Denizius124
Hectopat
- Makaleler
- 3
Yüzde 20 farkı günlük kullanımda çok fark edebileceğinizi düşünmüyorum aslında. Göze bile çarpmaz. Evet kalem yok ama klavyeli kılıf ile geliyor. Kalemi piyasadan halledebilirsiniz diye düşündüm ben. Orijinal kılıf daha pahalı oluyor sonradan alındığında. Bence pad 7 Pro'nun ekranı OLED'i falan yakalamış gibi. Çok farklı bir şey yapmışlar. Ekran boyut olarak da daha iyi pad 7 sanki. S9 bana çok ufak geldi açıkçası. Yüzde 20 işlemci farkının sizi herhangi bir konuda yarı yolda bırakacağını pek zannetmiyorum.
Tabii karar sizin. Size nasıl uyuyorsa öyle yapın. Ben iki cihaz birbirine böyle yakınken yeni güncel cihaz alma tarafında olurdum şahsen. Şimdiden hayırlı olsun diyeyim alacağınız cihaz. İyi günlerde kullanmak nasip olsun
IPS panel ile OLED paneli bir tutamazsınız, yakalayamazsınız. Maksimum size öyle geliyordur aralarında teknoloji farkı var. Çalışma prensipleri bile farklı. Evet, kaliteli IPS paneller çok güzel işler çıkarabiliyor, bunun en iyi örneklerinden biri iPad Pro'lardır. Ancak IPS panel ile OLED paneli aynı görmek doğru olmaz.
Yeni her zaman daha iyi demek değildir. Güçlü bir işlemciyi sadece günlük kullanım için düşünmek çok yanlış, uzun vadeli kullanımda da büyük etkisi var. Teknoloji gelişiyor, işletim sistemlerinin ve uygulamaların yükü artıyor. Uzaya çıkmayacak olabilir, ama güçsüz bir tablet yeni uygulamaları açamazken güçlü bir tablet açabiliyor olacak.
Klavyesi yanında gelen bir tablet almak yerine daha güçlü bir tablet almak daha mantıklı. İlerleyen zamanlarda 500-1000 TL bandında güzel bir klavye bulunabilir.
Kısa net..Tab s9 ile magicpad 2’nin ppi değerleri oldukça yakın ve işlemciden s9 öne geçiyor bu nedenle magicpad 2’nin bi avantajı kalmıyor bana göre. Xiaomi pad 7 pro ise evet ekran ppi değeri gerçekten çok iyi ama ülkemizde kalemi yok ve oled ekranı yok. Tab s9’da ise kalemle geliyor, oled ekran var ve işlemci olarak daha güçlü (antutu %20 fark var) bana şahsen burda s9 daha mantıklı geliyor.
@ibo4techno şu yazdığım hakkında bi bilgilendirebilir misin?Hocam burda honor magicpad 2 ve xiaomi pad 7pro’ya sd 8gen 3 demişsin ama bu dediğim 2 cihaz 8s gen 3 yani tab s9’dan daha zayıf bir işlemci bu nedenle bu 2 cihaz yerine tab s9 çok daha mantıklı olsa gerek.
Performans tablosunu ekledim.
8gen2 en güçlü 19 işlemci.@ibo4techno şu yazdığım hakkında bi bilgilendirebilir misin?
8gen2 en güçlü 19 işlemci.
8S gen 2 ise 9 işlemci.
Aynı şekilde.
Snapdragon 8gen 3 olanlar 8 işlemci.
Fakat 8S grn 3 olan işlemci 10 sirada işlemci.
Tab S9 işlemcisi Snapdragon 8gen 2 = 19 sirada.
Fakat 8S gen 3 Xiaomi Pad7 Pro = 10 sirada daha güçlü.
Ama biri 20.000 biri 25.000 bunu da dikkate almak gerek...
Gönderdiğin tabloya göre evet ama NanoReview'de durum öyle değil. Ayrıca kullanıcılarında sonuçları bu şekilde.
Tabii orda da durum farklı değil.AnTuTu testleri yerine Geekbench, 3DMark testlerine bakmanızı öneririm.
20-22.000 civarı alınabilecek tek cihaz Tab S9.Tabii orda da durum farklı değil.
Hocam anlaşamadık galiba tabii ki 20k’da en iyi cihaz s9 oraya bir şey demiyoruz ki benim dediğim mi pad 7 pro ve magicpad 2’nin işlemcisi nanoreview’de olsun kullanıcı testlerinde olsun sd8gen2 sd8sgen3’den açık ara daha iyi olduğu gözüküyor o nedenle burda 25k bütçeye bu magicpad 2 ve mi pad7’yi önermek mantıksız geldi sadece bunu soruyorum20-22.000 civarı alınabilecek tek cihaz Tab S9.
Eki Görüntüle 2440424
2028-2029 kadar güncelleme devam edecek.
Eski model değil 2023 çıktı.