300 TL fare ve klavye önerisi

Makaleler
1
Arkadaşlar merhaba, yeni bir PC alacağım hazır sistem olacak. Cebime göre karar kıldığım sistem:
Arkadaşlar aslında sistem tavsiyesi istemiyorum. Merak edenler için koydum. Sorum şu; şöyle bir bakıyorum ve mekanik oyunculuk için en ideali. Lakin bir sürü farklı yorum var. Simdi ben klavye + mouse için taş çatlasa 300 lira harcayabilirim. Rampage, Gamepower gibi markalar hesaplı lakin ileriye dönük bozulur falan diyorlar. Beyler RGB manyağı değilim lakin olsa daha güzel olur. Seçerken hangi noktalara değinmem lazım veya hangi markaları almam lazım. Ayrıca kaliteli olduğu sürece set de alabilirim. Tavsiye verebilir misiniz? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gamepower, Motospeed, James Doneky gibi markalardan uzak durun. Çin işi en dandik üretim Outemu tarzı switchler kullanıyor ve bu switchler 1 yıl sonra ya bozuluyor ya da lehim atıyor. Güya mekanik ve 50M ömrü olması lazım. İlla bozulacak demiyorum ancak forumda ve çevremde aynı sorunu yaşayan onlarca insan var. Her seferinde almayın diyoruz güya "Abİ bU mEkAnİk YaW" diye alıyorlar. Halbuki en dandik switchleri kullanıp ışık ekliyorlar ve milletin gözünü boyuyorlar.

Her ne kadar araştırmasam da son zamanlarda sıkça önerilen Gigabyte Force K83 var Cherry MX switchli. Ancak bu fiyatta bir klavyede Cherry MX olunca da tahmin edebileceğiniz üzere ışık olmuyor.
Eğer illa ışıklı olsun diyorsanız da incelemesi imzamda olan şu an kullandığım Cooler Master Masterkeys Lite L öneririm. Mekanik hisli ve RGB.
Eğer bilek desteği, medya ve makro tuşları önemliyse Masterkey Lite L yerine Corsair K55 veya Steelseries Apex 150 de alınabilir ancak Masterkeys Lite L yarı mekanik switchler kullandığından dediklerim sizin için fazla önem arz etmiyorsa mutlaka Masterkeys Lite L öneririm.

Klavyenin blue switch olması sıkıntı değilse Gigabyte Force K83 ve Corsair Harpoon RGB alınabilir.
Blue switch konusunda aydınlatırsan daha iyi karar verebilirim...
Gamepower, Motospeed, James Doneky gibi markalardan uzak durun. Çin işi en dandik üretim Outemu tarzı switchler kullanıyor ve bu switchler 1 yıl sonra ya bozuluyor ya da lehim atıyor. Güya mekanik ve 50M ömrü olması lazım. İlla bozulacak demiyorum ancak forumda ve çevremde aynı sorunu yaşayan onlarca insan var. Her seferinde almayın diyoruz güya "Abİ bU mEkAnİk YaW" diye alıyorlar. Halbuki en dandik switchleri kullanıp ışık ekliyorlar ve milletin gözünü boyuyorlar.

Her ne kadar araştırmasam da son zamanlarda sıkça önerilen Gigabyte Force K83 var Cherry MX switchli. Ancak bu fiyatta bir klavyede Cherry MX olunca da tahmin edebileceğiniz üzere ışık olmuyor.
Eğer illa ışıklı olsun diyorsanız da incelemesi imzamda olan şu an kullandığım Cooler Master Masterkeys Lite L öneririm. Mekanik hisli ve RGB.
Eğer bilek desteği, medya ve makro tuşları önemliyse Masterkey Lite L yerine Corsair K55 veya Steelseries Apex 150 de alınabilir ancak Masterkeys Lite L yarı mekanik switchler kullandığından dediklerim sizin için fazla önem arz etmiyorsa mutlaka Masterkeys Lite L öneririm.
Kardeşim işte tam anlamıyorum, optimum seviyede oyun konforunu sağlayabileceğim tabiri caizse kayıp giden bir oyun oynayışı istiyorum onun için ne gerekiyorsa alayım

Blue switch sesli ve atlama noktası olan switch.

Gigabyte kullanılan switch markası Cherry MX piyasada alınabilecek en iyi switch denebilir.

Blue switch gibi atlama noktası olan switchler MOBA türü oyunlar da avantajlı FPS, shooter oyunlar oynuyorsanız red switch almak daha iyi olur.

Biraz bütçeyi artırıp Trust Gxt 890 bakabilirsiniz red switch olarak.

@PhemiusTR İşte bunu istiyorsan ve uzun ömürlü olmasını istiyorsan bahsettiğim markalardan uzak dur. Onun dışında dediğim gibi gerçek mekanik olsun bu fiyata ve kaliteli olsun diyorsan Gigabyte Force K83 var ancak bu modeli bizzat test etmedim garanti edemeyeceğim. Kağıt üstünde güzel gözüküyor Chhery MX var.
Gene de ben ışıklı olsun istiyorum diyorsan Cooler Master Masterkeys Lite L, Corsair K55, Steelseries Apex 150, HyperX Allıy Core RGB arasından seçim yapabilirsin. Ben bunların arasında Masterkeys Lite L'i öneririm çünkü yarı-mekanik switchleri var. Ayrıca diğerlerinin aksine bu klavyede 6 bölgeli aydınlatma var. Diğerlerinde ya 5 ya da 3. 6 olmasından kaynaklı RGB efektleri çok daha güzel. Ancak bu klavyenin bilek desteği ve medya tuşları yok. Bunlar önemliyse yukarıda yazdığım diğer modellere bakabilirsiniz. Masterkeys Lite L'in incelemesi mevcut imzamda.
Blue switch sesli ve atlama noktası olan switch.

Gigabyte kullanılan switch markası Cherry MX piyasada alınabilecek en iyi switch denebilir.

Blue switch gibi atlama noktası olan switchler MOBA türü oyunlar da avantajlı FPS, shooter oyunlar oynuyorsanız red switch almak daha iyi olur.

Biraz bütçeyi artırıp Trust Gxt 890 bakabilirsiniz red switch olarak.
Şimdi bu bahsettiğimiz klavyeler dururken Trust önermeniz oldu mu hiç? Ben Trust'ı bunların yanına koymam.

Ben Trust'ı bunların yanına koymam.
Açıklamayı yaptım okursan anlarsın.

Birde Trust acayip bir ön yargı var bence birde bu kadar para verildikten sonra mekanik klavye almamak saçma olduğu için Trust önerdim gidipte Corsair K55, Masterkeys Lite L almak bunları tercih etmek bence saçma.

@Sylveon Sen bu klavyelerden birini kullanmamışsın yorumuna bakılırsa. Ben Masterkeys Lite'ın o Trust'dan daha iyi mekanik hissiyatı vereceğini iddia ediyorum. Arada kalite farkı var. Ben CK108 de kullandım arkadaşımın evinde (Ona zamanında almamasını söyledim şimdi tuşların bazıları basmıyor.) ve şu an kendim Masterkeys Lite kullanıyorum ve söyleyebilirim ki Masterkeys Lite daha fazla mekanik hissi veriyor yarı mekanik swtichleriyle.
Bu fiyata mekanik almamak saçma diye bahsettiğin klavyeler piyasadaki en en dandik Çin switchlerini kullanıyorlar. Asıl bu fiyata o kalvyeleri almak saçma olur onlar yerine SS, Corsair veya Cooler Master, HyperX varken.

@FantastikTürk blue switch hissiyatını alabilirsiniz fakat red switch zor (Çok önceden denediğim için Masterkeys için kesin bir şey söylemiyorum siz söylerseniz sevinirim) birde red switch denediniz mi? OUTEMU red ise daha iyi olur.

En çok sorun yaşayan klavyeler Motospeed aynı keycap kullanan klavyeler özellikle Rampage klavyelerde çünkü bunlar Çin'den alıp marka basan markalar olduğu için normal bir durum.

Trust kişisel sorunlar klavye tuşları yüksek vb. hariç sorun yaşayan görmedim denebilir ama kesin bir şey söylemiyorum çünkü çok tercih edilmiyor gereksiz bir ön yargı var sonra gidip Rampage alanlar var.

Benim düşüncem Sharkoon, Trust gibi markaların ucuz mekanik klavyelerine bakılabilir ve zaten forumda marka basılan ürünler önermiyorum.

Mavi swithclerin hissiyatı anladığım ve yaptığım küçük araştırmanın sonucunda biraz daha yavaş tepki veriyor kırmızı switche nazaran.(Yanlış isem düzeltin.) Kırmızı switch li klavye öneriniz nedir?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı