3000 MHz RAM 2133 MHz Olarak Çalışıyor

Aynı RAM'den bir tane daha alsam 2933'de dual olarak sorunsuz çalışırlar mı?

3200 1 Saat kullandım daha sonra PC açılmadı 2933 geri çektim.

Hocam bu resimde Dram 1400 küsür gözüküyor. O RAM frekansı mı ? 3000MHz olması lazım değil mi onun yoksa ben mi göremedim

Voltaj yetersiz kalmış olabilir, timing'leri gevşetmek gerekebilir. 2933'de kullansan sorun olmaz.
Aynı RAM'den bir tane daha alsam 2933'de dual olarak sorunsuz çalışırlar mı?
Evet sorunsuz çalışırlar, zamanlamaları biraz genişletmek gerekebilir Dual Channel olacağı için 2 RAM yüksek frekansta çalışması daha zordur.
Hocam bu resimde Dram 1400 küsür gözüküyor. O RAM frekansı mı ? 3000MHz olması lazım değil mi onun yoksa ben mi göremedim
Dual rank olarak çalıştığı için 1400 küsürlü sayı x2.

@LukeSkywalker bu arada ben RAM'i 4x2 8GB 3000MHz aldım. İleride bir tane daha 4x2 alıp 16GB yaparım diye düşnümüştüm. Doğru bir karar mı ?
4 kanal olunca daha mı zor oluyor bu frekans arttırma ?

@LukeSkywalker bu arada ben RAM'i 4x2 8GB 3000MHz aldım. İleride bir tane daha 4x2 alıp 16GB yaparım diye düşnümüştüm. Doğru bir karar mı ?
4 kanal olunca daha mı zor oluyor bu frekans arttırma ?
Ryzengil Quad Channel desteklemiyor. 4 kit RAM'in 2 kanal olarak çalışır. 4x4 sorun olmaz çalıştırabilirsin.

Gigabyte AB350 Gaming 3 bu RAM'i destekliyor mu peki ? CMK16GX4M2B3000C15
4x4'ün 2 kanal olarak çalışması bir problem olur mu ?

Ufak bir sualim olacak hazır sizi bulmuşken sorayım. Mesela Kingston'un 8GB 2133 MHz RAM'ini 3200'e çıkarabilir miyim?

Gigabyte AB350 Gaming 3 bu RAM'i destekliyor mu peki ? CMK16GX4M2B3000C15
4x4'ün 2 kanal olarak çalışması bir problem olur mu ?
Problem olmaz.
Ufak bir sualim olacak hazır sizi bulmuşken sorayım. Mesela Kingston'un 8GB 2133 MHz RAM'ini 3200'e çıkarabilir miyim?
Evet çıkabilirsin. Hız aşırtmaya girer ve RAM soğutucun olsa iyi olur. Dilersen yardımcı olurum.

Problem olmaz.

Evet çıkabilirsin. Hız aşırtmaya girer ve RAM soğutucun olsa iyi olur. Dilersen yardımcı olurum.

Ciddi misin. O zaman bende benimkileri 3600 e falan çıkarabilirim yani ?
Anakartta bir problem olur mu destekler mi ?
Ryzen için ne kadar Mhz o kadar performans demekti sanırım.
Bu işlem çok güç tüketir mi ? Sürekli o şekilde kullanmam sıkıntı çıkarır mı ?

Bunu destekliyor mu benim anakart ?
Gigabyte AB350 Gaming3
CMK16GX4M2B3000C15

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…