30.000 TL Gamer Room Yapmak

Kerem Göktaş

Hectopat
Katılım
27 Ocak 2018
Mesajlar
29
Daha fazla  
Cinsiyet
Kadın
Arkadaşlar 30000TL bütçe ile gamer room kurmak istiyorum. Bunun için de hem bilgisayar hem dizüstü hem iyi bi monitör, Playstation 4, klavye, mouse, kulaklık, masa falan hayal falan değil. Yakın zamanda alacağım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
30.000 TL yüksek bir bütçe. Yine de birden çok üst seviye ekran kartı almayı düşünüyorsanız kafanızdan geçen şeyler için yetmeyebilir. Koltuk felan da alacak mısınız? Hepsi için ayrı ayrı karar kılmak zor olacak gibi görünüyor.

Almak istediğiniz ürünlerde öncelik sırası koysanız daha iyi gibi. Örneğin benim için masaüstü PC en önemlisi derseniz bütçenin çoğunu ona ayırırız.
 
Biz yardıma gelelim yine de.
Laptop: Tulpar T5 V14.1.2 15.6" Gaming Laptop

PS4: Sony Playstation 4 Pro 1 Tb ( Ps4 Pro ) Fiyatı - Taksit Seçenekleri

Gaming Room'larda olmazsa olmaz, G29 :)

Logitech G29 Yarış Direksiyonu 941-000112 Fiyatı

Oyuncu sistemi olarak ilk defa bu kadar aşırıya kaçıyorum: 10.000 TL.

Sistem hakkında büyük ihtimal kötü de olsa yorumunuz, monitör ve varsa TV öneriniz, ve diğer ekipmanlar için, @Nazım Paşa hocam, buyrun.

Diğer ekipmanlar için yaklaşık 11.000 TL bütçe var.
Screenshot_20180219-195357.jpg
 
Bence bunun için öncelikleri belirle ilk olarak.
  • Bilgisayar en çok önceliğin mi ? Oyuncu odası kuruyorsan neden dizüstü tercih ediyorsun. Güzel bir Kasa toplayıp 2 tane monitör alabilirsin yada 3 tane sana kalmış. Oyuncu odası kuruyorsun zaten kutu gibi odanın içinde ne yapacaksın dizüstünü.
  • Monitör illaki olacak hem kasa için monitör olacak hem de ekstra olarak PS4 Pro alacağın için 4K bir tane televizyona ihtiyacın olacak.
  • Hangi ekipmanları istiyorsun. Zaten kullanmak için lazım o fare, klavye, kulaklık filan onlar haricinde ekstra istediğin ekipman var mı ?
  • Masaları özel yaptırmanı öneririm. Bir tane bu işlerle uğraşan bir marangoz, atölye tarzı çalışmalarına bak ona göre yaptır. Ölçüleri olsun, ağaç seçimi olsun, rengi olsun ona göre aklınızda olanları söyleyip güzel bir çalışma çıkabilir. Her bir yere özel ebatlarda.
  • Benim kişisel tercihim üst düzey bir şey istiyorsan 30.000 yetersiz yani. Şu dönemde bir tane monitör+kasa sistem 15000 TL gibi civarlarda. Siz ekstra bunun dışında ekipman, 4K TV, Masalar, PS4 Pro, birde dizüstü istiyorsunuz. Dizüstüde 7000 olsun hadi. 4k 3000 olsa 25000 gitti bile. 1500 civarı koltuk 2500 ekipmanlar olsa PS4 Pro 2000 civarı 31000 TL civarı oldu bile. Daha masalar olcak. Bunlar birde düşük olarak söylüyorum bunları. Ucu bucağı yok bunun 30000 Kesinlikle yapılmaz demiyorum ama beni tatmin etmez açıkcası böyle bir bütçeyle her şey dahil güzel bir oyuncu odası toplamak. Çok daha yüksek bütçeler gerekebilir güzel bir oda için. Hiç bir şey aksamadan.
 
@aybrktrhn bu bütçede daha üst düzey bir anakart alınmalı. Aynı şekilde 250 GB'tan daha büyük SSD öneriyorum. Yine bu bütçeye daha iyi kasa, PSU öneririm. En azından kasa tam olsun ve penceresi olsun. Soğutucu da değişebilir. Sana daha önce bir liste vermiştim. Sadece bilgisayar için (ekran kartsız) bütçe ne kadar?
 
@Nazım Paşa hocam sadece bilgisayar yazdığım şekilde 10.000 TL tutuyor. Biraz uçmuşum galiba :D
Pahalı parçalarda pek iyi değilim. Orta bütçelerde daha iyi işler çıkarıyorum gibi.
Yorumunuz için teşekkürler. Soğutucu gibi bir de monitör listesi önerirseniz minnettar kalırım.
 
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
aklıma bu sistemin kırmızı siyahını yapmak geldi. Fiyat olarak dizüstü ekleme isek 23000 TL civarı tutuyor. Telefonum zaten var. Önerilerinizi bekliyorum.

Arkadaşlar mesajlarınızı bekliyorum.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı