Merhaba, malum kasım indirimleri devam ediyor. Ayın başındaki indirimleri maaş günü yüzünden kaçırdım, bu sebeple son günlerde indirim kovalıyorum. Problemi kısaca özetleyeyim: 30 bin TL bütçem var (Intel almayı kesinlikle düşünmüyorum) ve bu bütçe dahilinde ya X870 ile 9700X kombinleyebiliyorum ya da B850 segmentinde 9900X ile kombinleyebiliyorum. Sorum şu: Anakarttan kıssam kaliteli bir B850 anakart bana 9900X ile problem oluşturur mu? Bir diğer husus ise ASUS bir anakart düşünüyorum. Nedenine gelecek olursak daha önce Gigabyte ve MSI anakart kullanıp özellikle MSI kartta belli başlı problemler yaşadım ve markadan soğudum. Burada markayı kötülemek değil amacım, belki bana problemli parça geldi; elektronik biraz da şans işi ama insan bir kere soğuyunca bir daha yaklaşası gelmiyor, elimde değil. O sebeple olabildiğince F/P önerilere açığım ancak çok düşük bir segment anakart almaya hiç sıcak bakmıyorum. Tecrübelerim ile sabit ki anakarttan kısmak hiç ama hiç iyi değil. Şimdiden tavsiyeler için teşekkürler.