30 Mbps internet ile yavaş indirme problemi

Emre ArsLan95q

Hectopat
speedtest.png
speed.png

Speedtest yaptığım testte tam olarak 30 Mbps alabiliyorum. Zaten internet paketim 35 Mbps. Wifi kullandığım için tam olarak 35 alamadığımı düşünüyorum. Fakat gel gelelim bu testleri 1 dakika arayla aynı yerden ve sadece ben kullanırken yaptım. Neden Speedtest bana gösterdiği 30 Mbps alamıyorum? Bazen internette videolar ve yayınlar donuyor. Turkcell kullanırken aldığım 8 Mbps internette donmayan video 30 Mbps internette nasıl donuyor aklım almadı. Windows 10 kullanıyorum bütün güncellemeleri aldım. İşletim sistemim güncel ve yeni bir modem aldım markası Zyxel vmg3312-b10b v2.
Aslında modemin arızalı olduğunu düşünüyorum. Çünkü 35 Mbps gelen bir interneti 30 Mbps veren yeni bir modem olamaz. Bu modem arızalıdır bence.

Son düzenleyen: Moderatör:
İndirme yaptığınız sunucuya da bağlı biraz.
Farklı platformlarda indirme yapmayı deneyin. Örneğin Steam.
Yaklaşık 3.75 MB/s değerini görmeniz gerekir.
Çünkü 35 Mbps gelen bir interneti 30 Mbps veren yeni bir modem olamaz. Bu modem arızalıdır bence.
Fiber değilse paket hızının tamamını göremeyebilirsiniz. 3-5 Mbps düşük çıkabilir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı