Umarim bir farkindalik yaratabilmisimdir. Maalesef ulke olarak hiçbir zaman guzel donemlerden gecmedik ve her gecen gun daha da kotuye gidiyoruz. Kendine iyi bir yol haritasi ciz ve o haritadaki hedeflerin kucuk olsun. Yuksek hedefler ulasilamadiginda mental olarak zorlar ama kucuk hedefler zamanla tamamlandikca buyur ve istedigin sekle gelir. Bizlere maalesef bunlar ogretilmedi. Benim calistigim yerde is egitmenleri geliyordu. Nasil calisilmali? Plan nasıl yapilir? Oncelikli hedef belirleme gibi konular uzerinde egitim aldik. Cunku zor sartlar altindan geciyoruz ve cogumuzun dikkat daginikligi var. Bu da basariyi fazlasiyla etkileyen bir faktor. Genelde {siz beni duzeltin} once psikologa gitmeni onerirler. Orada seanslarla senin ruhsal problemlerine odaklanirlar. Cunku bu tarz problemleri olanlar ileride cok saglikli bir birey olamiyor maalesef. Psikolog uygun gorurse psikyatriye yonlendirir. Benim bir arkadasim bu sekilde hayatini duzene soktu. Bir donem anti depresan ilaclar kullanarak belli dozajda. Dikkat daginikli problemini cozdu. Soyle ornek vereyim. Ders calismaya otur eger aklin 15 dakika sonra dagiliyor ya da 30 dakika odaklanamiyorsan burada bir sorun var. Aynisi onda da vardi. Surekli baska seylerle ilgilenmek istiyordu. Gerekli tedavileri gordukten sonra isine daha iyi odaklandi ve su an yurt dışında istedigi isi yapiyor. Veri analisti. Kendi basina cozmek istersen eger o konuda pomodoro teknigini oneririm. Kisa calismalarla odak arttirma teknigi. 20 dakika calisir 5 dakika dinlenirsin o an ortamda senin dikkatini hiçbir şey dagitmamali. Basari cok calismaktan gecer. Bazi insanlar beyinlerini kullanir bazilari bedenlerini. Sen ne yapmak istiyorsun onu bir dusun. Ruhsal problemlerini tek basina cozmeye calisma. Gerekli destegi al. Kilo almak veya vermek problem degil. Ben 19 yasindayken 55 kiloydum. Bir erkek olarak zayif ve cilizdim. Su an 30uma gireceğim 82 kiloyum. Spor yapiyorum. Ortalama standart bir erkekden cok daha iyi vucudum var. Demek istedigim bu tarz problemler cozulebilir problemler ama cozulemez olan tek şey "saglık". Iste onu kaybettin mi hayatta baska derdin olmaz. Tek ona odaklanirsin. Ruhsal problemler sagligi tetikler. O yuzden yine soyluyorum. Eger tek basina bu yolda zorlaniyorsan en kisa zamanda bu konuda gerekli yerlerden destek al. Sabaha kadar yazarim. Cok şey anlatirim. Bunun sonu yok. Ama gunun sonunda bunu okuyacaksin ve yarin hayatina ayni sekilde devam edeceksin. Seni senden baska kimse dusunmez. Yeri geliyor annen baban kardesin bile seni ciddiye almiyor. Bunlardan siyrilmak istiyorsan kendine odaklan ve en iyi formunu bul. Kisacasi tekrar soyluyorum eger ihtiyacin oldugunu hissediyorsan dedigim sekilde destek al. Biraz uzun oldu ama iste seni yanlış yonlendirmeden anlatmak istedim.