3000 serisi ekran kartlarında düşük GPU kullanımı

Hocam sisteminizde hiçbir sorun yok. Sadece %4-%5'lik bir darboğaz var.
Oda oyunu kastıracak kadar sıkıntı etmez.

Bazı yerlerde GPU kullanımının düşük olması. Kartın kendini zorlamaması.
Veya çoğu kişide bu durum oluyorsa sürücü ile alakalıdır diye düşünüyorum yani sizlik bir sorun yok.

Sistemimde bir sorun olmadıgının ben de farkındayım sadece bu durumu çözen var mı diye konuyu açmıştım teşekkür ederi yine de.

Konu sahibine katılıyorum
3 Adet 3070
2 Adet 3080 kullanan biriyim.
Bu kartların hepsini nerden baksanız min 1 hafta maksimum 1 ay kullandım.
BAKIN KULLANDIM DİYORUM , VİDEO İZLEYİP , BENCHMARK İZLEYİP YORUM YAPANLARDAN DEĞİLİM.

Bariz bir şekilde istediğiniz performansı alamıyorsunuz.

M2 SSD kullanıyorum.
CORSAIR MP510
3600 Mhz Ram / CL18 var
CORSAIR VENGEANCE
Ryz 9 3900X / 360mm Sıvı Soğutma
Anakart Msi Meg Ace X570 / Bios Güncel
Psu Evga 1200 80+ PLATINUM

Tüm driverlar güncel ***

Bu kadar detay veriyorum ki bilgi sahibi olmadan fikir veren olmasın diye.

Net söylüyorum 3070 ve 3080’ lerde adını tam koyamadığım bir sorun var.
Bu kartlar yükte 2K’da yetersiz.
4K içinde çok FPS DROP yiyor (!)

Bana inanmayı seçenler için ;

Drop yediğim oyunlar
RDR2
WARZONE
TOMB RAIDER
VALHALLA

Şimdi yine bazı arkadaşlar diyecek ince ayar yaptın mı ?
Onlara cevaben ;

GeForce Exprience üzerinden yaptım
Optimum olarak ayarladım.
Kalite modundan performansa çektim

Sonuç ;
- Yine aynı :)

Siz istediğinizi yazın çizin , kullanıcı ile kullanmadan yorumlayan arasında ki deneyim bu yönde.

Bu yüzden konu sahibini destekliyorum ve haklı. Kronik bir sıkıntı var bu kartlarda...
Çok net.

Dipnot : Şimdi Ryz 9 5900X’e geçtim , yeni kart stoğu bulursam alıp deneyimler yine size yazarım.
İnanmak isteyen inanır, inanmak istemeyen benchmark’a devam eder.
Muhtemeldir 6900XT alacağım sıkıldım Nvidia’nın bu durumundan.
Hep beni mi buldu anlamadım..
Saygılar.

Son düzenleme:
Konu sahibine katılıyorum.
3 adet 3070.
2 adet 3080 kullanan biriyim.
Bu kartların hepsini nereden baksanızmin 1 hafta maksimum 1 ay kullandım.
Bakın kullandım diyorum, video izleyip, benchmark izleyip yorum yapanlardan değilim.

Bariz bir şekilde istediğiniz performansı alamıyorsunuz.

M.2 SSD kullanıyorum.
Corsair MP510.
3600 MHz RAM / CL18 var.
Corsair Vengeance.
Ryz 9 3900X / 360mm sıvı soğutma.
Anakart MSI MEG ace X570 / BIOS güncel.
PSU EVGA 1200 80+ Platinum.

Tüm driverlar güncel ***

Bu kadar detay veriyorum ki bilgi sahibi olmadan fikir veren olmasın diye.

Net söylüyorum 3070 ve 3080’lerde adını tam koyamadığım bir sorun var.
Bu kartlar yükte 2k’da yetersiz.
4K içinde çok FPS düşmesi yiyor (!)

Bana inanmayı seçenler için;

Drop yediğim oyunlar.
RDR2.
Warzone.
Tomb Raider.
Valhalla.

Şimdi yine bazı arkadaşlar diyecek ince ayar yaptın mı?
Onlara cevaben;

GeForce exprience üzerinden yaptım.
Optimum olarak ayarladım.
Kalite modundan performansa çektim.

Sonuç;
- Yine aynı :)

Siz istediğinizi yazın çizin, kullanıcı ile kullanmadan yorumlayan arasında ki deneyim bu yönde.

Bu yüzden konu sahibini destekliyorum ve haklı. Kronik bir sıkıntı var bu kartlarda...
Çok net.

Dipnot: Şimdi ryz 9 5900x’e geçtim, yeni kart stoğu bulursam alıp deneyimler yine size yazarım.
İnanmak isteyen inanır, inanmak istemeyen benchmark’a devam eder.
Muhtemeldir 6900XT alacağım sıkıldım nvidia’nın bu durumundan.
Hep beni mi buldu anlamadım.
Saygılar.

Ben de çok pişmanım AMD beklemediğime. Yok AMD şöyle sorunlu yok böyle ısınıyor diyorlar ama NVIDIA bu kadar güçlü dediği ekran kartlarını yazılımsal olarak veya başka bir sorundan dolayı 3 aydır düzeltemedi. NVIDIA'nın kendi sitesi bile şikayet dolu yakın zamanda düzeltmezlerse çok fazla müşteri kaybedecekler.
Son olarak bu kart 2080Tİ dan daha güçlü bir kart falan değil alacak arkadaşlar ona göre alsın.

Ben de çok pişmanım AMD beklemediğime. Yok AMD şöyle sorunlu yok böyle ısınıyor diyorlar ama NVIDIA bu kadar güçlü dediği ekran kartlarını yazılımsal olarak veya başka bir sorundan dolayı 3 aydır düzeltemedi. NVIDIA'nın kendi sitesi bile şikayet dolu yakın zamanda düzeltmezlerse çok fazla müşteri kaybedecekler.
Son olarak bu kart 2080Tİ dan daha güçlü bir kart falan değil alacak arkadaşlar ona göre alsın.

Haklısınız.
Ben de AMD 6900xt almaya karar verdim.
Ben de sıkıldım bu tutarsızlıktan.

Bana burdan mesaj yazma engeli atan mod arkadaşa sesleniyorum

Çok daha dikkatli olduğunu düşünüyorsan buyur konulara sen yorum yap ne kadar bilgi sahibi olduğunu hem de türkçeye ne kadar hakim olduğunu görmüş oluruz.

İnsanları irite etmemiş olursun hem.

Haklısınız.
Ben de AMD 6900xt almaya karar verdim.
Ben de sıkıldım bu tutarsızlıktan.

Bana burdan mesaj yazma engeli atan mod arkadaşa sesleniyorum

Çok daha dikkatli olduğunu düşünüyorsan buyur konulara sen yorum yap ne kadar bilgi sahibi olduğunu hem de türkçeye ne kadar hakim olduğunu görmüş oluruz.

İnsanları irite etmemiş olursun hem.
Performans farkını yazar sananız sevinirim.

Hocam bir süre daha araştırdım Apex ve CoD da böyle oluyor aynı işlemci ve ekran kartlarında Low ayarlarda aynı FPS alıyorum videodakilerle. R75800X kullanan birinin videosunu izledim Low ayarlarda benden 20 30 FPS daha yüksek alıyor. Low da darboğaz yapma gibi bir durum olabilir mi?

Hocam emin ol o kadar bilgim yok ekran kartım da sistemim de seninki kadar yeni değil fakat videolardan falan yardımcı olmaya çalıştım. Diğer arkadaşların dediği gibi yeni çıkarılacak sürücülerle düzelecektir diye düşünüyorum. Bazen düzeltiyorum diye daha çok bozabiliyorlar da. Misal laptopumda hiçbir sıkıntı yokken Windows'un son güncellemesinden sonra stabilliği mahvoldu. Fanlar cayır cayır. Umarım sen de böyle sorunlu bir sürücüye denk gelmişsindir ve bir sonrakinde düzelir. İnşallah sorununa en kısa zamanda çözüm bulursun. Çözüm bulursan da yazmanı isteriz biz de öğrenmiş oluruz. Selametle 🙋🏻‍♂️

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı