3000 MHz CL16 vs 3600 MHz CL 20

Asus mu? Sistemi açtıktan sonra bir şeye basmayın. Kapatıp açmayın. Bekleyin. Klavye ışığı vs. yanmaz. 3 kere kapanıp açıldıktan sonra açılır.
Evet hocam Asus B450 Gaming Plus 2 anakart kullanıyorum.
Asus mu? Sistemi açtıktan sonra bir şeye basmayın. Kapatıp açmayın. Bekleyin. Klavye ışığı vs. yanmaz. 3 kere kapanıp açıldıktan sonra açılır.
Şu anda sistemi bir kere daha açtım ellemiyorum bakalım ne olacak.

Sistem elektrik almazken anakartın üstünde Clear Cmos tarzı bir yazı olur. Oraya bir tornavidayla 10 saniye dokun. Tam nerede olduğunu telefonda olduğum için gösteremedim. BIOS pilinden alt kısımlara bak.

Öncelikle iyi akşamlar, kasamda 1 yıldan fazla süredir kullanıyor bulunduğum 8x2 3000 MHz CL 16 bellekler var, geçenlerde indirimlerden 3600 MHz CL 20 bellek aldım (8x2) olarak ve merak ettiğim, yeni aldığım belleklerle şu anki bellekleri değiştirsem performans artışım olur mu? Bildiğim kadarıyla RAM frekansları AMD işlemcili sistemlerde avantaj sağlıyor.
Sistemim:
CPU: AMD Ryzen 5 3500X.
Anakart: ASUS TUF B450 Gaming Plus 2
GPU: RTX 3060 Ti.
İşletim sistemi: Windows 10 Pro 21h2.
Hocam keşke C16 3600 alsaydınız.

Sistem elektrik almazken anakartın üstünde Clear Cmos tarzı bir yazı olur. Oraya bir tornavidayla 10 saniye dokun. Tam nerede olduğunu telefonda olduğum için gösteremedim. BIOS pilinden alt kısımlara bak.
Hocam BIOS sıfırladım her şeyi düzelttim. Fakat sizin dediğiniz değerleri tekrar girsem (tRC hariç) sistem sorunsuz açılıyordu. BIOS değer olarak 81 yapmıştı biraz yüksek gibi ama.

Hocam BIOS sıfırladım her şeyi düzelttim. Fakat sizin dediğiniz değerleri tekrar girsem (tRC hariç) sistem sorunsuz açılıyordu. BIOS değer olarak 81 yapmıştı biraz yüksek gibi ama.
Bence de yüksek. Şanssızsın Samsung C gelmiş sanırım. Kötü bir çip.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı