3000 MHz RAM 2133 MHz Olarak Çalışıyor

Anakartım ASUS. Daha birkaç haftalık sistem. Bir problem olduğunu düşünmüyorum ama seçenekler arasında düşüneceğim. Teşekkür ediyorum cevabınız için.

Mesele o değil. Bana gelmiş "BIOS güncellemeyi düşünmeyip konu açmışsınız" diyorsunuz ama konunun en başında BIOS'un son sürüm olduğu yazıyor daha sonra da "Okudum" diyorsunuz. Sanırım anlaşılamayan insan ben değil siz oluyorsunuz. Açıkçası ben sizi anlayamadım...

Edit: Ekran kartı tam yük altına girmiyor ve FPS düşüşleri kullanımın ani düşüş yaşamasından kaynaklanıyor bunu biliyorum ve farkındayım üstte de yazdım mesajda... Ancak ben bu haliyle bile bir problem olduğu kanısındayım çünkü izlediğim videolarda/yayınlarda deneyimin daha üst seviyelerde olduğunu görüyorum ve doğal olarak soruyorum bunun sebebini.

F4-3000C15S-8GVRB.

Böyle yazıyor.
Hocam aynı sorunu GTX 1060 6G da yaşıyordum RAM yetersiz bir 8 daha almanızı öneririm.

Sorunu çözdüm arkadaşlar!

Timing değerlerini sırasıyla 16-18-18-18-38 yapıp, voltajı 1.35 yaptıktan sonra manuel olarak 2933'a çıkardım bu sefer restart atmadı direkt olarak başlattı. Daha önce timing değerleri ile oynayıp frekans değerine dokunmuyordum bu sefer @LukeSkywalker'in de dediği gibi ortadaki değeri de manuel olarak girdim ve frekansı kendim yükselttim. Timing değerlerini ve voltajı ayarlamadan yapılan manuel frekans ayarları restart ile sonuçlanıyor. Neyse, sorun çözüldü. Diğer arkadaşlar da BIOS'u güncelleyip dediğim değerleri girerlerse düzelecektir diye düşünüyorum. Herkese teşekkürler.

Eki Görüntüle 247501
Hocam hala ani FPS düşmeleri devam ediyorsa önerimi dikkate alın sıkıntı yoksa önerimi dikkate almanıza gerek yok lakin bence artık 16 GB RAM şart.

Eki Görüntüle 247528
Bu da benden gelsin :D RAM'in birisi G Skill Aegis 2133, diğeri HI-LEVEL 8 GB 2400. @3066 DC performansı.

Bu arada sanırım bilgisayarın 3-4 kez yeniden başlama sebebini buldum. 3200'e aldım, 1 kez restart attı 3066'da başladı. Demek 3 kere daha yeniden başlasa, 2666,2400,2133. :O

Benim ram "G.SKILL 8GB Ripjaws V Kırmızı DDR4 3000Mhz CL15 Single Kit Ram-F4-3000C15S-8GVRB" @LukeSkywalker bi el atta 3600'e çekelim hocam [emoji851]

@LukeSkywalker hocam bende aynı sorunları yaşıyacağım sanırım, bende Gigabyte Ab350 Gaming 3 anakartını aldım birde 8Gb 3000MHz RAM aldım. RAM'lerin 3000MHz de çalışabilmesi için sanırım birkaç işlem yapacağım burdan okuduğum kadarıyla. Bunlar zor işlemler mi bana yardımcı olabilir misiniz sistemi kurduğumda ?

@LukeSkywalker hocam bende aynı sorunları yaşıyacağım sanırım, bende Gigabyte Ab350 Gaming 3 anakartını aldım birde 8Gb 3000MHz RAM aldım. RAM'lerin 3000MHz de çalışabilmesi için sanırım birkaç işlem yapacağım burdan okuduğum kadarıyla. Bunlar zor işlemler mi bana yardımcı olabilir misiniz sistemi kurduğumda ?
Zor işlemler değil ama RAM'iniz aynı değil ise DOCP profiline sahip olabilir. Tam kodu paylaşırsanız bakalım DOCP destekliyor mu, desteklemiyorsa da aynı buradaki işlemleri yaparsınız açıklamalarla.

Hocam benim RAM anakart destek listesinde var fakat 3200 de çalışmıyor 2933 de çalışıyor. Anakart B350 PC Mate Ram Cmk16gx4m2b3200c16r. Pek bi fark olur mu 3200 ile 2933 arasında.
Maksimum 3-4 FPS olur, ilerideki güncellemelerde 3200 görürsün merak etme :)

Maksimum 3-4 FPS olur, ilerideki güncellemelerde 3200 görürsün merak etme :)
Yeni BIOS ile 3200 gördüm sistem şuanda sorunsuz çalışıyor fakat 2933 göre ısınma falan olur mu? Stabilite sorunu? Biraz şüpheliyim...
Bu arada 40 dakika Prime95 çalıştırdım çökme vs olmadı stabil diyebiliriz sanırım.

upload_2017-7-12_2-19-33.png

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı