3000 MHz RAM 2133 MHz Çalışıyor

TolgaB36

Kilopat
Arkadaşlar merhaba yeni ürünlerim bu sabah geldi ve kurdum aldığım RAM 3000MHz Anakartta 3000MHZ destekliyor. İşlemcim. Sistem şu an 2133MHZ ile çalışıyor. Aldığım firma BIOS güncelleyip gönderdik dedi. Ben nasıl tekrar güncelleyebilirim ya da başka bir çözümü var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
PC başlarken aşağıda ([...] to enter BIOS) gibisinden bir şeyler yazar. O tuşu spamlayıp BIOS'a girebilirsiniz. Sonrasında Technopat youtube kanalından nasıl yeni ram profili oluşturacağınıza bakın. :) Veya ben söyleyeyim orada basic settingste hazır profiller oluyor ordan 3000mhz seçebilirsiniz.

Arkadaşlar merhaba yeni ürünlerim bu sabah geldi ve kurdum aldığım RAM 3000MHz Anakartta 3000MHZ destekliyor. İşlemcim. Sistem şu an 2133MHZ ile çalışıyor. Aldığım firma BIOS güncelleyip gönderdik dedi. Ben nasıl tekrar güncelleyebilirim ya da başka bir çözümü var mıdır?
Efendim ana kart gerektiği kadar veriyor fazlasını depoluyor diyelim basitçe.

BIOS'unda RAM'in için aktifleştirmen gereken bir XMP profili vardır. Onu aktifleştirince gerçek gücüne çıkar. Anakartının marka modeli nedir?
PC başlarken aşağıda ([...] to enter BIOS) gibisinden bir şeyler yazar. O tuşu spamlayıp BIOS'a girebilirsiniz. Sonrasında Technopat youtube kanalından nasıl yeni ram profili oluşturacağınıza bakın. :) Veya ben söyleyeyim orada basic settingste hazır profiller oluyor ordan 3000mhz seçebilirsiniz.
Efendim ana kart gerektiği kadar veriyor fazlasını depoluyor diyelim basitçe.

2133MHZ de kalmalı mı sizce? Üst düzey oyunlar oynamıyorum CS:GO, Ets2 gibi oyunlar oynuyorum. Ayrıca işlemcim 2667MHZ desteklediği yazıyor bunun ram frekansı ile alakası var mıdır?

2133MHZ de kalmalı mı sizce? Üst düzey oyunlar oynamıyorum CS:GO, Ets2 gibi oyunlar oynuyorum. Ayrıca işlemcim 2667MHZ desteklediği yazıyor bunun ram frekansı ile alakası var mıdır?
Efendim genellikte Ana kart desteklediği frekans değerin üstünde RAM çalıştırmaz bilinse de çalıştırmaktadır. Bu durum şöyledir ki BİOS'tan Frekans değerini değiştire bilirsiniz ama tavsiye etmem bilginize.

Madem 3000 MHz RAM aldınız bu değerlerde kullanın. Anakartınız 3200 MHz'ye kadar destekliyor. Aşağıdaki rehber yardımcı olacaktır. Olası bir problemde tekrar MHz değerlerini düşürürsünüz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı