3000 Lira GTX 960 Sistem Toplama

z serisi anakart bildiğim kadarıyla oc için ama senin sisteminde i5 6500 bulunmakta.
OC için olan bir anakartı aldığımda OC yapmam şart mı? OC yapacak olan ona göre işlemci alır. Zaten ekran kartını amazondan alınca K serisi olan işlemciye de bütçe kalıyor. O anakartı almamdaki sebep ekran kartıyla birilikte alınca %5 ek indirim veriyor.

OC için olan bir anakartı aldığımda OC yapmam şart mı? OC yapacak olan ona göre işlemci alır. Zaten ekran kartını amazondan alınca K serisi olan işlemciye de bütçe kalıyor.

Vergilerle mi hesapladınız? Hayır ise bana ekran kartını söylerseniz bakabilirim.

OC için olan bir anakartı aldığımda OC yapmam şart mı? OC yapacak olan ona göre işlemci alır. Zaten ekran kartını amazondan alınca K serisi olan işlemciye de bütçe kalıyor. O anakartı almamdaki sebep ekran kartıyla birilikte alınca %5 ek indirim veriyor.
Sen bilirsin işlemci ile pek işin yoksa avantajlı olanını al.

Bu bütçeye Ekran kartını GTX 960 almanı önermiyorum bence 3 bin TL de alınabilecek en iyi ekran kartı R9 390. Bu ekran kartı için de yine 750W 80+Bronze PSU almak lazım. İşlemci olarak i5 6500 gayet yeterli 6600 yapmaya çok gerek yok 6400'a da düşmeden bütçede kalabiliyoruz. Anakartı micro-ATX yerine ATX almak slotların daha rahat kullanılmasını ve hava sirkülasyonunun daha iyi olmasını sağlar diye düşünüyorum. Ayrıca pencereli kasalarda daha güzel gözüküyor ve daha az kablo görünmesini sağlıyor. RAM şimdilik 8 GB yeterli ilerde bir tane daha alıp dual channel kullanılabilir anakart ve işlemci destekliyor. Zalman Z3 Plus'ın içindeki fanları alsan zaten 120 TL ediyor bu yüzden fiyat/performans olarak çok iyi bir kasa. 2 giriş, 3 egzoz fan ile kullanıldığında ve kablo yönetimi iyi yapıldığında hava sirkülasyonu çok iyi, pencereli olması güzel ve donanımlar rahat bir şekilde sığıyor güzel sabitleniyor aynı kasanın aynı fiyata beyaz rengi de mevcut. Overclock düşünmüyorsanız bence bu sistem işinizi görür:

3k.JPG

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı