3000 MHz CL16 vs 3600 MHz CL 20

Önerdiğim değerler ile mi kaydettin? Ek olarak anakartın ASUS ise 3 kere restart atıp açılır. Yoksa BIOS pilini söküp BIOS sıfırlamalısın.
3 kere resetledim hiçbir şey olmadı.

3 kere resetledim hiçbir şey olmadı.
Asus mu? Sistemi açtıktan sonra bir şeye basmayın. Kapatıp açmayın. Bekleyin. Klavye ışığı vs. yanmaz. 3 kere kapanıp açıldıktan sonra açılır.

Asus mu? Sistemi açtıktan sonra bir şeye basmayın. Kapatıp açmayın. Bekleyin. Klavye ışığı vs. yanmaz. 3 kere kapanıp açıldıktan sonra açılır.
Evet hocam Asus B450 Gaming Plus 2 anakart kullanıyorum.
Şu anda sistemi bir kere daha açtım ellemiyorum bakalım ne olacak.

Dediklerimi yapın. Olmaz ise Clear CMOS ile BIOS sıfırlamayı öğreteyim.

Dediklerimi yapın. Olmaz ise Clear CMOS ile BIOS sıfırlamayı öğreteyim.
Olmuyor hocam ya Clear CMOS nasıl yapılıyor öğretirseniz sevinirim ya. En iyisi ben 3200 MHZ CL 16’da normal bir
şekilde kullanayım RAM’imi.

Sistem elektrik almazken anakartın üstünde Clear Cmos tarzı bir yazı olur. Oraya bir tornavidayla 10 saniye dokun. Tam nerede olduğunu telefonda olduğum için gösteremedim. BIOS pilinden alt kısımlara bak.

Hocam keşke C16 3600 alsaydınız.

Sistem elektrik almazken anakartın üstünde Clear Cmos tarzı bir yazı olur. Oraya bir tornavidayla 10 saniye dokun. Tam nerede olduğunu telefonda olduğum için gösteremedim. BIOS pilinden alt kısımlara bak.
Hocam BIOS sıfırladım her şeyi düzelttim. Fakat sizin dediğiniz değerleri tekrar girsem (tRC hariç) sistem sorunsuz açılıyordu. BIOS değer olarak 81 yapmıştı biraz yüksek gibi ama.

Hocam BIOS sıfırladım her şeyi düzelttim. Fakat sizin dediğiniz değerleri tekrar girsem (tRC hariç) sistem sorunsuz açılıyordu. BIOS değer olarak 81 yapmıştı biraz yüksek gibi ama.
Bence de yüksek. Şanssızsın Samsung C gelmiş sanırım. Kötü bir çip.

Bence de yüksek. Şanssızsın Samsung C gelmiş sanırım. Kötü bir çip.
Şu anda RAM'i 3200 MHz olarak kullanıyorum tRC değeri 75 gözüküyor BIOS kendisi otomatik ayarlamış sizce yüksek mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…