30 FPS ve 60 FPS Farkı

Şu site 30 FPS ile 60 FPS'nin farkını bizlere göstermeye çalışmış.

Birkaç farklı oyuna ait görüntüleri 30 vs 60 FPS olarak ayırmışlar, aradaki farkı kendiniz görün.

30vs60.com - 30 Fps Versus 60 Fps

Eğer videolar aynı anda oynamıyorsa; iki videonun da tamamen yüklenmesini bekleyin. Yüklendikten sonra F5 yaparak sayfayı yenileyin, videolar aynı anda oynayacaktır bu sayede daha net bir karşılaştırma yapabilirsiniz.

Şu siteyle de 360 derece ile 30 vs 60 FPS farkını ayırt edebiliyorsunuz.

www.30vs60fps.com

Uyarı: Arka planda sisteminizi yoran uygulamaların çalışmadığına emin olun, eğer sisteminiz yavaşsa veya desteklemiyorsa farkı ayırt edemeyebilirsiniz. Ayrıca siteye mobilden girilmiyormuş.

Son düzenleme:
Tamam isterse 120 FPS olsun soldaki 30 FPS sağdaki 60 FPS olsa yine algılayamayacağız çünkü video 60 FPS olacak.

Demek istediğim 60 FPSde videolarda akıcı hissetmeyeceğiz değildi, keşke önceki yorumları okusaydınız.

Biraz daha geriden alarak tekrar okuduğumda aslında demek istediğinizin farklı olduğunu ama aslında yanlış bir önerme olduğu için anlayamadığımı fark ettim. Eğer ki sizi doğru anlayabildiysem Video 60 FPS'de çekilmiş olduğu için 30FPS'e indirgenemez diyorsunuz gibi geliyor. Halbuki çok basit bir işlem videoyu fotograf şeriti gibi düşürsek 1 kare alıp 1 kare almazsak fotograflardan 60FPS otomatik olarak 30'a düşer. Ama yine de sizi doğru mu anladım yanlış mı anlıyorum hala net çözebilmiş değilim açlık mı başıma vurdu bilmiyorum :)

Biraz daha geriden alarak tekrar okuduğumda aslında demek istediğinizin farklı olduğunu ama aslında yanlış bir önerme olduğu için anlayamadığımı fark ettim. Eğer ki sizi doğru anlayabildiysem Video 60 FPS'de çekilmiş olduğu için 30FPS'e indirgenemez diyorsunuz gibi geliyor. Halbuki çok basit bir işlem videoyu fotograf şeriti gibi düşürsek 1 kare alıp 1 kare almazsak fotograflardan 60FPS otomatik olarak 30'a düşer. Ama yine de sizi doğru mu anladım yanlış mı anlıyorum hala net çözebilmiş değilim açlık mı başıma vurdu bilmiyorum :)
Arkadaş bu tür testleri Youtube' dan rahatlıkla izleyebilirsiniz dedi. Yani bak 2 video düşün ayrı ayrı biri solda diğeri sağda aralarında da bir şerit var. Sol taraftaki 30 FPS sağ taraftaki 60 FPS de oynanılıyor diye varsayalım. (Bu arada bunlar tek bir videoda gerçekleşiyor onu hatırlatayım.) Fakat video 60 FPS olduğu için testten sağlıklı bir sonuç çıkaramıyoruz.

Arkadaş bu tür testleri Youtube' dan rahatlıkla izleyebilirsiniz dedi. Yani bak 2 video düşün ayrı ayrı biri solda diğeri sağda aralarında da bir şerit var. Sol taraftaki 30 FPS sağ taraftaki 60 FPS de oynanılıyor diye varsayalım. (Bu arada bunlar tek bir videoda gerçekleşiyor onu hatırlatayım.) Fakat video 60 FPS olduğu için testten sağlıklı bir sonuç çıkaramıyoruz.

Demek istediğinizi şu anda çok net bir şekilde anladım :D Orada denilen direkt videoyu ortadan ikiye bölmek değildi. Direkt olarak çözünürlük ayarını değiştirip 60FPS'den 30FPS'e veya tam tersi bir geçiş yaptığınızda yan yana açık olmasına bile gerek kalmadan hangisinin daha kaliteli, akıcı olduğunu çoğu insan söyleyebilir diye düşünüyorum. Dediğim gibi bana videonun 60FPS olduğunu söylemenize bile gerek kalmadan ben 60FPS bir görüntü izlediğimi anlayabiliyorum çoğu zaman.

@Scorpions
Profil resmini ekleme tarihini öğrenebilir miyim?
Gerçi siteye kayıt tarihin Aralık 2014. Ben uzun süredir kullanıyorum o resmi de :D

Hayır, arkadaşın dediği gibi 60FPS'lik bir videoyu hem 30FPS'de hem 60FPS'de açarsanız, 30FPS'lik olan daha az akıcı görünecektir. Video'ları 'frame' yani kare mantığıyla düşünün.

Son düzenleme:
Bugün ekledim ama senden görmedim istersen değiştireyim.
Siz bilirsiniz, ne demek :) Karışıklık olmaması açısından söyledim, benden önce eklemiş olsaydınız ben değiştirirdim ama sıkıntı yok, profil resmi üzerinde herhangi bir hak iddia edilemez :D
FPS konusuyla ilgili sormak istediğiniz bir şey olursa buradayım.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı