3 yıldır format atılmayan sistemde fazladan 100 GB veri ne olabilir?

KeremEfe

Hectopat
Merhaba,

Format öncesi yedeklememi yaparken 100 GB civarında fazladan veri olduğunu fark ettim ancak bu verilerin ne olduğunu tam olarak anlayamıyorum. En son formatı 3 yıl önce atmıştım. Bu fazladan verinin ne olabileceği hakkında bir tahmininiz var mı? Özellikle nereye bakmam gerektiği ya da bu tür dosyaları nasıl tespit edebileceğim hakkında yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Format öncesi yedeklememi yaparken 100 GB civarında fazladan veri olduğunu fark ettim ancak bu verilerin ne olduğunu tam olarak anlayamıyorum. En son formatı 3 yıl önce atmıştım. Bu fazladan verinin ne olabileceği hakkında bir tahmininiz var mı? Özellikle nereye bakmam gerektiği ya da bu tür dosyaları nasıl tespit edebileceğim hakkında yardımlarınızı bekliyorum.

Crack oyun indirmişsinizdir onun atıkları olabilir bende eski bilgisayarımda 45 GB'lık Google geçmiş verisinden silmiştim.

Öyle bir indirme yapmadım, üstelik sadece Windows ve Google verilerim hariç olan kısmı kastediyorum. Bu tür fazladan dosyaların nereye kaydedildiğini ya da nasıl tespit edebileceğimi bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.

Öyle bir indirme yapmadım, üstelik sadece Windows ve Google verilerim hariç olan kısmı kastediyorum. Bu tür fazladan dosyaların nereye kaydedildiğini ya da nasıl tespit edebileceğimi bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.

TreeSize indirip nerede ne kadar yer var detaylı şekilde görebilirsiniz.

Her zaman böyle miydi hatırlıyor musunuz ? Belki 3 yıl önce format atarken diski temizlemediniz o zamandan kalan veriler olabilir.

Merhaba,

Store'dan Treesize free uygulamasını indirip sürücünüzü taratarak hangi dosyanın veya klasörün ne kadar alan kapladığına bakabilirsiniz. Bende bulamadığım dosyaları ya da yüksek verili şeyleri öyle buluyorum.

Hocam,

"C:\Windows\Prefetch" içindekileri temizler misiniz ? Ayrıca win+R yapıp açılan pencereye "%temp%" yazıp gelen klasördeki dosyalarıda silebilirsiniz. Shift+Delete yaparak silin. Tamamı eski kullanılan dosyalar vs gereksiz dosyalarıdır. 100GB kadar yer kaplayacağını düşünmüyorum ama deneyebilirsiniz. Ayrıca gizli klasörleri açıp C: yolundaki gizli klasörlerin boyutlarına bakın boyutu yüksek olan klasörleri buraya yazarsanız yardımcı olalım. Ya da internet te aratıp gerekli veya gereksiz olduğuna bakabilirsiniz.

TreeSize.png

En son hali bu şekilde. Az sonra format atacağım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı