3 pin ARGB fanı 4 pin anakarta takmak için ne gerekli?

Arkadaşımın kasasında 4 pinli fan girişi var ama fanlarda ve kontrolcüsünde 3 pin var. Bu yüzden uygulama üzerinden değil, sadece kasa üzerinden kontrol edilebiliyor. Nasıl bir şey lazım RGB'yi anakart üzerinden kontrol edebilmek için? 3 pinli fanları 4 pinli kabloya çeviren ayrı bir kontrolcü mü almak gerek? Önceden açılan konuları okudum ama emin olamadım ne lazım olduğuna.

Bir de bu GDV kablosunun olayı nedir? Bir konuda birisinin bunu USB ile bağlayarak RGB'lerin kontrol edilebileceğini söylediği için kafamız daha da karıştı. Recep Baltaş da son videoda bu kasa ile bir sistem toplamıştı ama onda da kasa üzerinden kontrol etmişti fanları.

• Anakart: ASUS TUF Gaming B450-PLUS II
  • Kasa: ASUS TUF Gaming GT301
Kasayla beraber gelen kontrolcü:

IMG-20210710-WA0000.jpg

Kasayla beraber gelen kontrolcünün kablosu:

IMG-20210710-WA0002.jpg

Kontrolcünün üzerinde GDV yazan kablosu:

IMG-20210710-WA0004.jpg

Anakart üzerinde ARGB çıkışı yok. 4 pini, 3 pine çeviren kontrolcüler var ancak fiyatları çok mantıklı değil. Kasa üzerinden kontrol sağlanabilir sadece.

Bir de bu GDV kablosunun olayı nedir?
VDG kablosu Gigabyte anakartlar için ARGB kablosu görevi görüyor. Standart ARGB ile aynı işe yarıyor, sadece farklı sokete sahip.

ne kadar deişik bi splitter sata power girişi yok.bende buna benzeyen sata power güş girişi ve aynı rgb ve vdg girişi olan splitter vardı.sonradan dank etti ki bu sadece rgb argb deil hemen çipleri ikiye bölecek şekilde keserek attaaa yolladım. :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı