30 saat uyanık kalp uykuyu düzene sokma

blaneTech

Picopat
Katılım
21 Ekim 2022
Mesajlar
510
Çözümler
5
Bugün 3'de yatıp 10'da uyandım. Normal gibi gelebilir ama benim için normal değil. Benim böyle en az 8-9 gibi yatip 5-6 gibi kalkmam gerek. O yüzden aykırı davranıp 30 saat uyanık kalacağım. Uyanık kalmak için tavsiye ve tüyolarınıza açığım. Veya bana eşlik ederek bu amansız yolda birlikte uyanık kalabiliriz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uykusuzluk beyne çok zarar verir. Uykuyu düzene sokmak için düzenli olarak erken kalk bir süre sonra erken yatmaya başlıyorsun.
 
Bomboş bir taktik, bir de bunu bir heves macera olsun deyip de gün ortasında uyuyakalanı çok gördüm, git 8'de uyu 6'da kalkıcam diye kendini şartla ve alarmını kur, bir zaman sonra alarm kurmasan bile o saatte kalkmaya baslayacaksın.
 
Bu taktik hiç bir zaman işe yaramıyor. Ben bunu çok denedim.
Uykuyu düzene sokacaksan yapacağın şey, her gün 1 saat veya 30 dakika erken uyumak. Bir kaç gün 1 saat erken uyuyup istediğin saatlere uykunu denk getirirsin, sorun çözülür. Yani uykuyu ayarlamak istiyorsan ileriye değil geriye doğru çekeceksin. Biraz sabır etmen gerekiyor sadece.
 
Bu taktik hiç bir zaman işe yaramıyor. Ben bunu çok denedim.
Uykuyu düzene sokacaksan yapacağın şey, her gün 1 saat veya 30 dakika erken uyumak. Bir kaç gün 1 saat erken uyuyup istediğin saatlere uykunu denk getirirsin.

Bu gerçekten doğru, bende en son 1 hafta önce falan yapayım dedim, tansiyonum 16 gördü.
 
Arkadaslar guzel demissiniz de, gecen seneki denemelerimden birinde aksam 7'ye kadar dayanmistim. Sonrasinda 10-11 saat uyku tabii :) Hem doktorlar nasil nobet tutuyor o kadar zeki insanlar Allah askina.
 
Hocam kahve okey de, bir yuruyus yapmaya kalkmistim onceki denenmemde; ilk gordugum banka kendimi atasim gelmisti. Evden olmaz mi sade.

Daha iki hafta önce uyku düzenimi bu şekilde sağladım.
Okula falan gitmediğim için uzun süredir gecem gündüzüm birbirine karıştı ve mecburen bende bir çözüm arayışına girdim. En son yürüyüş yaparak ve her gün bir öncekinden daha uzun süre ayakta kalarak yapmıştım. Şu an bu son olaylardan sonra pek uyku tutmadı ve düzenim yine bozuldu.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı