Herkese merhaba, uzun zamandır girmiyordum. Benim laptop da pert oldu. Anakart yandı. Ben de laptop arıyordum kaç gündür. Sizin gibi tek tek inceliyorum hatta DeepSeek, ChatGPT vs. birlikte inceliyoruz

MSI'a Lenovo'ya ben de baktım malum MSI'in watt değeri Lenovo'nin ise anakart sorunları var. Lenovo'larda HX islemcilerde anakart yaniyor. Yurt dışı forumlarda bu sekilde. Zaten geriye bu butcelerde Nitro kalıyor Nitro'nun da fan sesi ve üflemesinin ekrana doğru olmasından kaynaklı problemleri var yani saydığım ve sizin de baktığınız 3 modelinde tipik sorunları var, alintidaki bilgisayar indirim ile 29500'e geliyor. Bütçe olarak çok iyi extra 8 GB RAM takılacak sadece. MSI watt değeri yüzünden eledim. Lenovo'da ise anakart yanması şarj kablosunun 170 watt olması beni tedirgin ediyor, soğutması ve 24 GB olması ekstra avantaj. Nitro'da ise uflemesi ekranın sararmasina yol açıyor diyorlar, çok büyük bir sorun değil bana ayrıca Win orijinal yüklü geliyor ayrıca fiyat 29500 ve 9 taksit peşin fiyatına. En düşük RTX 3050'nin 27k olduğunu düşünürsek şu an en avantajlı model Nitro gibi duruyor, muhtemelen ben de bu modeli alacağım.
Ayrıca upgrade videolarını izlerken yapılan yorumlarda Nitro modeli için müşteri hizmetleri ile görüşen birçok kişi kapağın açılması durumunda garantiden çıkar cevabını almış. Parçaları satın alıp garantiye gönderen kişilerde yaklaşık 1 ay beklemiş. Koskoca markanın tek bir yerde servisi olması ve bize bunu dayatması da ilginç. Alacak olan kişiler bunu göz önünde bulundursun.