VSacrea
Hectopat
Daha fazla
Arkadaşlar merhaba, ilk defa güzel diyebileceğim bir PC alacağım. Günlerce araştırdım fakat hala kararsızım. Bu paraya monitör hariç toplayabileceğim en iyi fiyat performans sistem ne olabilir acaba veya ne tarz bir hazır sistem olur? Kendi araştırmalarımı söyleyecek olursam bu paraya parçaları 2. el falan toplarsam sanırım bir R5 5600 + RTX 3080 bir sistem çıkabiliyor, diğer yandan hazır sistem alırsam R5 5600 + 4060 Ti'lı bir sistemi düzenleyip RAM'i 32 GB yapıp SSD'yi 1TB yaptığım (bazılarında da anakartı bir tık iyileştirdiğim) bir sistem alabiliyorum. 2. el ile pek uğraşmak istemiyorum bu yüzden sıfır olarak RTX 3080'e en yakın nasıl sistem dizerim diye biraz daha araştırdım ve RX 6800'lü sistemlerle karşılaştım fakat bunda da ekran kartı AMD olunca ön yargı + çevreden duyduğum bazı "NVIDIA al n'apcan AMD'yi" tarzı söylemler oluyor. Bunun üstüne bir de sanırım bu RTX 3080 ve RX 6800 kartları çok güçlü olduğu için 1080P'de darboğaz olacağı söyleniyor.
Evimde halihazırda 24" 144Hz 1ms 1080p monitör var, ondan dolayı bunları salıp "RTX 4060 Ti hazır sistem al geç işte" diyorum kendi kendime, biraz fazla uzattım ama yanıtlayarak anlatmak yerine burada her düşüncemi belirtirsem en azından bana yardım eden insanlara kolaylık olur dedim.
Yardımcı olduğunuz sistemlerde 16x2 GB RAM ve 1TB SSD olmasına özen gösterirseniz sevinirim veya "onlar çok da önemli değil sonra halledersin" deyip biraz daha sağlam PC dizebileceksek o fikirlere de açığım tabii. Şimdiden yardım edecek herkese çok teşekkürler.
Evimde halihazırda 24" 144Hz 1ms 1080p monitör var, ondan dolayı bunları salıp "RTX 4060 Ti hazır sistem al geç işte" diyorum kendi kendime, biraz fazla uzattım ama yanıtlayarak anlatmak yerine burada her düşüncemi belirtirsem en azından bana yardım eden insanlara kolaylık olur dedim.
Yardımcı olduğunuz sistemlerde 16x2 GB RAM ve 1TB SSD olmasına özen gösterirseniz sevinirim veya "onlar çok da önemli değil sonra halledersin" deyip biraz daha sağlam PC dizebileceksek o fikirlere de açığım tabii. Şimdiden yardım edecek herkese çok teşekkürler.
Son düzenleyen: Moderatör: