30.000-35.000 TL sistem toplama

Bütçe
30.000 - 35.000
Ryzen sistemler oldukça stabil artık. Performans ve stabilite ile Intel üst düzey işlemcileri ile yarışıyor. Gönlünüz rahat olsun derim.

Hocam böyle bir sisteme HDD koymayın bence. 2 TB'lık bir SSD atın kafanız rahat olsun.
Threadripper işlemcilerde bazı çekirdekler oyunlarda yatıyor. Oyun için alınacaksa mantıklı bir hareket olmayacaktır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

9900KS daha mantıklı olacaktır. Oyunlarda yüksek frekans çok etkili oluyor. AMD tarafında ise 3700X oyunlarda iyi çalışıyor.

Son düzenleme:
Hocam böyle bir sisteme HDD koymayın bence. 2 TB'lık bir SSD atın kafanız rahat olsun.

2 TB SSD çok fazla pahalı geliyor. Bütçem yüksek biliyorum ancak sadece depolama için kullanacağım kısım için bu kadar para ödemek istemiyorum. Ancak dediğiniz gibi sıkıntı yaşamamak için 1 TB değerine çıkabilirim. Uyarınız için teşekkür ediyorum.

Yazmış olduğum monitör için daha iyi olduğunu düşündüğünüz bir model varsa önerebilir misiniz? Yazdığım model gayet iyi özelliklere sahip ancak yine de tam emin olamıyorum. Önem verdiğim özellikler en az 144Hz, 1440P ve IPS panel olması. 27" boyutu da oynadığım oyunlar için çok ideal geliyor. Önerilerinizi bekliyorum.
Ryzen sistemler oldukça stabil artık. Performans ve stabilite ile Intel üst düzey işlemcileri ile yarışıyor. Gönlünüz rahat olsun derim.

Yani biraz geri kafalılık gibi oluyor ancak daha önceki sistemim AMD'idi hiç Intel sistem kullanmadım ve oyun canavarı olan işlemci hala i9 9900KS. Bu yüzden işlemci kısmında biraz sabit fikirliyim. Yine de tavsiyeniz için teşekkürler.

Son düzenleme:

Hocam o bütçe ile azıcık oynama yaparak çok şey sığdırılabilir. Ondan diyorum 1 TB'lık alın o haldeyse. HDD sokmayın. Yeni oyunlarda dakikalarca bekliyorum ben. İşkence haline döndü.

Şimdi işlemci konusunda araya fiyat giriyor. Kimse size AMD diretemez. Zaten Intel öneren de olacaktır ama siz bu kez başka bileşenlerden kısmak zorunda kalacaksınız. Sorun bu. Yani totalde AMD ile kazançlı çıkacaksınız. Bu yüzden AMD.

Benim önerdiğim bileşenler Inventus tarafından denenmiş. Soğutucu, FAN, PSU vs. bunlar hakkında şüpheniz olmasın. Bir hata yapılırsa itiraz gelecektir. Acele etmeyin.

Araştırmanız sorgulamanız iyi tabi. Fakat küçük farklar için binlerce lira fazla ödemeyi tercih etmeyin. Bu işi her şey dahil 30.000 TL'nin altında bitirmelisiniz. Zamanınız vardır acele etmeyin.

Merhabalar hocam, birçok test videosu ve incelemesi izledim. Küçük farklardan bahsediyoruz tabii ki ancak oyunlardaki FPS'e yansıma olarak baktığımız zaman önerdiğiniz ekran kartı dahil MSI Gaming X Trio'yu geçen pek görmedim. Sizin bu ürüne daha iyi deme sebebiniz nedir acaba? Bir kaynak var ise elinizde paylaşabilir misiniz? Teşekkür ederim.

Benim bildiğim en iyi RTX 2080 Ti modelleri.
1. MSI 2080 Ti lightning Z.
3. MSI RTX2080 Ti Gaming X.
2. EVGA FTW3 Ultra 2080 Ti.
1.'yi bulamadığımız için 2.'yi önerdim.
EVGA ile MSI Gaming X arasında neredeyse bir fark yok ben baktığımda EVGA daha ucuzdu onu seçtim.
Kaynak.
.
.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
.
Şu an kasaya sığıyorsa Gaming X öneririm.

Eğer ilerde yayın açmayı düşünürseniz AMD sistem kurun. Intel'i ikiye katlıyor performansta. Yayıncı bir arkadaşım var 9900K kullanıyordu aynı anda hem yayın hem A.C. Odyssey oyununu oynarken işlemci kullanımı %100'e ulaşıp drop yiyordu. Şu an 3900X'e geçti yayına daha kaliteli görüntü verdiği halde aynı oyunda işlemcisi %50'lerde geziyor.

Kafadan atacaksan biraz mantıklı at inansın millet. Resmen işlemciyi gömmüşsün ya. Tamam, 3900X bir nebze daha iyi olabilir ama dediğin şey o kadar saçma ki. %50 CPU kullanım farkı da imkansız zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…