3000-6000 TL Telefon önerisi

eL orfaNato

Hectopat
Katılım
17 Nisan 2019
Mesajlar
161
Arkadaşlar bana karar vermem konusunda yardım eder misiniz?
Black Friday indiriminde telefon alacağım. Çok uzun süredir LG telefon kullanıyorum ve artık bir telefon almam şart ve bunu bu 10 gün içinde almış olmalıyım artık hep erteliyorum. Fikir yardımlarınızla karar verip alacağım diye planlıyorum.

Bütçem 3000 TL - 6500 TL arası. Daha önce Android'den başka telefon kullanmadım. Apple'a geçmek istiyorum ama emin değilim. Açıkçası Xiaomi ve İphone harici kafamda bir telefon yok. İphone'lar çok hoşuma gidiyor, sadece şarjları çabuk bittiğini duyuyorum hep.
Büyük telefon istemiyorum küçükte istemiyorum. İphone plusların boyutlarına canlı olarakta bakmam lazım sanırım. Birde fiyatları biraz ederinden fazla gibi.

Sizden isteğim beni yönlendirici şekilde tavsiyeler vermeniz. Özellikle kullanıcı yorumları çok önemli benim için. Bana hangi telefon modellerini önerirsiniz?

Telefondan en fazla pubg oynarım, onu da pek oynamam zaten bilgisayarım var. Onun harici instagram, twitter, banka uygulamaları vs gibi şeyleri aktif kullanırım akıcı olmasını isterim. Bazı manzara fotoğraflarıı çekmek hoşuma gidiyor, ya da aslında görsel değeri yüksek olmayan ama belirli açılarla ve odaklamalarla ortaya çıkan fotoğraflar hoşuma gidiyor.
Özetle telefonu ekstrem kullanmıyorum yani. Kamerası benim için önemli ama Xiaomi'de birkaç kez fotoğraf çektirdim, detaylandırmalar artıp ışıklandırma arttıkça daha bir kusurlu çıkıyorsun gibi sanki. Klavye donma sorununu çok yaşadım Android'de, bu da benim için çok önemli.
Bu şekil bir soru sormak istedim size, umarım birileri yardımcı olur.
Önerilerinizi bekliyorum.
 
Son düzenleme:
iPhone SE aldım 2 gün önce çok iyi bir cihaz. Bu sene çıkmış olması da artısı. Samsung S20 Fe'de olabilir. Ama Xiaomi almanı önermem. Huawei'de olabilir Google sıkıntın yoksa.
Şimdi karşılaştırmalara baktım Samsun S20 Fe epey iyiymiş. Lakin LG'yi de aldığımda Ultra Hd tarzı zamanındaki yüksek özellikleri vardı ama bunlar bana sadece ekstra problemler yarattı. O yüzden Samsung'a da biraz ön yargım var.

SE düşünüyorum ama İphone 8 ve 8 Plus ile farkı konusunda ne dersiniz?
Xiaomi nerden önermezsiniz?
Bir de Google ile sıkıntım şöyle var, bütün bilgilerim mailime kayıtlı diye sanırım, herhangi bir sosyal platformda, sitede kullanıcı adı vs gibi bilgilerimi hep bana sunuyor, ben bilgilerimi hesaplarıma işlemesem de tanıdıklarımı önüme çıkartıyor vs. Bu ayrı konu da olabilir :)



Fiyat performans önceliğim ama çok uzun zamandır yeni telefon almadığım ve genel olarak temiz kullandığım, eğer uygun gelirse güzel bir telefonda almak isterim. Şimdi İphone 8 ile XR farkına bakacağım.

Dostum yerinde olsam direkt iPhone alırım tereddütsüz iPhone 7 veya 7Plus alabilirsin

İphone 7 ya da 7 Plus yerine 8 düşünüyorum, madem yeni alacakken eğer alırsam en az 8 alayım diye düşünüyorum. Teknik olarak değer mi? Onu bilmiyorum.

Bence iPhone alacaksan en fazla SE almanı öneririm. Şarjı hızlı da bitmiyor. Tek sorunu sorunun olmaması. 2 günde kullanıyorum elde tutuşu falan çok güzel hissettiriyor. İOS 14 olması da çok güzel.

Evet SE epey cazip duruyor ama yeni model olmasına rağmen bazı özellikleri eksikmiş sanırım. Uzun zamandır sıfır telefon almadığım için bütçemi geniş tutmaya çalışıyorum. Bu kadrajlar içindeki telefonlardan neden SE yi seçmeliyim?

Az daha kat iPhone 11 al :D

Bütçemin max ına değil de aralığına bakın :D Yoksa maxına bakarak gittikçe yükselir durduramayız :D
 
Hocam yanlış anlamayın ama iPhone 8 devri bitecek az kaldı bana göre uzun vadeli bir telefon düşünüyorsanız iPhone konusunda XR altı kurtarmaz oda en az tabi size kalmış almışken yüksek bir model alıp kafanız rahat bir şekilde kullanmanız gerekir.
 
Hocam yanlış anlamayın ama iPhone 8 devri bitecek az kaldı bana göre uzun vadeli bir telefon düşünüyorsanız iPhone konusunda XR altı kurtarmaz oda en az tabi size kalmış almışken yüksek bir model alıp kafanız rahat bir şekilde kullanmanız gerekir.

Karşılaştırmalara dair videolar izliyorum, İphone 8 Plus ve altı tüm telefonları seçeneklerimden eledim.
Şuan kafamda sizin de dediğiniz gibi İphone XR ama ondan daha fazla İphone SE var. Tüm özelliklerini öğrendim ve aralarındaki fiyat farkına rağmen İphone SE bayağı iyi ve XR'a epey yakın. Sadece boyut olarak bir gidip görmem gerekiyor şuan aklıma o takıldı. Bütçeyi daha da arttırabilsem tabiki daha iyisini alırım ama maalesef vergiler nedeniyle ülkemizde bütçe ilk sırada bir tercih kriteri oluyor :F

Xiaomi karşılaştırmalarına da bakacağım, bayağı kullanıcı olarak çekip gösterip anlatıyorlar. Bu şekil araştırmak çok iyi oluyormuş 🙂
 
iOS olarak:
Fakat Apple'ların küçüklüğü biraz kötü olabilir. Ama bence aman aman bir sorun değil bu. Fakat sizi bilmem. Yaklaşık 4,7 inç bir büyüklüğü var.
EA&adurl=

Bunun gibilerine bakabilirsin. Fakat Android olarak tercih edeceksen bataryasının çok düşük olmamasına, RAM'ine ve kamerasına dikkat etmenizi öneririm. Aynı zamanda Süper AMOLED veya AMOLED ekranlı bir Android telefon olursa alacağınız daha iyi olur.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı