3000-3500₺ ile R3 3200G vs R3 3100 sistem tavsiyesi

lazwegaz

Kilopat
Selamlar. İş yerimde kullanmak üzere bir sistem topluyorum fakat boş zamanlarda oyun vs de oynayabilirim. Şöyle 3000-3500 fiyat aralığında bir sistem toplayacağım düşük bütçeli. Bu 2 işlemciden hangisini tavsiye etmeliyim ya da farklı önerileriniz var mıdır? Ve ekran kartı tarafında FP olarak neyi önerirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
APU isterseniz şöyle bir şey topladım
Benim elimden bu kadar geldi.
@f3turan kardeşim sen de bir bakabilir misin arkadaş için?
Ekran kartlı şöyle bir şey toplayabildim ama bütçenizi biraz aşıyor.

Son düzenleme:
Hangi oyunları oynayacaksınız? Ve işiniz nedir? Eğer yüksek performans lazım ise r3 3100 ve harici ekran kartı alıp biraz fazla ödeyerek daha iyi performans alabilirsiniz. Eğer yüksek performans gerekmiyor ise r3 3200g alıp içindeki ekran kartını kullanarak ekstra para ile başka şeyleri yükseltebilirsiniz.

APU isterseniz şöyle bir şey topladım
Benim elimden bu kadar geldi.
@f3turan kardeşim sen de bir bakabilir misin arkadaş için?
Ekran kartlı şöyle bir şey toplayabildim ama bütçenizi biraz aşıyor.
@f3turan .Benim linkler bozulmuş.

O fiyata eğer 3100 tabanlı bir sistem toplarsanız diğer bileşenlerden kısmak zorunda kalırsınız. 3200G yerine de 3400G tabanlı, dengeli bir sistem daha iyi olacaktır diye düşünüyorum. Şöyle bir sistem topladım ;
G.Skill RipjawsV Red 3000MHz DDR4 F4-3000C16S-8GVRB Ram Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe ( 2 adet )

3364.12 TL

Aslında bu bütçeye 1200 AF tabanlı, RX 570 ekran kartının beslediği bir sistem de toplanılabilir. Ama pek geleceğe dönük olacağını söyleyemem. 3400G tabanlı APU bir sistem, çok daha geleceğe dönük ve güncellemeye açık olacaktır. Ben 240GB SSD koyduğum için 3364 TL tuttu. Siz ihtiyacınıza göre 480GB SSD koyabilirsiniz.

Eğer diyorsanız ki ben uzun süre sistemi güncellemeyeceğim, birkaç sene full aynı sistemle devam edeceğim buyrun. Bu sistemle zaten 3400G'den daha iyi bir performans elde edebilirsiniz. Ama tekrar uyarırım. Uzun süre sistem güncellemeyecekseniz bu sistemi alın ;

G.Skill RipjawsV Red 3000MHz DDR4 F4-3000C16S-8GVRB Ram Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe ( 2 adet )

3573.96

Bütçeyi biraz aştı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı