3000-6000 TL Telefon önerisi

Arkadaşlar bana karar vermem konusunda yardım eder misiniz?
Black Friday indiriminde telefon alacağım. Çok uzun süredir LG telefon kullanıyorum ve artık bir telefon almam şart ve bunu bu 10 gün içinde almış olmalıyım artık hep erteliyorum. Fikir yardımlarınızla karar verip alacağım diye planlıyorum.

Bütçem 3000 TL - 6500 TL arası. Daha önce Android'den başka telefon kullanmadım. Apple'a geçmek istiyorum ama emin değilim. Açıkçası Xiaomi ve İphone harici kafamda bir telefon yok. İphone'lar çok hoşuma gidiyor, sadece şarjları çabuk bittiğini duyuyorum hep.
Büyük telefon istemiyorum küçükte istemiyorum. İphone plusların boyutlarına canlı olarakta bakmam lazım sanırım. Birde fiyatları biraz ederinden fazla gibi.

Sizden isteğim beni yönlendirici şekilde tavsiyeler vermeniz. Özellikle kullanıcı yorumları çok önemli benim için. Bana hangi telefon modellerini önerirsiniz?

Telefondan en fazla pubg oynarım, onu da pek oynamam zaten bilgisayarım var. Onun harici instagram, twitter, banka uygulamaları vs gibi şeyleri aktif kullanırım akıcı olmasını isterim. Bazı manzara fotoğraflarıı çekmek hoşuma gidiyor, ya da aslında görsel değeri yüksek olmayan ama belirli açılarla ve odaklamalarla ortaya çıkan fotoğraflar hoşuma gidiyor.
Özetle telefonu ekstrem kullanmıyorum yani. Kamerası benim için önemli ama Xiaomi'de birkaç kez fotoğraf çektirdim, detaylandırmalar artıp ışıklandırma arttıkça daha bir kusurlu çıkıyorsun gibi sanki. Klavye donma sorununu çok yaşadım Android'de, bu da benim için çok önemli.
Bu şekil bir soru sormak istedim size, umarım birileri yardımcı olur.
Önerilerinizi bekliyorum.
Gerçekten fiyatına göre müthiş bir telefon. Müsait duruma geldiğimde mutlaka alıcam.
 
iOS olarak:
Fakat Apple'ların küçüklüğü biraz kötü olabilir. Ama bence aman aman bir sorun değil bu. Fakat sizi bilmem. Yaklaşık 4,7 inç bir büyüklüğü var.
EA&adurl=

Bunun gibilerine bakabilirsin. Fakat Android olarak tercih edeceksen bataryasının çok düşük olmamasına, RAM'ine ve kamerasına dikkat etmenizi öneririm. Aynı zamanda Süper AMOLED veya AMOLED ekranlı bir Android telefon olursa alacağınız daha iyi olur.

İphone SE'yi seçeneklerimden eledim. Mağaza'da bakmaya gittim ve ebat olarak çok küçük geldi, standart olsaydı bir nebze kurtarırdı ama bir tık ufak gözüktü bana. Şuan İphone XR ve İphone 11 arasını araştırıyorum fazla vaktim kalmadı :D Amoled ekranlara baktım fakat Xiaomi' de hiç bulamadım.

Gerçekten fiyatına göre müthiş bir telefon. Müsait duruma geldiğimde mutlaka alıcam.

Bu Poco F2'yi de çok duyuyorum, bununda iphone modelleriyle karşılaştırmalarına bakacağım.
 
1.820 mAh kapasitede bataryası var, az gibi. Sizi ne kadar götürüyor

Bu yorumunuzu da cevaplayarak genel olarak son durumu belirteyim.
Telefonu 2020 Kasım ayında satın aldım. Şuana kadar herhangi ekstrem bir problem yaşamadım.
Şarjı %100 doldurup, aralıksız ve uzun süre Pubg oynadığımda hızlı şekilde azalıyor ama hiç komple oynayarak bitirmedim. Açıkçası test maksatlı bir zamanda tutmadım o yüzden kesin bir süre veremeyeceğim.

Telefonu genel olarak sosyal medya ve iletişim kurmak için kullanıyorum. Pubg harici telefonda alışveriş uygulamalarında ve tarayıcı sayfalarında vakit geçiriyorum.
Yine de şarjının hızlı azaldığını söyleyebilirim. Standart şekilde, arama, mesajlaşma ve sosyal medyada vakit geçirme olarak kullandığımda bile gün sonunda muhakkak şarja takmam gerekiyor, ama 1 gün götürüyor.

Oyun performansı ise mükemmel ya da Pubg demeliyim. Çok hızlı ve rahat işlem alıyor. Orta çözünürlükte oynuyorum. Aşırı bir ısınma durumu olmadı ama uzun süre oynandığımda hissedilir derecede ısınıyor ama o da beklediğimden fazla olsa bile çok aşırı değil.
Kamerası gayet iyi, gerçekten güzel fotoğraflar çektiriyor. Ama yakın çekim odaklamasında netlik azalıyor, bu benim telefonuma has mı bilmiyorum.
Beğenmiş olsamda abartılacak bir özellik olarak da görmüyorum. Tatmin edici sadece.
Tüm kullanım ve değerlendirmelere göre fiyatı malesef ki çok fazla, bunu da belirtmek isterim.
 

Geri
Yukarı