3000 serisi ekran kartlarında düşük GPU kullanımı

Benim hesaplarıma göre 4.61. hiç darboğaz olmama ihtimali var mı?

Hiç darboğaz olmama ihtimali var.
Sizin dediğiniz kadar olsa bile GPU kullanımının %90 üstü olması gerekir ki bu da yeterli ama sizin sorununuz için bir çözüm bulamadım.
Hiç darboğaz olmama ihtimali var.
Sizin dediğiniz kadar olsa bile GPU kullanımının %90 üstü olması gerekir ki bu da yeterli ama sizin sorununuz için bir çözüm bulamadım.

Oyun oynarken drop sorunu yaşıyor musunuz?

@UstadPikachu
1.Hocam 1. Oyun AC origins' e ait Herşey Ultra da
resim_2021-01-13_184738.png

2. Oyun birinci görsel Cod warzone Rekabetçi ayarları ( Low-Medium)
resim_2021-01-13_185332.png

3. Cod warzone ultra RTX kapalı
resim_2021-01-13_185921.png

4.Oyun apex legens Ultra ayarlarda.
resim_2021-01-13_190431.png

YouTube'da test videolarında sizin sisteminizin hemen hemen aynı kombinasyonunda ekran kartı kullanımı konusunda hiçbir sorun yok. Darboğaz olduğunu düşünmüyorum. Varsa bile bunun işlemci kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. R5 3600 bile en ufak darboğaz yapmamış. Umarım çözüm bulursunuz can sıkıcı bişey.

YouTube'da test videolarında sizin sisteminizin hemen hemen aynı kombinasyonunda ekran kartı kullanımı konusunda hiçbir sorun yok. Darboğaz olduğunu düşünmüyorum. Varsa bile bunun işlemci kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. R5 3600 bile en ufak darboğaz yapmamış. Umarım çözüm bulursunuz can sıkıcı bir şey.

Hocam bir süre daha araştırdım Apex ve CoD da böyle oluyor aynı işlemci ve ekran kartlarında Low ayarlarda aynı FPS alıyorum videodakilerle. R75800X kullanan birinin videosunu izledim Low ayarlarda benden 20 30 FPS daha yüksek alıyor. Low da darboğaz yapma gibi bir durum olabilir mi?

Hocam bir süre daha araştırdım Apex ve CoD da böyle oluyor aynı işlemci ve ekran kartlarında Low ayarlarda aynı FPS alıyorum videodakilerle. R75800X kullanan birinin videosunu izledim Low ayarlarda benden 20 30 FPS daha yüksek alıyor. Low da darboğaz yapma gibi bir durum olabilir mi?

Hocam sisteminizde hiçbir sorun yok. Sadece %4-%5'lik bir darboğaz var.
Oda oyunu kastıracak kadar sıkıntı etmez.

Hocam sisteminizde hiçbir sorun yok. Sadece %4-%5'lik bir darboğaz var.
Oda oyunu kastıracak kadar sıkıntı etmez.

Bazı yerlerde GPU kullanımının düşük olması. Kartın kendini zorlamaması.
Veya çoğu kişide bu durum oluyorsa sürücü ile alakalıdır diye düşünüyorum yani sizlik bir sorun yok.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı