30.000TL Sistem Toplama

Eki Görüntüle 520519

Seçtiğiniz monitörü alabilirsiniz bu sistemi daha ucuza getirebilirseniz sizin sistemden tek kötü yanı anakart sanırım.
Eğer gerçekten böyle bir sisteme ihtiyacın varsa bilmiyorum amaç sadece oyun oynayacaksan 2080 süper 3700x barındıran bitme sistem toplarsan 4-5 yıl boyunca sana istediğini yaptırır o yüzden bu parayı saklayıp kendine en az 4-5 yılda bir sistem almak daha mantıklı. Tabi tercih sizin.

Belleğiniz gereksiz bir masraf olmuş. Direkt 3600MHz'yi görüp almışsınız fakat raminizin CL değeri 19 ki bu demek oluyor raminiz 3200MHz 16 CL bir RAM'le neredeyse eşit performans veriyor. Zaten AMD bir işlemci kullanıyorsunuz raminiz çok önemli. Benim tavsiyem Patrıot 16gb (2x8gb) 3600mhz Ddr4 Vıper Steel Soğutuculu Pvs416g - n11.com bu linkteki gibi bir RAM almanızdır. Eğer RGB istiyorsanız piyasada rahat bir şekilde piyasada 16 GB 3600 MHz 18 CL RAM bulabilirsiniz. Belki daha iyisi de vardır RGB olarak ama ben bulamadım. CL değeride MHz değeri kadar önemlidir bunun belirli bir matematiksel işlemi var hangisi daha iyisi bulmak için öyle zor bir işlem değil fakat aklımda değil. Kesin sonuç istiyorsanız kısa bir araştırma sonucu bulabilirsiniz diye düşünüyorum.
Anakartınız biraz fazla abartılı geldi bence anakarttan biraz kısabilirsiniz. Kasa konusunda ise pek bilgili değilim fakat daha iyi hava akışı olan ve daha güzel gözüken fakat daha pahalı kasalar olduğunu biliyorum bence bu sisteme bu kasa pek yakışmamış.

Hocam bir yanlışlık olmuş galiba benim seçtiğim RAM dediğinize uygun oluyor aslında ya da ben yanlış anlıyorum CL değeri 18.

Dostum bu PC'yi ne için kullanacaksın? Oyun için cidden çok aşırı bir sistem olur bu, yayın desen yine çok çok üstte. Ryzen 5 3600+2080 Super ile 2K 100 FPS üstü oynayamayacağın oyun yok, ya da 3700X+2080 Super ile yapamayacağın yayın. Geri kalan para kenarda dursun 3 sene sonra yine en güncel sistemi alırsın.
Yok ben yine de bu bütçede PC toplayacağım dersen, bütçe ne kadar esneyebilir, onu da yaz, efsane, ütopik ama gereksiz bir sistem toplayayım.

Eğer gerçekten böyle bir sisteme ihtiyacın varsa bilmiyorum amaç sadece oyun oynayacaksan 2080 Super 3700X barındıran bitme sistem toplarsan 4-5 yıl boyunca sana istediğini yaptırır o yüzden bu parayı saklayıp kendine en az 4-5 yılda bir sistem almak daha mantıklı. Tabi tercih sizin.

Hocam bu PC'yi oyun için alıyorum ancak uzun yıllar yükseltmeyi ya da değiştirmeyi düşünmüyorum. Zaten RTX 3000 serisi ya da geri kalan yeni çıkacak seriler benim için önemli değil. Bu bilgisayar beni 4-5 senedense yaklaşık bir en az 10 sene götürür. Ancak ileriye dönük olarak RAM arttırımı yapabilirim.

Edit: RTX 2080 S meselesini değerlendiriyorum.

Hocam bu PC'yi oyun için alıyorum ancak uzun yıllar yükseltmeyi ya da değiştirmeyi düşünmüyorum. Zaten RTX 3000 serisi ya da geri kalan yeni çıkacak seriler benim için önemli değil. Bu bilgisayar beni 4-5 senedense yaklaşık bir en az 10 sene götürür. Ancak ileriye dönük olarak RAM arttırımı yapabilirim.

Edit: RTX 2080 S meselesini değerlendiriyorum.
Bu bilgisayarı aynı seviyede oyunlarda 6-7 sene kullanabilirsin diye düşünüyorum. Ama eğer paranız varsa alın 3 sene de bir değiştirin.

O sisteme o monitör gitmez. 2K oyunculuğu günümüzde gereksiz görüyorum. Daha büyük, 1080P, 240 Hz ve mümkünse kavisli bir monitör seçimi daha uygun olacaktır. Son olarak anakart olarak seçiminiz RAM'lerinizin hızına göre abartı bir seçim olmuş.

Dostum texture flickering sorunu yaşarsan cidden çok üzülürüm sana.

Hocam son hali böyle. O dediğiniz konu sanırım her sistemde olabilecek bir şey şans işi galiba.
O sisteme o monitör gitmez. 2K oyunculuğu günümüzde gereksiz görüyorum. Daha büyük, 1080P, 240 Hz ve mümkünse kavisli bir monitör seçimi daha uygun olacaktır. Son olarak anakart olarak seçiminiz RAM'lerinizin hızına göre abartı bir seçim olmuş.

2080Ti için 1080p olmaz diye düşündüm açıkcası.

Ya arkadaşım, RAM hızına göre anakart seçildiği nerede görülmüş Allah aşkına ya. Nolur yapmayın böyle saçma sapan yorumlar. Arkadaşların kafasını en ufak alakası olmayan bilgilerle dolduruyorsunuz. Sizin mantığınıza göre Msi B450M A-Pro Max bile fazla bu sisteme, çünkü o da 4133Mhz Ram destekliyor. Anakart ilk olarak işlemciye ve işlemcinin overclock kapasitesine göre seçilir. Sonra VRM kapasitesi, soğutucuları, malzeme kalitesi, sonrasında ise, diğer etmenlere bakılır. Ayrıca bu sisteme 1080p monitör öneriyorsun şaşıyorum kalıyorum. 165Hz ile 240Hz arasında dağlar denizler yok ama, 1080 ile 2k arasında ciddi fark var. Ayrıca günümüz güncel oyunlarını ultra ayarlarda 165FPS'den fazla görmek çok zor. 1080p bir monitör bu sistem için saçmalıktan başka bir şey değil.

Dostum
  • Anakartı MSI X570 MEG ACE veya Gigabyte X570 Aorus Master al, bunlar senin seçmiş olduğun anakarttan daha iyi.
  • RAM'leri üstteki arkadaşın belirtmiş olduğu GSkill Trident Z Neo 2x16GB 3600Mhz CL16 olanı al.
  • SSD olarak Samsung'dan şaşma, 870 Evo M2 de olabilir, 860 Evo da olabilir 860 Pro da.
  • Güç kaynağı olarak XPG CORE REACTOR 750W 80+Gold öneririm, harika bir PSU. Veya atmış olduğun corsairin güç kaynağının RM850'sini değil de, RM850x modelini öneririm.
  • Kasa olarak full tower ve önü ızgaralı mesh bir kasa tavsiye ederim. Cougar Panzer S harika bir seçim olacaktır. Bu kasayı almak istemezsen bile, alacağın kasa mesh olsun.
  • Monitör ekran kartı ve işlemci soğutucu seçimlerin güzel. Ekran kartını Asus Rog Strix de alabilirsin sana kalmış. Bu dediklerime göre sistem toplarsan sonra pişman olmazsın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı