3.kez mezuna kalmaya değer mi?

Bizim sınıfta bir adam var yazılım mühendisliği okuyor sürekli sınavlara girerken görüyorum derste görülmüyor. Okumanın yaşı yok. Tıp okuyacak birisi bile kaç yaşında mezun oluyor.

Eğer ciddi bir şekilde çalışacaksan, iyi bir yere gidebileceksen bence mezuna kal. Ama diğer türlü git.
Bence iş hayatına ne kadar erken atılırsan o kadar iyidir. Bir an önce iyi bir bölümde okumaya bak.

@Fearless0600 hocam alanım yıllardır ağ güvenliği. Ağ güvenliği uzmanı olarak alaylı iş bulma şansım var mı?

@huseyinnkc

Hocam açık konuşalım, zor bir durumdasınız ve biz de sosyal halkı olarak size acıları söylememiz gerek.

3. kez mezuna kalmayı düşünen biri geçmiş yıllarda bir şey yapamıyorsa bu yıl da yapması %99 ihtimalle imkansız. Evet biliyorum "çalışan yapar, adam gibi okursan yaparsın" laflarını fakat gerçekçi olalım arkadaşlar. Ders çalışmakta, okumakta gönlü olan bir insan 3. kez mezuna kalmayı düşünecek duruma gelir mi? İçinde okumak olan okur, olmayan okumaz. (Burada okumaktan kastım iyi bir puan, iyi bir bölüm.)

Bunları sana anlatırken ben çok iyi durumda olduğumu söylemiyorum, ben de ilk kez mezuna kaldım bu sene fakat olmazsa zorlamayacağım. Kafa meselesi, kısmet meselesi. Olmayınca olmaz.

Sana tavsiyem git bir işte çalış, ne olursa. İster kuryelik yap ister tır şoförlüğü ama çalış. Gidip de absürt 2-4 yıllık boş bir bölüm yazıp diplomasız ortalıkta iş ararken iş bulamayıp KPSS hazırlanarak hayatını daha da berbat etme. Zaten yılların gidecek, işsiz kalıp bir de umut olsun diye KPSS hazırlanarak daha da dibe gideceksin. 2-4 yıl sonra yapacağını şimdi yap, git çalış bir yerde.

Yolunuz açık olsun.

2 denemede başarısız olmuş 3'üncü denemende kesin başarılı olacağına başta kendin inanmıyorsun. Üniversiteyi sadece kazanmak ile bitmiyor derslerden de başarı ile geçebilmen gerek. Yalnızca derslerden geçebilmek yetmiyor iş bulabilmek istiyorsan potansiyeli olan bir bölümde ve iyi bir üniversitede okuman gerekiyor. Okul bitince kimse seni kucaklayıp işe alacak diye de bir netlik yok. Diğer iş arayan rakiplerinden farklı olabilmek adına dil öğrenmen, ufak tefek sınavlara girmen gerek. Minimum 4 yıl bu rekabeti devam ettirmek bir o kadar stres demek. Para kazanmak için okul okunmaz, iş bulmak muhtemelen bugün için kendi adına vereceğin en iyi karar olur. Yarın belki yaptığın birikimler ile ticarete atılır daha çok para kazanabilirsin. Hakkında hayırlısı olsun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı