3 Tüp Kan 1 Can

AssassinTR

Decapat
Kemik iliği bekleyen yüzlerce insan var ve donörler gittikçe azalmakta. Sanıldığı gibi kök hücre vermek ameliyat masasına yatırılmak değildir.

2 farklı şekilde kök hücre bağışında bulunabilirsiniz:
  1. İlik Nakli: Anestezi ile uyutularak, kemik iliğinden sıvı alınır. (Pek Tercih Edilmez)
  2. Kandan Kök Hücre Toplamak: Donörden kan alınıyor ve analizi yapılıyor, eşleşen bir hasta bulunduğunda kişinin kemik iliğindeki kök hücrelerin kana karışmasını sağlayacak aşılar yapılıyor ve makineyle kandan kök hücre toplanıyor, bu kadar.

Belki de verdiğiniz 1 tüp kan ile bir kişinin hayatını kurtarabilirsiniz.

Unutmayın, 3 tüp kan bir CAN.

Bir de dert sahibinden dinleyin:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
3 tüp kan 1 can değil 1 ünite kan 3 can olması lazım o sloganın doğrusu. Kızılaya 4 ya da 5 kere kan verdim bugüne kadar. 3 ay doldukça gidip veriyordum, 3 ay dolmadan verdiğim bile oldu bir kere. Artık vermiyorum. Kızılayın birçok kez zor durumdaki hasta yakınlarının durumundan faydalanıp kanı parayla sattığını ya da kan almak için kan vermek zorunda bıraktığını duymuştum. Çok kulak asmayıp bir kere daha kan verdim. Daha sonra bahsi geçen duruma biz düştük, ufak bir kesik yumuşak dokuda olunca, atar damara denk gelince kan durmamıştı ve taşrada olduğumuz için babam çok kan kaybetmişti hastaneye kadar. Çok kritik olmasa da 1 ünite kana ihtiyaç duyuyordu. Doktorlar yönlendirdi ve bizden yanlış hatırlamıyorsam 180 lira gibi bir para istediler, onun yerine 3 kişi birer ünite kan bağışlayabilir de dediler. Ben ikisine de müsade etmedim ve haklarımı bildiğimi kesin bir dille açıkladım. Kan grubum babamla aynı olduğu halde alınan kan test edilmeden verilemez gibi şeyler söylendi ve benden de babam için kan alınmadı. Sonunda yine 3 kişi kan vermek durumunda kaldık. İşin peşinden gitmedim hiç ama bir kere daha böyle bir durumla karşılaşırsam kesinlikle peşinden gideceğim sonuna kadar. Bu bazen hastanedeki doktorun bazen de kızılay görevlisinin yolsuzluk yapmasıyla olan bir durum sanıyorum. Benzer durumları çok fazla kez ülkenin farklı yerlerinde yaşayanlar var ama.
Not olarak da böyle acil durumlarda herhangi bir şey istenmeden kan varsa eğer hastaya verilmek zorunda olduğunu belirteyim. Sonrasında en fazla rica edilir kan bağışı yapmayı ihmal etmeyiniz gibisinden. Ömür boyu potansiyel bağışçılardan en az birini kaybetti böylece kızılay. Çevremdeki tüm insanlara da bu durumu anlatırım hep.

İğnenin her türlüsünden korkan biriyim fakat eğer yaşım tutsa bir insanın canını kurtarma pahasına tüm korkuma rağmen kan verirdim.
İğnenin her türlüsünden korkan biriyim fakat eğer yaşım tutsa bir insanın canını kurtarma pahasına tüm korkuma rağmen kan verirdim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı