30 bin TL Ekipman Önerisi

Merhaba, motor için öncelik kask ve mont olmak üzere ekipman önerilerinizi sormak istedim. Kask ve mont için toplam bütçem 30 bin lira. Az da olsa üstüne çıkabilirim. Mont için beklentim kışın soğuktan korusun, yazın da kavurmasın.

Kask olarak şu modeli beğendim: LS2 Storm 2 Racer
Montlardan 'turuncu / kırmızı detayları nedeniyle' bunu beğendim: Revit Apex H2o

Motorum Nardo Gri 250NK. Turuncu detayları olduğu için ekipmanımda da turuncu detaylar olsun istiyorum fakat çok da önemli değil. Diğer ekipman (eldiven, pantolon vb.) önerilerinize de açığım. Şimdiden hepinize teşekkürler.

Kışın soğuktan koruyacak, yazın da kavurmayacak bir mont yok. Öncelikle bundan başlayalım. Aslında kask dışında hiçbir ekipman 4 mevsimlik değil. Pantolon belki, Akdeniz iklimindeyseniz bir ihtimal çok soğuklarda iş görür ama onun dışında tek ekipman alayım, 4 mevsim bineyim mümkün değil.

30 bin lira bütçede kask önerim HJC i70 ya da Scorpion Exo 491 olabilir. Exo 491 ile ilgili olumsuz bir deneyim yaşayan bir arkadaş var burada. Deneyimini paylaşmış ama kazadan kazaya değişir deneyimler. O yüzden karar sizde.
Eldiven olarak nasıl bir mevsimde sürüleceğini bilmediğim için hem yazlık hem de kışlık iki öneride bulunacağım: Knox Orsa Or3 ya da Or4 ve kış için de Revit Mosca H2O. Her türlü üşütecektir ama. Ya içine termal eldiven ya da elcik ısıtma şart.
Mont olarak Revit Duke H2O ya da RiderDenim'den herhangi bir tercihiniz olan yazlık mont. Ek olarak onların da kışlık montlarına bakabilirsiniz.
Pantolon TheBikerJeans ya da RiderDenim.
Bot da bütçe kalıyorsa Shima Edge Vent ya da başka bir 3 mevsimlik modeli olabilir.

Mont için ek olarak Held'e bakabilirsiniz. Eldiven için FiveGloves'a bakabilirsiniz. Kask için de bütçe nispeten düşük-orta olduğu için, LS2 ve MT'den uzak durabilirsiniz.

@Görkem Umut öncelikle teşekkür ederim. Exo 491 tasarım olarak hoşuma gitti. Koruma olarak nasıldır? LS2 Storm ile kıyaslayabilir misiniz? Hemen hemen aynı paraya denk geliyor. Pek fark olacağını düşünmüyorum fakat deneyimleriniz benim için önemli. İstanbul'da Scorpion kask deneyebileceğim bildiğiniz bir yer var mı? Boyutlarını denemem lazım.

Mont olarak Revit Apex H2O almayı düşünüyorum sizce iyi korur mu? Soğuğu iyi keseceğini düşünüyorum. Yazın iç katmanını çıkarıp kullanırken rahatsız edici derecede terletirse yazlık mont bakarım.

Pantolon ve botu daha sonra alırım. Eldivende ise üşütmeyecek bir şey çok iyi olurdu. Önerdiklerinizi bulabilirsem deneyeceğim.

İstanbul'da Scorpion kask deneyebileceğim bildiğiniz bir yer var mı?
Kadıköy Hasanpaşa'da Motomax.

LS2 Storm ile kıyaslayabilir misiniz?
LS2 ne idüğü belirsiz bir marka. Almayın. Daha önce düşüncelerimi paylaştığım bi yazım vardı ama bulamadım. Psikolojik olarak rahat hissettirmiyor o marka.

Mont olarak Revit Apex H2O almayı düşünüyorum sizce iyi korur mu?
İçine bir şey giymeden soğuğu kesmez. Termal içlik giyin.

Yazlık mont bakarım.

Evet, duramazsınız içinde.

Pantolon ve botu daha sonra alırım.
Bence ertelemeyin. Nerede eksik ekipmanınız varsa oradan hasar alırsınız genellikle. Şansa ya da başka sürücülere bırakmayın bu işi.

Bence ertelemeyin. Nerede eksik ekipmanınız varsa oradan hasar alırsınız genellikle. Şansa ya da başka sürücülere bırakmayın bu işi.
Şu an motorun ödemesi vb maddi yüklerim olduğu için ekipmanı parça parça almak durumundayım. Tek seferde halletmek istiyordum aslında. Maalesef böyle oldu. Önceliği kask ve monta verdim.

İçine bir şey giymeden soğuğu kesmez. Termal içlik giyin.
Arkadaşımın verdiği idarelik yağmurluğu kullanıyorum. Bu rüzgarı çok iyi kesiyor. Aslında soğuğu değil rüzgarı keser mi diyecektim önceki mesajımda yanlış ifade etmişim. İçime muhakkak içlik giyiniyorum.

LS2 ve Scorpion ile ilgili kafama takılan şu: EXO 491 ve LS2 Storm fiyatları aynı. LS2'nin sırf isimden dolayı yüksek fiyat verdiğini sanmıyorum. Tabi siz daha iyi bilirsiniz. Aynı fiyat bandındaki iki ürünün koruma anlamında büyük farklara sahip olması kafama yatmadı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı