşmeleridir buda yine yukarıda attığım yönetmelikte Dördüncü Bölüm 16. Maddenin 1. fıkrasında açıklanmıştır
(1) Taahhütlü aboneliklerde tüketicinin süresinden önce taahhütlü aboneliğini sonlandırması halinde, satıcı veya sağlayıcının talep edeceği bedel, tüketicinin taahhüdüne son verdiği tarihe kadar tüketiciye sağlanan indirim, cihaz veya diğer faydaların bedellerinin tahsil edilmemiş kısmının toplamı ile sınırlı kalmak zorundadır. Ancak, tüketiciden taahhüt kapsamında tahsil edileceği belirlenen bedellerin henüz tahakkuk etmemiş kısmının toplamının, bu tutardan düşük olması halinde sınır değeri olarak tüketici lehine olan tutarın esas alınması zorunludur.

Attığın videoda da Sn. Aydın Ağaoğlu'da Abonelik Sözleşmesi üzerinden bahsediyor. Şu anki durumda kabul edilen bir taahhüt sözleşmesi üzerinden indirim yapıldığından belirtmiş olduğunuz gibi "1 yıldan uzun ceza ödemezsin" gibi bir hukuki sonuç kesinlikle doğmayacaktır.

Ayrıca sözleşmenizde açık bir şekilde yazmıyorsa 14 Gün içerisinde ücertsiz cayma gibi bir hak bulunmamaktadır (En Azından ilgili yönetmelikte böyle bir hak tanınmamıştır). İlk ay dolmadan iptal halinde ödeyeceğiniz ücret:
(Paketin İndirimsiz Fiyatı / 30) x Hizmet aldığınız gün sayısı şeklinde kolayca hesaplanabilir. Bu ücrete ek olarak hat çekme ücreti, varsa aldığınız ekstra hizmetlerin ücreti (Statik IP vb.) de eklenecektir. Hesaplama formülünde 30 bir ay günü olarak kabul edilmiştir. Hizmet alma döneminiz 32 gün vb. üzerinden hesaplandıysa oradaki gün kısmını değiştirmeniz gerekir.

Yeterince açık anlattığımı düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet. Tam olarak öyle söylüyorum. Şu anki durumda 4. Madde değil 16. Madde geçerli olacaktır. Öncelikle, hukuk eğitimi aldığımdan yazdıklarıma güvenebilirsin veya danışmanlık ücretini ödeyerek bir avukata da sorabilirsin size kalmış.

İlk attığın linkin orijinal ve resmi hali: Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü
Buradaki yönetmeliği iyice okursan -gerçi senin attıklarında da aynısı yazmakta- Abonelik Sözleşmesi deniyor. İmzaladığın abonelik sözleşmesini incelersen herhangi bir cayma bedeli olmadığını görürsün. Firmaların paket fiyatı üzerinden indirim yaptığı sözleşmeler ise Taahhüt Sözleşmeleridir buda yine yukarıda attığım yönetmelikte Dördüncü Bölüm 16. Maddenin 1. fıkrasında açıklanmıştır

Attığın videoda da Sn. Aydın Ağaoğlu'da Abonelik Sözleşmesi üzerinden bahsediyor. Şu anki durumda kabul edilen bir taahhüt sözleşmesi üzerinden indirim yapıldığından belirtmiş olduğunuz gibi "1 yıldan uzun ceza ödemezsin" gibi bir hukuki sonuç kesinlikle doğmayacaktır.

Ayrıca sözleşmenizde açık bir şekilde yazmıyorsa 14 Gün içerisinde ücertsiz cayma gibi bir hak bulunmamaktadır (En Azından ilgili yönetmelikte böyle bir hak tanınmamıştır). İlk ay dolmadan iptal halinde ödeyeceğiniz ücret:
(Paketin İndirimsiz Fiyatı / 30) x Hizmet aldığınız gün sayısı şeklinde kolayca hesaplanabilir. Bu ücrete ek olarak hat çekme ücreti, varsa aldığınız ekstra hizmetlerin ücreti (Statik IP vb.) de eklenecektir. Hesaplama formülünde 30 bir ay günü olarak kabul edilmiştir. Hizmet alma döneminiz 32 gün vb. üzerinden hesaplandıysa oradaki gün kısmını değiştirmeniz gerekir.

Yeterince açık anlattığımı düşünüyorum.

Çok güzel anlatmışsınız ellerinize sağlık benim demek istediğim indirimsiz fiyat üzerinden kullandığı gün kadar ödeyeceksindi. Açıkladığınız için teşekkürler.

SONUÇ: Arkadaşlar TT'yi bırakıp Millenicom ile anlaşıyorum, Türk Telekom'a gidip yüzyüze öğrendim. İlk ay (bakın önemli olan ilk ayın dolup dolmamış oluşu) dolmadığı için CAYMA bedeli ödemiyorum. Sadece kurulum ücreti (kurulum işlemi yapıldıysa), aktivasyon ücreti ve kullandığım kadar ödenecek. Ben şahsen kurulum yaptırmadım zaten hattım hazırdı, modemim falanda vardı. Sadece aktivasyon ücreti ve kullandığım kadarını ödeyeceğim bu da muhtemelen 100 lirayı geçmeyecektir. Buradaki arkadaşların bazıları bunu söylemişti zaten. Sizde sağlıklı bilgi için bayiye gidip öğrenebilirsiniz.
SONUÇ: Arkadaşlar TT'yi bırakıp Millenicom ile anlaşıyorum, Türk Telekom'a gidip yüzyüze öğrendim. İlk ay (bakın önemli olan ilk ayın dolup dolmamış oluşu) dolmadığı için CAYMA bedeli ödemiyorum. Sadece kurulum ücreti (kurulum işlemi yapıldıysa), aktivasyon ücreti ve kullandığım kadar ödenecek. Ben şahsen kurulum yaptırmadım zaten hattım hazırdı, modemim falanda vardı. Sadece aktivasyon ücreti ve kullandığım kadarını ödeyeceğim bu da muhtemelen 100 lirayı geçmeyecektir. Buradaki arkadaşların bazıları bunu söylemişti zaten. Sizde sağlıklı bilgi için bayiye gidip öğrenebilirsiniz.
GÜNCELLEME 2: YOK ÇIKAMADIM. Kadın bana kurulum ücretleriyle vesaire maks. 200 liraya çıkar dedi ancak sonrasında bu işlem yapılırken toplam 701 TL. YEDİYÜZBİR türk lirası masraf çıktı. Döşemedikleri kablonun hangi kurulum ücreti bu 260 TL? Hangi çabaya bu 250 TL aktivasyon ücreti? Siz siz olun cidden bulaşmayın. İlk ay olduğu için CAYMA bedeli alamıyorlar ya buradan çıkarıyorlar acısını. Yasa masa işlemiyor bunlara. Cayma bedeli ödeseydim onun kendisi zaten 800 lira, cayma bedelsiz hali bile 701 tl şaka gibi. Mecbur böyle gidecek.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı