30 bin TL laptop önerisi

Ben de bu var gayette memnunum bi tık ısınma sorunu var ama ısınmayan laptopda yok
Isınmayan laptop yok diye bir şey mi var? Soğutması iyi olan ısınmaz. Attığın model kazık fiyatlı ve kötü bir model alınmaz.

Tamam kanka aradaki tek fark onun çift fanı var ama çektiği güç fazla bu yüzden soğutma sistemi zar zor dengeleniyor ama benim attıgımda tek fan var 45W güç çekiyor ve gayet yeterli oluyor tek fan bu yüzden.

Arada düşündüğün kadar fark yok. Ekran kartı zaten bir yere kadar ısınıyor, bilgisayarın asıl sıcaklığını yükselten şey CPU sıcaklığı.

Son düzenleyen: Moderatör:

Ben de bu var gayet de memnunum bir tık ısınma sorunu var ama ısınmayan laptopta yok.

Memnunsan hiçbir mesele yok reisim dediğin gibi ısınma sorunu çoğu laptopta meydana gelebiliyor paraya kıyıp iyi modelleri alacaksan işler değişir elbet ısınma sorunu ortadan kalkabilir.

Kanka söylediğin programlar hakkında bilgim yok onu belirtmek amacıyla bilmiyorum dedim neden kin besledin bu kadar.

İkisi de alınmaz.

Herkese merhaba, uzun zamandır girmiyordum. Benim laptop da pert oldu. Anakart yandı. Ben de laptop arıyordum kaç gündür. Sizin gibi tek tek inceliyorum hatta DeepSeek, ChatGPT vs. birlikte inceliyoruz;)MSI'a Lenovo'ya ben de baktım malum MSI'in watt değeri Lenovo'nin ise anakart sorunları var. Lenovo'larda HX islemcilerde anakart yaniyor. Yurt dışı forumlarda bu sekilde. Zaten geriye bu butcelerde Nitro kalıyor Nitro'nun da fan sesi ve üflemesinin ekrana doğru olmasından kaynaklı problemleri var yani saydığım ve sizin de baktığınız 3 modelinde tipik sorunları var, alintidaki bilgisayar indirim ile 29500'e geliyor. Bütçe olarak çok iyi extra 8 GB RAM takılacak sadece. MSI watt değeri yüzünden eledim. Lenovo'da ise anakart yanması şarj kablosunun 170 watt olması beni tedirgin ediyor, soğutması ve 24 GB olması ekstra avantaj. Nitro'da ise uflemesi ekranın sararmasina yol açıyor diyorlar, çok büyük bir sorun değil bana ayrıca Win orijinal yüklü geliyor ayrıca fiyat 29500 ve 9 taksit peşin fiyatına. En düşük RTX 3050'nin 27k olduğunu düşünürsek şu an en avantajlı model Nitro gibi duruyor, muhtemelen ben de bu modeli alacağım.

Ayrıca upgrade videolarını izlerken yapılan yorumlarda Nitro modeli için müşteri hizmetleri ile görüşen bir çok kişi kapağın açılması durumunda garantiden çıkar cevabını almış. Parçaları satın alıp garantiye gönderen kişilerde yaklaşık 1 ay beklemiş. Koskoca markanın tek bir yerde servisi olması ve bize bunu dayatması da ilginç. Alacak olan kişiler bunu göz önünde bulundursun.

Son düzenleme:
Herkese merhaba, uzun zamandır girmiyordum. Benim laptop da pert oldu. Anakart yandı. Ben de laptop arıyordum kaç gündür. Sizin gibi tek tek inceliyorum hatta DeepSeek, ChatGPT vs. birlikte inceliyoruz;)MSI'a Lenovo'ya ben de baktım malum MSI'in watt değeri Lenovo'nin ise anakart sorunları var. Lenovo'larda HX islemcilerde anakart yaniyor. Yurt dışı forumlarda bu sekilde. Zaten geriye bu butcelerde Nitro kalıyor Nitro'nun da fan sesi ve üflemesinin ekrana doğru olmasından kaynaklı problemleri var yani saydığım ve sizin de baktığınız 3 modelinde tipik sorunları var, alintidaki bilgisayar indirim ile 29500'e geliyor. Bütçe olarak çok iyi extra 8 GB RAM takılacak sadece. MSI watt değeri yüzünden eledim. Lenovo'da ise anakart yanması şarj kablosunun 170 watt olması beni tedirgin ediyor, soğutması ve 24 GB olması ekstra avantaj. Nitro'da ise uflemesi ekranın sararmasina yol açıyor diyorlar, çok büyük bir sorun değil bana ayrıca Win orijinal yüklü geliyor ayrıca fiyat 29500 ve 9 taksit peşin fiyatına. En düşük RTX 3050'nin 27k olduğunu düşünürsek şu an en avantajlı model Nitro gibi duruyor, muhtemelen ben de bu modeli alacağım.

Ayrıca upgrade videolarını izlerken yapılan yorumlarda Nitro modeli için müşteri hizmetleri ile görüşen birçok kişi kapağın açılması durumunda garantiden çıkar cevabını almış. Parçaları satın alıp garantiye gönderen kişilerde yaklaşık 1 ay beklemiş. Koskoca markanın tek bir yerde servisi olması ve bize bunu dayatması da ilginç. Alacak olan kişiler bunu göz önünde bulundursun.

Lenovo'nun anakart yanma sorunu Hindistan pazarında var bizim burada ki ürünlerde öyle genel bir sorun yok.

Normalde tercihim loq ama ana kart yanma muhabbeti beni çok bunalttı mevcut bilgisayarim da aynı şekilde ikinci kez tamire verdim bıktırdı artık beni ;) o yüzden tercihim Nitro dedim. Ayrıca ana kart yanma sorunu TR pazarında da var. Loq'un Ryzen olanı en mantiklisi. İndirimde yakayabilirsek eğer almak lazım.

Normalde tercihim LOQ ama anakart yanma muhabbeti beni çok bunalttı mevcut bilgisayarim da aynı şekilde ikinci kez tamire verdim bıktırdı artık beni ;) o yüzden tercihim Nitro dedim. Ayrıca anakart yanma sorunu TR pazarında da var. LOQ'un Ryzen olanı en mantiklisi. İndirimde yakayabilirsek eğer almak lazım.

"Genel" tabirini bu yüzden kullandım. Bu durumu yaşama ihtimaliniz aşırı düşük. Zaten 2. attığınız konuda bariz kullanıcı hatası var. O.C yapmış, zaten kullandığı modelde IRX9 yani normal LOQ modellere bir tık daha ısınıyor işlemci gücünden kaynaklı. Bu durumun yaşanması normal. 1. attığınız konuda O.C yapılmadıysa büyük şanssızlık.

Normalde tercihim loq ama ana kart yanma muhabbeti beni çok bunalttı mevcut bilgisayarim da aynı şekilde ikinci kez tamire verdim bıktırdı artık beni ;) o yüzden tercihim Nitro dedim. Ayrıca ana kart yanma sorunu TR pazarında da var. Loq'un Ryzen olanı en mantiklisi. İndirimde yakayabilirsek eğer almak lazım.

Sorun hx işlemcide gözüküyor o yüzden ryzene yöneldim yoksa bu fiyatlarda alınabilecek en iyi model diye dusunuyorum.

Sorun HX işlemcide gözüküyor o yüzden Ryzen'e yöneldim yoksa bu fiyatlarda alınabilecek en iyi model diye dusunuyorum.

HX işlemcilerin gücünden kaynaklı evet AMD'ye göre biraz daha ısınıyor ama soğutması iyi olan cihazlar HX işlemcileri rahatlıkla soğutur ve diğer ısınmayan AMD işlemcilere göre daha fazla performans alırsınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı