30.000-35.000 TL 2K sistem önerisi

Arkadaşlar 2K için sistem tavsiyesi istiyorum. Çıkabileceğim maksimum bütçe 30-35 civarı.

Benim de şu an kullandığım sistem:

2K için bu bütçede en iyi kart 7700XT. 4060 Ti 8 GB VRAM olduğu için 2K da hiç yeterli olmaz 16 GB modeli zaten para israfı. 7700XT 2K için giriş seviyesi olsa bile yeterli olur. Bu sistemde kasayı Cougar MX220, SSD'yi Kingston NV3 SNV3S/1000G 1TB 6000/4000MB/s yaparsan tadından yenmez fiyatı 34K oluyor ben öyle kullanıyorum çünkü Gamepower PSU bomba ama Cougar hem kasa hem PSU olarak çok iyi. Ayrıca şu an GameGaraj sitesinde 5060 Ti 16 GB bulunan sistem satılıyor 35kya tek sorunu DDR4 olması ancak o sistemde de stok fan bile gönderilmiyor ekstra 1500 lira işlemci fan fiyatınıda hesapla. Benim sistemin yanında Gamepower Nebula diye bir soğutucu gönderiliyor beleşe, kurulu olarak geliyor. Ben Gamepower markasına güvenmediğim için stok fandan bir farkı olmaz diye düşünüyordum ama hiçbir sorun yaşamadım sıcaklıklar 20dk %100 yük altında 75 dereceyi geçmiyor bu çok güzel bir değer. Ben kendi sistemimi öneririm. Eğer instagramınız varsa detaylı yardımcı olabilirim.

Bence uzun vadede 7800 XT daha iyi olur SSD ve RAM gibi bileşenleri sonradan değiştirmek kolay.

Bence uzun vadede 7800 XT daha iyi olur SSD ve RAM gibi bileşenleri sonradan değiştirmek kolay.

Katılıyorum ancak bu fiyat bandında biraz zor. Gaming Gen TR'de 33K bandında 7800XT sistemler satılıyor lakin onlarda DDR4 ve işlemcisi 5600 2K da darboğaz yapacağını düşünmüyorum lakin karar sizin. Arkadaşın attığı sistem güzel ve haklılık payı var SSD vesaire ileride değiştirilir.

Amacım 2K oynatacak bir sistem toplamak.

7700XT oynatır ama 7800XT daha iyi yani. Benim 7700XT önerme sebebim ileride ek masraf çıkmaması hem bütçenizden 1K daha ucuz hem bütün her şey hazır ileride bir şey değiştirmenize gerek kalmaz ve dert çıkmaz ama illaki ileride değiştiririm diyorsanız parayı full ekran kartına basabilirsiniz. 2K için 7800XT gerçekten iyi olur ama 7700XT gayet yeterli.

Son düzenleme:
Katılıyorum ancak bu fiyat bandında biraz zor. Gaming Gen TR'de 33K bandında 7800XT sistemler satılıyor lakin onlarda DDR4 ve işlemcisi 5600 2K da darboğaz yapacağını düşünmüyorum lakin karar sizin. Arkadaşın attığı sistem güzel ve haklılık payı var SSD vesaire ileride değiştirilir.

7700XT oynatır ama 7800XT daha iyi yani. Benim 7700XT önerme sebebim ileride ek masraf çıkmaması hem bütçenizden 1K daha ucuz hem bütün her şey hazır ileride bir şey değiştirmenize gerek kalmaz ve dert çıkmaz ama illaki ileride değiştiririm diyorsanız parayı full ekran kartına basabilirsiniz. 2K için 7800XT gerçekten iyi olur ama 7700XT gayet yeterli.
Peki bütçeyi 4K için ne kadara çıkarmak lazım hocam?

Peki bütçeyi 4K için ne kadara çıkarmak lazım hocam?

Hocam minimum 65-70 bin lira civarına çıkmak gerekir 4K için hatta daha fazla.

4070 Ti Super ( uzun vadeli olmaz), 4080, 7900XT ( 7900 GRE veya XTX'de olabilir) gibi ekran kartları veya üstleri gerekir 4K için. Onlar içinde keseyi açmak gerek yani :D

Son düzenleme:
Hocam minimum 65-70 bin lira civarına çıkmak gerekir 4K için hatta daha fazla.

4070 Ti Super ( uzun vadeli olmaz), 4080, 7900XT ( 7900 GRE veya XTX'de olabilir) gibi ekran kartları veya üstleri gerekir 4K için. Onlar içinde keseyi açmak gerek yani :D
Asus TUF B460M I5 10400F RTX 2060 32 GB 8x4 DDR4 3200 MHz bir sistemim var. Bu sistemimde bazı sorunlar var. Mavi ekran veriyor zamanında çok uğraştım çözemedim artık bunla uğraşmak istemiyorum yeni kasa mı alsam yoksa bu kasayı tekrardan ayağa kaldırıp yatırım yapmaya değer mi?

Tüm parçaları 10 civarına elden çıkarıp,başka bi sistem bakmalı mıyım sizce?

ASUS TUF B460M i5 10400F RTX 2060 32 GB 8x4 DDR4 3200 MHz bir sistemim var. Bu sistemimde bazı sorunlar var. Mavi ekran veriyor zamanında çok uğraştım çözemedim artık bununla uğraşmak istemiyorum yeni kasa mı alsam yoksa bu kasayı tekrardan ayağa kaldırıp yatırım yapmaya değer mi?

Tüm parçaları 10 civarına elden çıkarıp, başka bir sistem bakmalı mıyım sizce?

Hocam bence elden çıkarıp o paranın üzerine ekleyerek yeni bir sistem almak daha iyi olur kasanın tekrar ayağa kaldıracağım diye hem zamandan olursunuz hem tam istediğiniz sistem ortaya çıkmayabilir zaten artık uğraşmakta istemiyormuşssunuz. Bence her şeyi sil baştan yapar gibi bunu iyi bir fiyattan satın ve gerçekten hevesinizin olduğu bir sistemi alın ve bana güvenin gerçekten yeni bir hayata yelken açmış gibi hissettiriyor. Mavi ekran sorununu çözmeden satmaya çalışmayın sakın :D. SSD ve RAM'i sırasıyla çıkararak test edin (yerine başka bir bileşen takın) %99 bu iki bileşenden biri bu sonuca sebep oluyordur ondan sonra o parçayı değiştirerek iyi bir fiyata satabilirsiniz.

Not: İllaki SSD veya RAM'den kaynaklanacak diye bir şey yok birini çıkarınca sorun düzeldiyse hemen onu değiştirmeyin yazılımsal olarak gene bir kontrol edin lakin siz uğraşmak istemiyormuşsunuz o yüzden zaten bu sistemi kalkındırmaya çalışmak sizin hevesinizide kursağınızda bırakır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı