3 tane aynı RAM kullanmak performansı nasıl etkiler?

Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
ögrenci
2 adet 8 GB Crucial RAM var elimde. Vatan'da indirime girmiş 1 adet daha alıp kullanmak istiyorum. Merak ettiğim RAM'lerin 2 tanesi çift kanal çalışacak mı? Yoksa üçü de tek kanal mı çalışacak? Oyun oynarken arkadaki programları kapatmayı sevmiyorum Discord, Chrome, Spotify vb. bu da 16 GB RAM'in sınırlarını zorluyor. 2 tane alacak bütçem yok. Oyun performansım olumsuz etkilenir mı? Eksi veya artısı ne olur? Anakartım B460m Mortar.

Oyun performansı olarak fark olmaz. Fakat dediğiniz gibi arka planda çalışan uygulamalar için faydası olur. Flex denilen çalışma türü olur. Yine 8+8 olarak Dual Channel çalışır. Programlarda Dual Channel olarak gözükür.

Oyun performansı olarak fark olmaz. Fakat dediğiniz gibi arka planda çalışan uygulamalar için faydası olur. Flex denilen çalışma türü olur. Yine 8+8 olarak Dual Channel çalışır. Programlarda Dual Channel olarak gözükür.
Teşekkür ederim, arka planda çalışan uygulamalar için almayı düşünüyordum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı