3 tane sorumluluk sınavım var ve çalışmadım

Ben 10. sınıf edebiyat telafisine girmiştim. Tavsiyem YouTube'a o gireceğin dersin sorumluluk sınavını yaz ve karşına çıkan tüm sınav videolarını izle, %99 ihtimalle o soruların aynısını soracaklar.
Bu arada yıllardır telafi sınavları kolay diye bir söylenti var. Onu kim uydurdu bilmiyorum fakat yalan, yok öyle bir şey. Sen oturup sınava çalışırmış gibi çalışmazsan +50 puan geçer notu alamazsın. (12.sınıflara kolay oluyor sadece)
Hocan merhametsiz sanırım, bende 10. Sınıf edebiyat sorumluluğuna girmiştim ve çalışmama rağmen gayet kolay sormuştu. Üstelik o sınavda cevaplar dahi verilmişti.

Sorumluluk sınavları hakkında net bir bilgi vermek zor maalesef, tamamıyla okulun inisiyatifine kalmış durum ve eğer üç dersi geçemezseniz, dert etmeyin. Mezuniyetinize kadar hakkınız var ancak alt sınıflar da dahil olmak üzere 6'dan fazla sorumlu dersiniz bulunursa sınıfta kalırsınız. Örneğin 9 ve 10. sınıftan 3'er ders olmak üzere 6 ders sorumlu dersiniz olsun. 11. sınıfta 1 zayıfınız olsa bile sınıfta kalırsınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı