3000-3500 TL E-Spor için bilgisayar toplama

Espor için sistem toplanıyorsa 144 hz monitör şart.
image.png

Anakart ve RAM kısılarak daha ucuza getirilebilir ama 60 hz veya 75 hz monitör yeterli ise daha iyi ekran kartı konulur.

Eki Görüntüle 178996

Anakart ve RAM kısılarak daha ucuza getirilebilir ama 60 hz veya 75 hz monitör yeterli ise daha iyi ekran kartı konulur.
Birader 144hz şart diyorsunda o işlemci ve ekran kartı 144fps verebilecek mi (büyük ihtimal verir gerçi) bu adam ilerde hiç mi başka oyun oynamayacak. Eğer saf fps/cs:go oynayacaksa diğer oyunlar düşük öncelikliyse durum başka ayrıca 670 tlye vatandan msi gtx 960 2gb sürümüde alınabilir. Ama 2-3 yıl sonra yeni oyunları oynamak isterse ekran kartı değişimi şart. Karar alıcının ister 144hz ile gtx960 alır ister 75hz ile GTX 1060 alır.

Monitör değiştirmek mi daha kolay yoksa ekran kartı upgrade etmek mi ? Bence ekran kartı upgrade etmek daha kolay. 2-3 yıl sonra değiştirir zor değil ama espor için 1ms 144hz gerekli.
2k 1ms 144hz olsa tamam ama full hd 144hz artık geri kalmaya başladı 2-3 yıl sonra 8k monitörler çıkarsa dahada geri kalacak. Ama alıcının zevkine bağlı bir durum tabiki şahsen ben alsam ekran kartı odaklı alırım.

Bana muhalafet olmak için biyerlerinden element uydurmasan keşke, olmadı işte konuda ağırlığımı ben koydum kabul et bunu.

Birader bu işi nasıl baskınlık yarışına soktun hiç girmiyorum burda tek yapmaya çalıştığımız öneri isteyen kişiye alternatif sunmak

Ben insanlara öneride bulunurken kendime öneride bulunuyormuş gibi düşünürüm. Bu arada önerdiğin sistemin 144fps verebileceğinden emin misin? Testlere bakmadım ama eğer adamı sırf 144Hz için sisteminde böyle değişiklik yapacaksan alacak kişiye bunun garantisinide vermelisin.

Eğer sistemdeki en önemli bileşeni monitör yaparsan (ki kullanıcının mouse kulaklık gibi faktörlerini bilmiyoruz). Yarın birgün bu adam başka oyun oynamak istediğinde GTX950 yetmediğinde ne olacak. Şahsen bu yüzden ben alıcının tercihine bıraktım eğer sırf CS:GO tarzı oyunlar oynayıp hiç bi zaman ekran kartı gücüne ihtiyacı olmayacaksa buyursun GTX950/960 ile 144Hz 1080 p monitör alsın. Yok eğer benim gibi düşünüp ileriye yatırım yapacaksa daha 4-5 yıl upgrade yapmam derse gitsin GTX1060 75Hz monitör alsın bunu alcının insiyatifine bırakıyorum. Ayrıca ben kesinlikle bu seçeneklerden birini yapsın demiyorum ancak önündeki alternatifleride görsün diye uğraşıyorum. Unutmayın ki herşey saniyede gördüğün kare sayısı değil.

Bu arada 144hz gereğinden fazla abartılıyor zaten Türkiye'deki internet altyapısıyla yüksek pingden (min. 90ms) oluşan lagla emin ol o rekabetçi ortamda o lagla 144Hz'nin tüm öne çıkarması bitiyor. Oyunu 20-30fps gibi oynuyorsun. Tabi 30-50ms pingle oynuyorsa durum başka.

GTX 950 yetmediğinde upgrade edecek bu kadar basit, ağlamana gerek yok. Ülkemizde ping süreleri o kadar da kötü değil çoğu oyunu 40-50 ping ile oynuyorum patates internet kullanıp 144hz monitör ile bağdaştırmak mantıklı değil.
TT fiber kullanıcısıyım daha 90ms altını göremedim. Bulunduğum bölgedeki en iyi internet hizmeti bu, sence daha nasıl iyi bir internet kullanabilirim firmaların serverlarına özel hat mı çekelim? Ve bu şartlarda sürekli periyodik laglara sahipken sence gördüğün kare sayısı bi anlam ifade ediyor mu?

Eki Görüntüle 178996

Sistemi beğendim açıkçası ama monitörü 75hz alabilirim şu anda önemli olan ekran kartı değil, monitördür ama 75hz gayet yeterli bana 1,500 TL vermek saçma geliyor. 500 TL'ye benq'ünün sarı bir tane monitörünü alacagım için sıkıntı çıkmaz. Benim istediğim sistemi söylersem daha kolay toplarsın.
-İ5 6500
-gtx 1060
-1 tb hdd
-8 gb ram
-600w kasa ve güç kaynağı
sadece bunları alacagım 4.000 TL'ye çıkabilir.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı