Çözüldü 3 monitör ekran kartını yorar mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

extager

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Gigabyte B450M S2H Anakart
Ryzen 7 5800X İşlemci
Kingston Fury Beast RGB 2x8GB 3600MHz Ram
Sapphire 7600XT Pulse
MSI MPG A650BN Psu
MSI Mag Forge 100M Kasa
Meslek
Kolonya İmal
Merhaba. Yayıncılık ile uğraşıyorum ve normalde çift monitör kullanıyordum fakat evde boş duran bir monitör gözüme takıldı, denedim ve menemen bardağı misali monitörlerim oldu. 3 monitör kullanmak ekran kartını fazla yorar mı? Boşta performansı normal midir sormak adına alta bırakıyorum. Bilgilendirirseniz sevinirim.

Ekran Kartı: RX 7600 XT

Ana monitör: MSI 27" (1920x1080 kullanıyorum.)
2. monitör: ASUS 18.5" (1366x768 kullanıyorum.)
3. monitör: LG 17" (1280x1024 kullanıyorum.)

1744673084187.png

Çözüm
Hocam eğer işinize yarıyorsa kullanın ayrıca ekran kartınızda güçlü sıkıntı olmaz.

Ayrıca 2 monitör iken sorun yoksa 3 dede çok sorun olmaz.
Yayını ekran kartından veriyorum ve oyun yayınları yapıyorum. Oynadığım oyunlar da günümüz oyunları ve ekran kartı isteyen oyunlar. 1080p60fps olarak verdiğim için sorun yapmasından korkuyorum. Ya fazla takıyorum ve ekran kartımın gücünden bihaberim ya da gerçekten bir sorun var :d

Muhtemelen bunun monitör ile alakası yok sizinle aynı sorunu yaşayan başkasının açtığı konuya bakabilirsiniz

https://www.technopat.net/sosyal/konu/radeon-settings-host-service-75-ekran-karti-kullaniyor.849520/
Evet hocam Masaüstü Kaydedicisini kapattım ve düzeldi. Aslında işime yarayan bir ayar fakat bu kadar yük bindirecekse maalesef kullanmamak daha hayırlı :)
Bir tane 2560x1440 bir tane 1920x1080 bir tane de 1600x900 3 monitör kullanıyorum. Hiçbir sıkıntı olmaz. Boştaki kullanım fazla, bende %12-%13 civarı dolaşıyor.
1744674222683.png

Bir tane 2560x1440 bir tane 1920x1080 bir tane de 1600x900 3 monitör kullanıyorum. Hiçbir sıkıntı olmaz. Boştaki kullanım fazla, bende %12-%13 civarı dolaşıyor.
Oyunlarda vs. deneme şansım olmadı henüz hocam. Boşta ekran kartı kullanımı bir tık rahatsız etti şüphe düşürdü. Umarım bir sorun yaratmaz çünkü aşırı rahatlatacak beni video-kurgu ve yayın işlerimde.

Oyunlarda vs. deneme şansım olmadı henüz hocam. Boşta ekran kartı kullanımı bir tık rahatsız etti şüphe düşürdü. Umarım bir sorun yaratmaz çünkü aşırı rahatlatacak beni video-kurgu ve yayın işlerimde.
Boştayken görev yöneticisinden kontrol edin, hangi program ne kadar kullanıyor diye. Bende Wallpaper Engine açıkken o kullanıyor onun dışında %1 civarı mesela.

Hocam eğer işinize yarıyorsa kullanın ayrıca ekran kartınızda güçlü sıkıntı olmaz.

Boştayken görev yöneticisinden kontrol edin, hangi program ne kadar kullanıyor diye. Bende Wallpaper Engine açıkken o kullanıyor onun dışında %1 civarı mesela.
Şuanda %60-%70 civarında geziyor ve en çok kullandığı uygulama da bu. Ana bir servis mi yoksa gözden kaçırdığım farklı bir durum mu var? Yoksa ekran kartı arkaplanda ne çalışırıyor ola ki?

1744674488245.png

Şu anda %60-%70 civarında geziyor ve en çok kullandığı uygulama da bu. Ana bir servis mi yoksa gözden kaçırdığım farklı bir durum mu var? Yoksa ekran kartı arka planda ne çalışırıyor ola ki?

Eki Görüntüle 2470195

Muhtemelen bunun monitör ile alakası yok sizinle aynı sorunu yaşayan başkasının açtığı konuya bakabilirsiniz

https://www.technopat.net/sosyal/konu/radeon-settings-host-service-75-ekran-karti-kullaniyor.849520/

Yayını ekran kartından veriyorum ve oyun yayınları yapıyorum. Oynadığım oyunlar da günümüz oyunları ve ekran kartı isteyen oyunlar. 1080p60fps olarak verdiğim için sorun yapmasından korkuyorum. Ya fazla takıyorum ve ekran kartımın gücünden bihaberim ya da gerçekten bir sorun var :d

Evet hocam Masaüstü Kaydedicisini kapattım ve düzeldi. Aslında işime yarayan bir ayar fakat bu kadar yük bindirecekse maalesef kullanmamak daha hayırlı :)

Çözüm
Yayını ekran kartından veriyorum ve oyun yayınları yapıyorum. Oynadığım oyunlar da günümüz oyunları ve ekran kartı isteyen oyunlar. 1080P60FPS olarak verdiğim için sorun yapmasından korkuyorum. Ya fazla takıyorum ve ekran kartımın gücünden bihaberim ya da gerçekten bir sorun var :d

Önceki mesajımdaki konuya bakabilirsiniz yüzde 70 normal değil ve 3 monitörden kaynaklıda değil.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı