30.000TL Sistem Toplama

Gilgamesh03

Kilopat
Tavsiyeye ihtiyacım var. İlk defa sistem topluyorum. Bütçe esneyebilir.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20200325-162334.jpg
    Screenshot_20200325-162334.jpg
    212,9 KB · Görüntüleme: 159
  • 30.000₺'lik sisteme 2.seviye bir anakart olmamış. Ben olsam kesinlikle bir flagship alırdım. MSI MEG X570 Godlike veya Gigabyte X570 Aorus Extreme gibi.
  • Böyle ciddi bütçeli bir sistem topluyorsunuz fakat kasa Mid tower, en azından Full tower bir kasa alın rahat hava akışı ve yer olsun. Cougar Panzer S harika bir full tower mesela.
  • Ramleri CL16 gecikmeli alsanız daha iyi olur, yine bu bütçede ben olsam 2x16GB alırdım. Şuan COD Warzone bile 12GB Ram kullanıyor. 1 seneye kalmaz Ram kullanımları 16'yı geçecektir.

• 30.000₺'lik sisteme 2.seviye bir anakart olmamış. Ben olsam kesinlikle bir flagship alırdım. MSI MEG X570 GODLIKE veya Gigabyte X570 Aorus Extreme gibi.
  • Böyle ciddi bütçeli bir sistem topluyorsunuz fakat kasa mid Tower, en azından Full Tower bir kasa alın rahat hava akışı ve yer olsun. Cougar panzer s harika bir Full Tower mesela.
  • RAM'leri CL16 gecikmeli alsanız daha iyi olur, yine bu bütçede ben olsam 2x16 GB alırdım. Şu an CoD warzone bile 12 GB RAM kullanıyor. 1 seneye kalmaz RAM kullanımları 16'yı geçecektir.

Anakart tavsiyesi için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi yapacağım. 2x16 yerine 4x8 tercih etmiştim 2x16 olarak değiştireceğim. Evet şu an kasa meselesini hala araştırmaktayım. Önerinizi dikkate alacağım. 30.000TL'lik monitör dahil sistem toplayabilir misiniz tavsiye için. Bütçem esnektir.

Anakart tavsiyesi için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi yapacağım. 2x16 yerine 4x8 tercih etmiştim 2x16 olarak değiştireceğim. Evet şu an kasa meselesini hala araştırmaktayım. Önerinizi dikkate alacağım. 30.000TL'lik monitör dahil sistem toplayabilir misiniz tavsiye için. Bütçem esnektir.
Dostum bu PC'yi ne için kullanacaksın? Oyun için cidden çok aşırı bir sistem olur bu, yayın desen yine çok çok üstte. Ryzen 5 3600+2080 Super ile 2K 100 FPS üstü oynayamayacağın oyun yok, ya da 3700x+2080 Super ile yapamayacağın yayın. Geri kalan para kenarda dursun 3 sene sonra yine en güncel sistemi alırsın.
Yok ben yine de bu bütçede PC toplayacağım dersen, bütçe ne kadar esneyebilir, onu da yaz, efsane, ütopik ama gereksiz bir sistem toplayayım.

Belleğiniz gereksiz bir masraf olmuş. Direk 3600mhz'yi görüp almışsınız fakat raminizin CL değeri 19 ki bu demek oluyor raminiz 3200mhz 16 CL bir ramle neredeyse eşit performans veriyor. Zaten AMD bir işlemci kullanıyorsunuz raminiz çok önemli. Benim tavsiyem Patrıot 16gb (2x8gb) 3600mhz Ddr4 Vıper Steel Soğutuculu Pvs416g - n11.com bu linkteki gibi bir ram almanızdır. Eğer Rgb istiyorsanız piyasada rahat bir şekilde piyasada 16 gb 3600 mhz 18 Cl ram bulabilirsiniz. Belki daha iyisi de vardır RGB olarak ama ben bulamadım. CL değeride mhz değeri kadar önemlidir bunun belirli bir matematiksel işlemi var hangisi daha iyisi bulmak için öyle zor bir işlem değil fakat aklımda değil. Kesin sonuç istiyorsanız kısa bir araştırma sonucu bulabilirsiniz diye düşünüyorum.
Anakartınız biraz fazla abartılı geldi bence anakarttan biraz kısabilirsiniz. Kasa konusunda ise pek bilgili değilim fakat daha iyi hava akışı olan ve daha güzel gözüken fakat daha pahalı kasalar olduğunu biliyorum bence bu sisteme bu kasa pek yakışmamış.

AMD Ryzen 9 3950X 4.7GHz 16/32 Çekirdek İşlemci
MSI MEG X570 ACE WIFI Anakart
GSKILL 16GB (2 adet 8GB) 3200MHz bellek
MSI RTX 2080 Ti GAMING X TRIO Ekran kartı
COOLER MASTER ML240R adreslenebilir RGB Fanlı 240mm Rad Sıvı İşlemci Soğutucusu
PHANTEKS P360X TEMPERED GLASS Siyah Kasa
3 adet Adreslenebilir RGB Fan
FSP RAIDER II 750W 80+ SILVER Güç kaynağı
SAMSUNG 970 EVO Plus 1TB M.2 3500-3300MB/s SSD
TOPLAM: 23.453,99 TL

Linkini verdiğim belleği satan kişi dolandırmaya çalışıyor yeni fark ettim sakın oradan almayın normalde o belleğin hızı 2133mhz overclock ile artıyor fakat ne derece güvenilir bilmiyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı