30 bin TL bütçe sistem önerisi

Flower0

Decapat
Öncelikle merhaba arkadaşım ilk defa bilgisayar alacak bütçemiz 30 en fazla zorlasa 31'e filan çıkabilir, staj parasıyla alıyor.

Aslında aklımda şu vardı https://www.tebilon.com/amd-7500f-g...c-16g-gigabyte-a620m-h-kingston-16gb-1tb-ssd/
RAM'i 5600MHz'likden 6000MHz olana, SSD ise okuma yazma hızı biraz daha yüksek olana yükseltecektik fiyatı da 31.5 filan oluyor daha da yükseltemem dedi kendisi DDR4 32 GB RAM istiyordu, bense daha ileriye dönük olsun diye DDR5 16 GB RAM olsun dedim ama DDR4 ile 5'in farkını pek bilmediğimden siz de fikrinizi belirtirseniz sevinirim.

Dediğim gibi linkini bıraktığım sistemi mi alalım yoksa ne alabiliriz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle merhaba arkadaşım ilk defa bilgisayar alacak bütçemiz 30 en fazla zorlasa 31'e filan çıkabilir, staj parasıyla alıyor.

Aslında aklımda şu vardı https://www.tebilon.com/amd-7500f-g...c-16g-gigabyte-a620m-h-kingston-16gb-1tb-ssd/
RAM'i 5600MHz'likden 6000MHz olana, SSD ise okuma yazma hızı biraz daha yüksek olana yükseltecektik fiyatı da 31.5 filan oluyor daha da yükseltemem dedi kendisi DDR4 32 GB RAM istiyordu, bense daha ileriye dönük olsun diye DDR5 16 GB RAM olsun dedim ama DDR4 ile 5'in farkını pek bilmediğimden siz de fikrinizi belirtirseniz sevinirim.

Dediğim gibi linkini bıraktığım sistemi mi alalım yoksa ne alabiliriz?

Teşekkür ederim önerin için, kendisi de komuyu takip ediyor güzel sistem ancak en en fazla 31 verebilirim diyor maalesef. (Düzenleme) stok kalmamış zaten.

Bir de 4060 ile 7600XT arasında hangisini tercih etmeliyiz sizce?

Son düzenleme:
hocam eğer oyun için alıyorsanız 7600xt daha iyi performans verir eğer render yapıyorum iş için bakıyorum derseniz 4060 hatta bulabilirseniz 4060ti daha mantıklı buradaki amaç önemli biraz

Hocam eğer oyun için alıyorsanız 7600XT daha iyi performans verir eğer render yapıyorum iş için bakıyorum derseniz 4060 hatta bulabilirseniz 4060 Ti daha mantıklı buradaki amaç önemli biraz.

Hocam o zaman 4060 daha mantıklı gibi Ti bulabilir miyiz bu bütçede bilmiyorum. AMD ile NVIDIA arasında 8 GB'dan ziyade 16 GB VRAM cazip gelmişti sıkıntı çıkartır mı sizce?
Bir de hocam sizce DDR4 32 GB RAM mi alalım yoksa DDR5 16 GB mı alalım?

DDR5 4060ti çıkar mı bilmiyorum da arada pchocası gibi youtube kanallarında kampanyalarla çıkabilir bir ihtimal. RAM eklemesi basit hocam sonradan da ekleyebilirsiniz ileriye dönüklük açısından DDR5 almanız daha iyi olur

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı