3-pin XLR - USB Dönüştürücü (Mikrofon güç girişi)

• Konuyu başlatan Gamiurams
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 7.807
G

Gamiurams

Ziyaretçi
Arkadaşlar merhaba. Önceki konumda yüksek kaliteli bir mikrofon arıyordum. Bu yüzden kalitesinden dolayı beni conderser studio mikrofonlarına itti.

Bu tip bir mikrofon alacağım. Fakat aşağıdaki fotoğraftaki güç girişi yeri 3-pin XLR ile çalışıyor. Ben bilgisayar bağlanmasını istiyorum fakat aynı mikrofonun USB girişli versiyonu çok daha pahalı.
vxdkyd.jpg

O yüzden bir dönüştürücü vasıtasıyla USB'ye dönüştürsem sizce kalitede bir problem olurmu ? Ayrıca adam akıllı Türkiyede USB dönüştüren adaptör yok. Genelde mikrofon jakına dönüştüren aparatlar var. Aşağıdaki fotoğraftaki gibi. Ve bu jaktan gittigidiyor da 3TL'ye buldum.

v3ft4.jpg

Ayrıca gittigidiyor da usb çeviricide var fakat fiyatı 260TL.

97326806_tn50_0.jpg

Yurtdışında 5 Dolara USB çevirici var. Fakat türkiyede yok.
41UTstHcbzL._SY300_.jpg

Sizce ne yapmalıyım yardımlarınızı bekliyorum. Benim için herşeyden önemli olan ses kalitesi. Mikrofonun kalitesi gerçekten çok iyi. Fakat çeviriciler yüzünden bozulursa, kötü olur benim için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle kullanım alanı ne olacak bu mikrofonun bunu bilmek gerek. Ek olarak bu tip endüstri standardı olan bir mikrofonu siz bahsettiğiniz yöntemler ile direk tak çalıştır yapamazsınız İhtiyacınız olan bir takım ek ekipmanlar gerekli ki bunlar pek uygun fiyatlı değiller. Ancak bu mikrofon yerine başka bir çözümde mevcut olarak mümkündür.

Öncelikle kullanım alanı ne olacak bu mikrofonun bunu bilmek gerek. Ek olarak bu tip endüstri standardı olan bir mikrofonu siz bahsettiğiniz yöntemler ile direk tak çalıştır yapamazsınız İhtiyacınız olan bir takım ek ekipmanlar gerekli ki bunlar pek uygun fiyatlı değiller. Ancak bu mikrofon yerine başka bir çözümde mevcut olarak mümkündür.

Oyun videoları çekmeyi düşünüyorum hocam. Arada arkadaşlarla Skype konuşuyoruz. O yüzden iyi bir şey arıyorum. Aslında 100TL bütçem var fakat 100TL'ye genelde kürsü ve el mikrofonları var. Masaüstü kaliteli mikrofon olarak genelde condenser mikrofonlar var.

Oyun videoları çekmeyi düşünüyorum hocam. Arada arkadaşlarla Skype konuşuyoruz. O yüzden iyi bir şey arıyorum. Aslında 100TL bütçem var fakat 100TL'ye genelde kürsü ve el mikrofonları var. Masaüstü kaliteli mikrofon olarak genelde condenser mikrofonlar var.
Anladım şimdi biraz detaylara inersek bahsettiğin yayın ve sosyal ağlar için kullanılacak olan mikrofon için o kadar yüksek seviyeden gitmek gereksiz. Hatta söylediğin bütçe bile fazla senin kullanmak için düşündüğün alanlara bakarsak. Zaten söylediğin yayın ve sosyal ağlar için mikrofon olarak sana tavsiyem kesinlikle stereo mikrofon almalısın. Şuan benim sana şu mikrofonu al demem etik olmaz. Neden stereo açıklamasını vurguluyorsun dersen sebebi, az önce "XLR" girişe sahip bir mikrofondan söz ettin ama onun sesi nasıl ve ne şartlar altında alıp, işleyip ve çıktı olarak "son duyulan" haline getiriyor oluşuna hakim olmadığını fark edip dikkat etmen, hemde bilgi sahibi olman için yazdım. Nasıl bu kadar detaylı biliyorsun dersen ben kısa film yazıp ve yöneten biriyim. Yılın bir yarısını Amerika'da geçiriyorum projelerim ve teknik yenilikleri kaçırmamak adına.

Anladım şimdi biraz detaylara inersek bahsettiğin yayın ve sosyal ağlar için kullanılacak olan mikrofon için o kadar yüksek seviyeden gitmek gereksiz. Hatta söylediğin bütçe bile fazla senin kullanmak için düşündüğün alanlara bakarsak. Zaten söylediğin yayın ve sosyal ağlar için mikrofon olarak sana tavsiyem kesinlikle stereo mikrofon almalısın. Şuan benim sana şu mikrofonu al demem etik olmaz. Neden stereo açıklamasını vurguluyorsun dersen sebebi, az önce "XLR" girişe sahip bir mikrofondan söz ettin ama onun sesi nasıl ve ne şartlar altında alıp, işleyip ve çıktı olarak "son duyulan" haline getiriyor oluşuna hakim olmadığını fark edip dikkat etmen, hemde bilgi sahibi olman için yazdım. Nasıl bu kadar detaylı biliyorsun dersen ben kısa film yazıp ve yöneten biriyim. Yılın bir yarısını Amerika'da geçiriyorum projelerim ve teknik yenilikleri kaçırmamak adına.

Hocam bazı oyun videoları çeken kişileri izledim. Ve benim bu işle uğraşan arkadaşlarım var. Mesela arkadaşım Logitech'in 150TL'ye G230 Mikrofonlu kulaklık aldı. Kaliteli ve yüksek fiyatlı olmasına rağmen bir Studio mikrofonu kalitesi vermiyor. Ayrıca onunda bir arkadaşı var. Oda Behringer C1U USB mikrofon kullanıyor. Pop filter felan kullanmıyor. Ama ses kaydını Audacity'de alıp, dipsesi silip bildiğin radyo istasyonundan konuşuyormuş gibi sesi çıkıyor. Ses kartı falan yok. Direk USB'den bağlayıp kullanıyor. Bende aynı tarzda kullanacağım. Oyunları çekerken Fraps'la çekip ses kaydını Audacity alıp, dipsesi silip, net temiz sesle anlatacağım. Ama sanırım çeviricilerle bağlamak riskli gibi. Zaten XLR dediğim mikrofon normalde ses kartına veya mixer'e bağlanıp kullanılıyor. Ama benim bütçe 100TL olmasına rağmen USB girişli condenser mikrofonlar en an 200TL. Ki 200TL dediğimde Behringer C1U. Kutu içeriğinden yoksun bir ürün. Onun yerine Samson C01U almayı düşünüyorum. Mikrofonla birlikte tripod ayaklık, yazılım DVD'si ile geliyor. Zaten ayaklık bile benim için başlı başıca alma sebebi. Çünkü Behringer'de ayaklık gelmiyor. Bide onada ayrıcadan para verip alacağım. Fakat Samson'unda fiyatı çok fazla. Bunun yanında Apextone diye bir markada var. Aynı Samson gibi full kutu içerikli. Onunda fiyatı tam 200TL. Bu ürün kafama yatıyor fakat Youtube'de bir tane bile videosu yok. Tanınmamış bir marka sanırım. Senin tavsiyen varsa sevinirim. Özellikle de 100 - 200TL arasında olursa daha iyi olur.

Hocam bazı oyun videoları çeken kişileri izledim. Ve benim bu işle uğraşan arkadaşlarım var. Mesela bir arkadaşım Logitech'in 150TL'ye G230 Mikrofonlu kulaklık aldı. Kaliteli ve yüksek fiyatlı olmasına rağmen bir studio mikrofonu kalitesi vermiyor. Ayrıca onunda bir arkadaşı var. Oda Behringer C1U USB mikrofon kullanıyor. Pop filter felan kullanmıyor. Ama ses kaydını Audacity'de alıp dipsesi silip bildiğin radyo istasyonundan konuşuyormuş gibi sesi çıkıyor. Ses kartı falan yok. Direk USB'den bağlayıp kullanıyor. Bende aynı tarzda kullanacağım oyunları çekerken Fraps'la çekip ses kaydını Audacity ile dip sesi silip, net temiz sesle anlatacağım. Ama sanırım çeviricilerle bağlamak riskli gibi. Zaten XLR dediğim mikrofon normalde ses kartına veya mixer'e bağlanıp kullanılıyor. Ama benim bütçe 100TL olmasına rağmen USB girişli condenser mikrofonlar en an 200TL. Ki oda Behringer C1U kutu içeriğinden yoksun bir ürün. Onun yerine Samson C01U almayı düşünüyor. Mikrofonla birlikte tripod ayaklık, yazılım DVD'si ile geliyor. Fakat onunda fiyatı çok fazla. Senin tavsiyen varsa sevinirim. Özellikle de 100 - 200TL arasında olursa daha iyi olur.
Benim tavsiyem Sennheiser olur. Türkiye'de mikrofonlu kulaklık olarak oyuncu kulaklığı konusunda bir kıtlık var gibi pek yok alınabilecek yer. Ben daha fazla yardımcı olmak isterim ama oyuncu mikrofonlu kulaklığı hiç kullanmadım. Tavsiye ettiğim markanın mikrofonlu olanını bulabiliyorsan al. Keşke bu tip ekipmanları deneme şansı olup satın alma yolu daha yaygın olabilse bizim teknoloji marketlerimizde diyorum ve sözü başkalarına bırakıyorum. Elimden oyun odaklı mikrofonlu kulaklık için bir yardım gelemeyecek üzgünüm.

Benim tavsiyem Sennheiser olur. Türkiye'de mikrofonlu kulaklık olarak oyuncu kulaklığı konusunda bir kıtlık var gibi pek yok alınabilecek yer. Ben daha fazla yardımcı olmak isterim ama oyuncu mikrofonlu kulaklığı hiç kullanmadım. Tavsiye ettiğim markanın mikrofonlu olanını bulabiliyorsan al. Keşke bu tip ekipmanları deneme şansı olup satın alma yolu daha yaygın olabilse bizim teknoloji marketlerimizde diyorum ve sözü başkalarına bırakıyorum. Elimden oyun odaklı mikrofonlu kulaklık için bir yardım gelemeyecek üzgünüm.

Yok hocam zaten Mikrofonlu Kulaklık alma derdinde değilim. Elimde Sony MDR-XB900 Extra Bass kulaklık var. Yaklaşık 500TL'ye gelmişti. Yurtdışından. Kuzende Beats Solo kulaklık vardı. Karşılaştırdım. O gün soğudum Beats'den on numara kulaklık Sony. O yüzden bu kulaklığa ek olarak kaliteli bir mikrofon almak istiyorum. Sennheiser mikrofonlar zaten ateş pahası. O yüzden piyasadaki bütçeme en uygun ürünler Behringer C1U, Samson C01U, Apextone UMC-20 gibi ürünleri bulabildim sadece.

Yok hocam zaten Mikrofonlu Kulaklık alma derdinde değilim. Elimde Sony MDR-XB900 Extra Bass kulaklık var. Yaklaşık 500TL'ye gelmişti. Yurtdışından. Kuzende Beats Solo kulaklık vardı. Karşılaştırdım. O gün soğudum Beats'den on numara kulaklık Sony. O yüzden bu kulaklığa ek olarak kaliteli bir mikrofon almak istiyorum. Sennheiser mikrofonlar zaten ateş pahası. O yüzden piyasadaki bütçeme en uygun ürünler Behringer C1U, Samson C01U, Apextone UMC-20 gibi ürünleri bulabildim sadece.
Onlarda olur benim demek istediğim optimum bütçe ile işini görmen ve yüksek fayda almandır. Geri kalan ayrıntılarla ile uğraşma...

Onlarda olur benim demek istediğim optimum bütçe ile işini görmen ve yüksek fayda almandır. Geri kalan ayrıntılarla ile uğraşma...

Fakat dediğim gibi bu ürünlerde çok pahalı. O kadar para verdikten sonra acaba mikrofonlu kulaklık alsammı ? Diye düşünmüyor değilim

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı