30-32 bin TL sistem önerisi

Bütçe
30.000-32.000

VSacrea

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, ilk defa güzel diyebileceğim bir PC alacağım. Günlerce araştırdım fakat hala kararsızım. Bu paraya monitör hariç toplayabileceğim en iyi fiyat performans sistem ne olabilir acaba veya ne tarz bir hazır sistem olur? Kendi araştırmalarımı söyleyecek olursam bu paraya parçaları 2. el falan toplarsam sanırım bir R5 5600 + RTX 3080 bir sistem çıkabiliyor, diğer yandan hazır sistem alırsam R5 5600 + 4060 Ti'lı bir sistemi düzenleyip RAM'i 32 GB yapıp SSD'yi 1TB yaptığım (bazılarında da anakartı bir tık iyileştirdiğim) bir sistem alabiliyorum. 2. el ile pek uğraşmak istemiyorum bu yüzden sıfır olarak RTX 3080'e en yakın nasıl sistem dizerim diye biraz daha araştırdım ve RX 6800'lü sistemlerle karşılaştım fakat bunda da ekran kartı AMD olunca ön yargı + çevreden duyduğum bazı "NVIDIA al n'apcan AMD'yi" tarzı söylemler oluyor. Bunun üstüne bir de sanırım bu RTX 3080 ve RX 6800 kartları çok güçlü olduğu için 1080P'de darboğaz olacağı söyleniyor.

Evimde halihazırda 24" 144Hz 1ms 1080p monitör var, ondan dolayı bunları salıp "RTX 4060 Ti hazır sistem al geç işte" diyorum kendi kendime, biraz fazla uzattım ama yanıtlayarak anlatmak yerine burada her düşüncemi belirtirsem en azından bana yardım eden insanlara kolaylık olur dedim.

Yardımcı olduğunuz sistemlerde 16x2 GB RAM ve 1TB SSD olmasına özen gösterirseniz sevinirim veya "onlar çok da önemli değil sonra halledersin" deyip biraz daha sağlam PC dizebileceksek o fikirlere de açığım tabii. Şimdiden yardım edecek herkese çok teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütün geliştirmeleri yaparak bu fiyata bu bilgisayarı alabilirsiniz.

1707551900478.png

Bütün geliştirmeleri yaparak bu fiyata bu bilgisayarı alabilirsiniz.

Eki Görüntüle 2112100

Attığınız sistemi özelleştirdiğimde seçeneklerde 4060 Ti göremedim. 4060'ın da çok kötü olduğunu biliyorum eğer yanlış bilmiyorsam 4060 Ti'a göre. Hatta 3060 Ti bile daha iyiydi sanırım DLSS versiyonu hariç her şeyde.

AMD 5600-GIGABYTE GeForce RTX 4060 Ti EAGLE 8GB-GIGABYTE A520M-K-HIKVISION 512GB SSD-HIKVISION 16GB Uygun Fiyatları ile Tebilonda

Şöyle bir sistem gördüm özelleştirdiğimde 31.588TL'ye denk geliyor bu nasıl peki?
Veya RX 6800'lü bir sistem almaya değer mi bu fiyatlarda.

Mesela şu PC'yi özelleştirsem?

Attığınız sistemi özelleştirdiğimde seçeneklerde 4060 Ti göremedim. 4060'ın da çok kötü olduğunu biliyorum eğer yanlış bilmiyorsam 4060 Ti'a göre. Hatta 3060 Ti bile daha iyiydi sanırım DLSS versiyonu hariç her şeyde.

AMD 5600-GIGABYTE GeForce RTX 4060 Ti EAGLE 8GB-GIGABYTE A520M-K-HIKVISION 512GB SSD-HIKVISION 16GB Uygun Fiyatları ile Tebilonda

Şöyle bir sistem gördüm özelleştirdiğimde 31.588TL'ye denk geliyor bu nasıl peki?
Veya RX 6800'lü bir sistem almaya değer mi bu fiyatlarda.

Mesela şu PC'yi özelleştirsem?
7500f li ddr5 sistem yapsan daha iyi değil mi?

7500FLI DDR5 sistem yapsan daha iyi değil mi?

DDR5 sistemler hakkında pek bilgim yok maalesef sadece pahalı olduğunu duymuştum. DDR4'e göre ne kadar iyi pek bilmiyorum yani. Attığınız sistemde RAM ve SSD düzenlemesi yaptığımda 33.118 TL gibi bir fiyata geliyor fakat DDR5 RAM'lerinin çoğunun CL değerlerinin çok yüksek olduğunu gördüm bu sıkıntı yaratmaz mı? Attığınız sistemde eklediğim RAM 2x16 GB 6000MHz CL30 Corsair'in RAM'i.

DDR4 sistem almak mantıklı değil şu bütçenizle.

Biraz araştırdım evet öyle duruyor. Bu tarzda bir sistem hem 4060 Ti ile görebileceğim maximum performans gibi duruyor bu bütçeyle. Sizin attığınız sistemi özelleştirip almayı düşünüyorum tabii eğer fiyatı fırlamazsa bir 10-20 güne. Son olarak CL değerlerinin yüksek olması hakkında bir yanıt alamadım DDR4 RAM ile arasında fazla bir fark olur mu? Çünkü DDR4 RAM'ler en düşük CL 18 falan oluyor yanlış hatırlamıyorsam ama burada CL 30 bulabildim.

Biraz araştırdım evet öyle duruyor. Bu tarzda bir sistem hem 4060 Ti ile görebileceğim maximum performans gibi duruyor bu bütçeyle. Sizin attığınız sistemi özelleştirip almayı düşünüyorum tabii eğer fiyatı fırlamazsa bir 10-20 güne. Son olarak CL değerlerinin yüksek olması hakkında bir yanıt alamadım DDR4 RAM ile arasında fazla bir fark olur mu? Çünkü DDR4 RAM'ler en düşük CL 18 falan oluyor yanlış hatırlamıyorsam ama burada CL 30 bulabildim.
DDR5 ramler frekans anlamında daha yukarı hz lerde çalışıyorlar. Ddr4 ile arada bariz fark var.
Bir ramde CL oranlarının küçük olması ramin okuma değerlerinin daha düşük gecikmelerde çalışma esasına dayanıyor.
CL değeri düşük seçmekte fayda var. Bu konuda benden daha bilgi sahibi arkadaşlar vardır mutlaka. Fakat CL değeri düştükçe fiyat anlamında ederi pahalı hale geliyor.

Mesela corsair vengance 2*8G 3200mhz cl14 bir Ram alsanız 6500₺ ödemeniz lazım.
neredeyse ddr5 2*16gb 6000mhz Ram fiyatı öyle düşünün. Bütçeye bakar birazda.

DDR5 RAM'ler frekans anlamında daha yukarı Hz'lerde çalışıyorlar. DDR4 ile arada bariz fark var.
Bir RAM'de CL oranlarının küçük olması RAM'in okuma değerlerinin daha düşük gecikmelerde çalışma esasına dayanıyor.
CL değeri düşük seçmekte fayda var. Bu konuda benden daha bilgi sahibi arkadaşlar vardır mutlaka. Fakat CL değeri düştükçe fiyat anlamında ederi pahalı hale geliyor.

Anladım tamamdır, teşekkürler bu dediğiniz sistem bazında almaya çalışacağım. AMD R5 7500F RTX 4060 Ti'lı DDR 5 sistem alınır gibi duruyor bu bütçeyle. Ucuza hazır sistem bakabileceğim siteler Gaming gen ve Tebilon sanırım, başka var mıdır? Diğerleri genel olarak pahalı oluyor.

Anladım tamamdır, teşekkürler bu dediğiniz sistem bazında almaya çalışacağım. AMD R5 7500F RTX 4060 Ti'lı DDR 5 sistem alınır gibi duruyor bu bütçeyle. Ucuza hazır sistem bakabileceğim siteler Gaming gen ve Tebilon sanırım, başka var mıdır? Diğerleri genel olarak pahalı oluyor.
Games arena, gaming Gencer, sinerji, ince hesap, itopya v.s. bunlara bakabilirsin. Ayrıca teknoloji kanalları arada bir hazır sistem tanıtıp kampanyaları oluyor. Youtube den takip edebilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı